Reklama

Reklama

Invaze

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nadštandartné sci-fičko, ktoré aj po rokoch vie čo ponúknuť. Mladší Sheen je ok, záporáci majú zaujímavú charizmu, efekty sú na rok vzniku kvalitné a v závere sa nám dostane aj poctivá dávka trileru. Zápletka je to, čo mi ešte dlho po tom, čo som tento film videl prvýkrát, utkvela najviac v pamäti. Dokonca aj nevtieravá eko-agitka je plusovou záležitosťou. Určite lepšie (viacrozpočtové) spracovanie a známejší herci by filmu dopomohli. Ale aj tak je to v poriadku. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Zane (dobry Charile Sheen) objevi se svym kolegou podezrele radiove signaly a kdyz to oznami svemu nadrizenemu, je vyhozen. Nasledne se vydava na samostatne badani za pravdou. Skoda nedostatku financi pro moznost vetsich vizualnich orgii. Jinak prumerna sci-fi, kterych se v te dobe vyskytovalo vice. 55% ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Invazi jsem sledoval na vícekrát, protože jsem u ní párkrát usnul, ale špatný film to není. Twohyho uznávám, protože přinesl světu masakrálního antihrdinu Riddicka a jeho brutální sci-fi horor Černočerná tma i fantasy/sci-fi Riddick jsou podle mě výborné záležitosti. Invaze se povedla tak napůl - líbil se mi samotný námět a styl mimozemského pokusu jak ovládnout naší Zemi nebyl vůbec špatný. Hodně se mi líbili samotní ufouni nebo maličkosti typu instatní černá díra. Vadil mi hlavně hrůzostrašně nesympatický Sheen, který opět hrál hrdinu ve stylu psychopata (nebo že by to nehrál?), vadila mi přepálená stopáž a z ní plynoucí roztříštěnost filmu. SPOILER: Začátek ve stylu konspiraci ala Akta X (hrdina ví, ostatní se snaží všechno zamést pod koberec), poté přišla vědecká část s otravným klukem, mexická část pojatá jako dobrodružný film a v závěru perfektní thrilerové finále. KONEC SPOILERU. Celkově ale pořád docela slušný sci-fi béčko, který je na míle vzdálené některým videosračkám z roku 96 (ala Adrenalin, Omega Doom nebo Trávnikář 2) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice slušné sci-fi s inteligentním scénářem, sem tam nějaká ta logická dírka, ale v rámci žánru a skvělého budování napětí nad tím člověk nepřemýšlí, těch pár trikových scén na solidní úrovni. Líbilo se mi, že režisér to celé nechal odehrát na Zemi, a ne ve vesmíru, a líbil se mi v podstatě nejednoznačný konec. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a přitom stylový sci-fi. Příběh nijak objevnej není a na dobrý triky nebyly peníze, přesto mě film zaujal a bavil od začátku až do konce. Kupodivu mě ani nevadil Charlie Sheen, kterej se asi poprvé s úspěchem pokouší o hereckej výkon. Rozhodně lepší film než Zemeckisův Kontakt, kterej je na podobný téma, je výrazně abicióznější, ale ty ambice se mu nepodařilo naplnit. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Na začiatku filmu povedala Ilana (Lindsay Crouse), že 90 míľ od Severného pólu našla rozkvitnutú lúku. Aj keby sa však všetok ľad v okolí severného pólu roztopil, kvety by nemali kde rásť, pretože najbližšia pevnina je od pólu vzdialená 400 míľ. (beso74)
  • Zane Zaminsky (Charlie Sheen) má ve svém domě kovovou destičku s nápisem "Člověk má jít za obzor svých možností, od toho má nebesa". Tuto větu vyslovil básník Robert Brouwning. (Terva)

Reklama

Reklama