Reklama

Reklama

Invaze

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Při čekání na nový Arrival jsem neodolal a podíval se po letech znovu na starý The Arrival od Davida Twohy. Opravdu zvyšovat hodnocení nebudu. I přes zajímavý nápad, který se mohl dostat mezi perly béčkových scifi jsem nepřekousl tehdy jednatřicetiletého Sheena, který se tvářil v jedné scéně jako při obřízce bez anestézie a ve všech ostatních jako při kastraci, ovšem při vší té smůle, zase bez anestézie. 45% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad je to rozhodne dobrý, tak trochu upomínajúci na slávne invazívne obdobie 50-rokov, v podstate bez akcie, pretože mimozemšťania to majú premyslené a nepotrebujú bombardovať veľkomestá. Veď v čom by to potom žili, že. Lenže sme v deväťdiesatkovom béčku a podľa toho to aj vyzerá, od príšerných Sheenových slnečných okuliarov, nudné pasáže v Mexiku až po návštevu mimozemskej základne s wtf trikmi. Je to teda ambiciózne sci-fi, ktoré sa stalo nechtiac guilty pleasure, čo je dosť zvláštna kombinácia. Vlastne čím bude tento film starší, tým bude väčšia zábava ho sledovať. ()

Reklama

Vikinec 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu jsem se vyloženě nudil a dokonce měl sto chutí film vypnout. Později přece jen film chytil dech a druhá polovina nejenže vysvětlila pár nesrovnalostí z první půle, ale zaslouila si skoro všechny přidělené hvězdičky. Samozřejmě nebyla to smršť předražených efektů, ale o to nápaditějších a zábavnějších. Škoda, že Sheen se tak odrovnal ve svých komediálních rolích. Pořád na něm vidím jakýsi ironický škleb,tak typický pro Žhavé výstřely. 3,5 * ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Skrz naskr průměrné sci-fi, které se drží zajetých žánrových přístupů, nesnaží se experimentovat nebo ohromit, takže působí dosti sterilně a ploše. Na druhou stranu je zde vcelku fungující, ale lehce přehaný děj, kvůli kterému nemohu film úplně odstřelit (i když mě to svádí). Pro žánrové fanoušky může být zajímavé. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když máte k dispozici malej rozpočet a máte natočit (akční) scífko, nezbyde vám nic jinýho, než vsadit na dobrej scénář a sehnat aspoň jednu hereckou hvězdu. To se docela povedlo, protože Charlie Sheen hraje natolik dobře, že člověk přehlídne i ty (pod)průměrný herce, co se kolem něho ve vedlejších rolích motaj. Příběh stojí na dost znepokojující myšlence, která určitě nedá milovníkům konspiračních teorií spát a místama se dařilo vytvořit zajímavou konspiračně-paranoidní atmosféru. Akce moc nenajdete a triky nepatřej mezi nejpovedenější. Pokud nebudete od Invaze moc očekávat, máte šanci, že se jednorázově slušně pobavíte. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Phil Gordian (Ron Silver) jezdí v Mexiku bílozeleným Volkswagenem Beetle z roku 1961. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii a Mexiku ve městech Guerrero, Hidalgo a Mexico city. (Terva)
  • Na začiatku filmu povedala Ilana (Lindsay Crouse), že 90 míľ od Severného pólu našla rozkvitnutú lúku. Aj keby sa však všetok ľad v okolí severného pólu roztopil, kvety by nemali kde rásť, pretože najbližšia pevnina je od pólu vzdialená 400 míľ. (beso74)

Reklama

Reklama