Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicetiletá agentka FBI Grace Hartová je velmi svérázná, nemá doma šminky ani natáčky, ba dokonce ani boty s podpatky. Když se kvůli její chybě zkomplikuje akce proti ruské mafii, rozhodne se její nadřízený odvolat ji z případu teroristy, který si říká Občan a právě poslal úřadům další oznámení o chystaném útoku v podobě hádanky. Přesto je to právě Grace, kdo z ní vyčte, že k dalšímu útoku by mělo dojít na soutěži Miss USA. Je rozhodnuto proniknout do zákulisí a nastražit na atentátníka past. Součástí plánu je agentka, která má být nasazena do soutěže jako jedna z adeptek na titul. Při vyhledávání v databázi se ukáže, že jedinou možností je Grace. Společně navštíví organizátory soutěže, ředitelku soutěže Kathy Morningsdaleovou a moderátora Stana Fieldse, aby je přesvědčili, že potřebují agentku dostat mezi pět finalistek. Grace pošlou za bývalým prominentním poradcem Victorem Mellingem, který je z ní sice v šoku, ale pustí se do práce. Vybavena mikrokamerou a vysílačkou se Grace vydá na soutěž jako Miss New Jersey. Jenže pak přijde zpráva, že terorista Občan byl dopaden a operace je odvolána. Grace však nesouhlasí, protože podle ní je za chystaným útokem Kathy, která se chce pomstít. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Severoamerické tržby byly 106,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 212,7 mil. (NIRO)
  • Odpověď Cheryl (Heather Burns) na otázku, jaký je její oblíbený den, nebyla napsána scenáristou, ale byla inspirována skutečnou odpovědí jedné ze soutěžících v Miss USA. (Kamiiik)
  • Sandra Bullock (Gracie Hart) a Benjamin Bratt (Eric Matthews) odehráli všechny vzájemné souboje sami. Kaskadérští dubléři pouze přihlíželi. Bullock v jednu chvíli Bratta nechtěně zranila, když ho měla kopnout do lýtek. (Kamiiik)
  • Chrochtavý smích, který Sandra Bullock (Gracie Hart) ve filmu předvádí, se prý naučila na jedné vesnické zábavě. (lesumir)
  • Heather Burns (Miss Rhode Island) prišla na konkurz s dlhými hnedými vlasmi. Režisérovi sa páčila, ale veľmi sa podobala na Sandru Bullock (Gracie Hart). Preto ju poprosil, či by si nemohla vlasy skrátiť a nafarbiť na špinavý blond. (U_S_O)
  • Sandra Bullock (Gracie Hart) má dom v texasskom Austine, kde sa filmovalo niekoľko scén. (U_S_O)
  • V trailere je scéna, ktorá sa však do finálnej verzie filmu nedostala. Otec (Edward Herrmann) sa v nej Gracie Hartovej (Sandra Bullock) spýtal, či je lesba. Ona sa zasmiala a odpovedala: "To by som si priala". (U_S_O)

Reklama

Reklama