Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V USA zasedá komise, aby rozhodla o projektu ALF, neboli bezprostřední budoucnosti jediného žijícího mimozemšťana na planetě. Plukovník Gilbert Milfoil navrhuje vetřelce podrobit testům a nakonec definitivně zlikvidovat a kapitán. Rick Mullican a major Melissa Hillová jsou pro Alfovo propuštění. Komise rozhodne o přezkoumání informací a odložení zasedání o 14 dní a do té doby se nesmí na Alfovi provádět žádné testy. To se ale nelíbí plukovníkovi Milfoilovi a pokusí se všechno vyřešit po svém. (jonyyy)

(více)

Recenze (48)

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Není to dobré, ale holt nějaké rozuzlení Alfova série potřebovala, když televize zastavila natáčení seriálu za minutu dvanáct. Teď už víme, kam Alfa armáda šoupla, jak s ním nakládala, a zda na něm opravdu dělala testy. Hlavním hrdinou filmu bohužel není chlupáč Alf, ale Mrtvola ze Žhavých výstřelů a ta kočka z jednoho z nejhorších dílů Pátku třináctého. Alf je součástí dějové linky, ale netvoří ji. Konec je dobrý, ale návrat na oběžnou dráhu se nekoná. Absence prostředí Tannerovic baráku, kde Alf páchal zlo, ubírá na působivosti, jelikož ve sterilním prostředí výzkumného ústavu se té všední neplechy moc zla páchat nedalo. Je to takové mdlé, nijaké, ovšem pořád lepší než otazník v hlavě po nedodělané poslední epizodě "Consider Me Gone". A ne, nemohli raději natočit 5.řadu, jak tu mnozí píšou. Herci Tannerovi měli natáčení i chlupáče plné zuby. To je konec konců hlavní důvod, proč s žádným pokračováním nikdy nesouhlasili. 30% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že Alf se vydává do boje s US Army, tak jsem nechal Chucka Norrise dojet na konec kruhového objezdu a pak jsme společně vyrazili Alfovi na pomoc. Na místě jsme však poněkud zklamaně sledovali, že Alf nebojuje s americkou armádou, ale armáda pouze trapně atakuje pozice nic nechápajícího mimozemšťana a v takové situaci evidentně nebylo naší pomoci potřeba. Já jsem tedy zůstal až do konce, protože mne to přiměřeně bavilo, ale Chuck jen znechuceně ukopl jeden roh Bermudskému čtverci a šel se rozptýlit svědomitým počítáním do nekonečna. ()

Reklama

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Trochu smutné a jen lehce nadprůměrné zakončení jinak naprosto skvělé série. Jednak mi tam chyběla stará známá rodinka, která do tohohle seriálu prostě patří, jednak opravdu jadrného Alfího humoru jsme si užili snad jen v první půlhodině filmu a jednak scénář i celý děj je takový neslaný, nemastný. Viděl jsem to včera a pomalu si nemohu vzpomenout, jak to dopadlo. 60 % ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Určitě velké zklamání po skvělém seriálu, který mi připomíná mé krásné dětství. Alf přišel o mnoho ze svého mohutného charisma a není už ani tak vtipný. Celá rodinná atmosféra je pryč a Alf místo aby provokoval sousedy a vykrádal lednici, radši zdrhá z výzkumné stanice. Postrádám mnoho kultovních postav, jednak celou rodinu Tannerových a pak i sousedku Okmonkovou. Tenhle komerční systém Hollywoodu nemám ráda - z každého populárního seriálu nebo grotesky udělat hned celovečerák. Výsledek je předem jasný, ale stejně si svět nedá pokoj. Velká škoda... ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Film byl koncipovaný jako backdoor pilot, který měl odstartovat novou serii. Bohužel film nevzbudil zájem studia jak by měl a tak v podstatě jen vysvětluje to co se stalo s Alfem po konci původní série. Je zajímavé že se rozhodli pro původní formát loutky Alfa, což byl jeden z důvodů proč se seriál původně zrušil, zase se tu nacházel omezené množství castingu, kteří mohli komunikovat s Alfem samotným. Humor je dá se říct podobný. Bohužel musím říct že toto na novou sérii opravdu nestačilo a po pravdě se nedivím že se čeká na určitý nápad který by Alfa mohl dostat zase na světlo. Naposled jsem se s ním mohl setkat v "dream sekvence" v Mr Robotovi, kde znovu využili loutku Alfa. Jestli se ale Alf znovu objeví na obrazovce asi ho uvidíme spíše v CGI verzi, nebo zcela animovaného a to do určité míry ztratí na orginálnosti. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama