Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodger Lane (Peter Sellers) se svými dvěma kumpány Jelly Knightem a Lennie Pricem právě naplánoval velkolepou loupež diamantů za celé dva miliony liber. Má to ale jeden malý háček - všichni tři pánové obývají společnou celu ve vězení Huntleigh a mají být propuštěni až den po plánované akci. Jaké by to ale bylo výtečné alibi, dostat se ven o něco dřív a zase se pak nepozorovaně vrátit! Teď už jenom vymyslet, kudy z basy ven. (dopitak)

(více)

Recenze (27)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu jsem přemýšlel, co mi připomíná - ne dějem, ale tím lehkým stylem humoru, občas balancujícím na hraně možná až příliš jednoduché srandy, ale pořád účinným. Nakonec jsem na to přišel - Policejní akademii. Vážně, představte si místo bandy lidí, kteří se snaží (ne)být policisty, tři přepychově si žijící vězně, kteří se snaží (ne)být vězni a zároveň krást, a máte to. Sice nijak pamětihodná, ale moc příjemná komedie, v níž Peter Sellers neřádí jako černá ruka, ale vůbec to nevadí. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Úžasná stará dobrá černobílá britská komedie, originálně vězeňská i lupičská zároveň. V hlavní roli září tehdy ještě ne tolik proslulý Sellers, další známou tváří je Wilfrid Hyde-White (Miliónová bankovka, My Fair Lady, Smrt podle poslední vůle), jehož jméno si po tomto filmu snad už konečně zapamatuji. Úvodní záběry idylky ve vězeňské cele ("Pojďte dál, je odemčeno") nemají chybu.  !!Spoiler!! Nepochopil jsem sice, proč ukradené diamanty namísto odvezení do bezpečí vozili do vězení a pak z něj zase ven, ale s plným hodnocením vůbec neváhám, bavil jsem se královsky. Rád bych jej někdy viděl s některým z těch dvou českých dabingů, ideálně s tím starším. ()

Reklama

gggggg 

všechny recenze uživatele

Tento snímok bol síce fajn, ale dosť sa na ňom podpísal zub času. Síce je tu dosť kvalitného britského humoru, avšak pomery vo väzniciach sa zmenili a natočili sa už omnoho rafinovanejšie úteky z väzenia. I keď námet je originálny, herecké obsadenie tiež kvalitné, chýbal mi tam moment prekvapenia pri záverečnej akcii, či aj detailnejší pohľad pri jej prevedení. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Trestanci se i ve vězení snaží nevyjít ze cviku a dokonce si tam dělají i vlastní školení. Pohodový pobyt naruší až nový dozorce, který by tam z toho nejraději udělal galeje, k nelibosti jak vězňů, tak ředitele. Ze začátku to vypadá jak běžná britská nudná komedie z té doby, ale postupně se tam objevují humorné momenty a není jich málo. Sice humor někdy hraničí s humorem infantilním, ale to tu není na škodu. Pro mě příjemné překvapení. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Na těchto starých filmech oceňuji originální nápady a velmi jemné provedení, ale v tomto konkrétním přípdě mi dost vadil nedostatek (použitelného) humoru i provedení závěrečné akce. Celé to šlapalo až moc dobře, ale odpovídá to také délce, která je příliš krátká. Navíc Sellers hodně nevýrazný a z tohoto díla bych nepoznal, jak se mohl stát legendou, jakýžto status požívá. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama