Reklama

Reklama

Ve znamení Merkura

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 2
Povídkový / Drama
Československo, 1978, 6 h 15 min (Minutáž: 72–78 min)

Scénář:

Ivan Gariš

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Josef Beyvl, Stella Zázvorková, Kateřina Macháčková, Václav Postránecký, Alena Vránová, Ota Sklenčka, Jiřina Štěpničková, Otto Lackovič, Josef Langmiler, Zuzana Ondrouchová (více)
(další profese)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Příběhy celníků z dob minulého režimu, kde hlavní roli hraje boj celní správy s pašeráky a podvodníky. (Televize Seznam)

Videa (5)

TV spot 2

Recenze (74)

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na ta hodnocení, jsem nějak mimo. Ačkoli mám staré české seriály ráda a zkousnu leccos, tohle opravdu ne.Dnes jsem viděla jeden díl na Barrandově a opravdu takový "skvost" jsem nečekala. Možná jsem padla na špatný díl, možná jsem čekala starý dobrý český seriál, ovšem tohle bylo neskutečné. Asi v polovině dílu jsem se ptala sama sebe, o čem že to je. Oplácaná Eva Hudečková vydávaná za pikantní a téměř nedolatelnou slečnu, natvrdlý Hanzlík a odpudivý Štěpánek. Nevím. Snad nejlepší scéna dílu byla ta, kde Ilja Prachař veze ze SRN papoušky a dvojka starých pánů mě bavila.Snad ještě Jan Teplý mi nevadil. Jinak děs. Alespoň pro mě. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pro me zcela neznamy serial, ktery bych se nakonec nebal doporucit. Je kvalitne natocen i obsazen, a celym se prolina celnicka prichut... Dily bych strucne popsal takto: 1/ Sexy Jana S. v uniforme odolava Hanzlikovym lichotkam... 2/ Krasna Alena V. jako pracovnice z ministerstva bali pohodoveho Vinklare... 3/ Hezka Katerina M. zazije sok kdyz najde mrtvolu, ale nakonec vsemu prijde na kloub... 4/ Slovensky dil ve kterem chladna Viera S. zapoli nejen s dcerkou Sonou V., ale tez rozbiji paserackou sit na zeleznici... 5/ Hanzlik je proskolen na celnika, a vraci se za svou ff, divokou Evou H.. Pomahaji mu dva dedove... ()

Reklama

whenry 

všechny recenze uživatele

Nebýt poměrně pomalého tempa vyprávění a místy až nepatřičně dlouhých dialogů, byl by to (na dnešní poměry) nadprůměrný seriál. Sledovatelné dílko z toho dělá plejáda výborných herců. Za vidění stojí hlavně třetí díl. Případ živého muže, kde se v poněkud odlišné poloze představil Rudolf Hrušínský. V roli nadporučíka Drnka z kriminálky totiž sympaticky srší ironií, sarkasmem a vtipem. A jasné mínus? Zejména v prvním dílu mi neuvěřitelně lezl na nervy muzikantský celník Jaromír Hanzlík... ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se snaží udělat z nechutného šmírování v cizím soukromí záslužnou činnost, při které se podaří rozkrýt rozvraceče lidově demokratického zřízení takového megaformátu, kteří se například snaží národní hospodářství rozložit neohlášeným dovozem 9 (slovy devíti!) elektronických kalkulaček. Jak ubohé. Všechny celníky bych nakopal doprdele, jsou stejní dneska jako včera, a ty komentáře většiny uživatelů, kteří se po shlédnutí tohohle cancu chtěli stát celníky, fakt nechápu. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Úchylné a ještě jednou úchylné. Snažit se vytvořit z povolání socialistického celníka ctnostné řemeslo, které stojí za to, aby se dědilo z děda na otce a z otce na vnuka. K popukání jsou pasáže, kde zadek Hanzlík hltá zkušenosti svých předků se stejným zaujetím jako mladý KFC, když mu starý KFC odhaluje tajemství 11 bylinek. Jediný kladný bod si u mě vysloužila Hudečková, za prvé svými vnadami a za druhé tím, jak ňoumu Hanzlíka zcela zaslouženě sprdává. Jinak ta Hanzlíkova postava je dobře psychologicky napsaná, tak si pravého socialistického celníka představuji - v civilu trouba, ale jen si navlíkne uniformu, sebevědomí mu naroste o 1000% a vyžaduje dodržování pošahaných předpisů. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Seriál se natáčel na hraničních přechodech Halámky, Hřensko, Rozvadov a Harrachov. Dále na zámku Hořovice, v Praze, Mirošovicích, Všechromech, Jažlovicích, Bratislavě, Chebu, Náchodě a Děčíně. (M.B)

Reklama

Reklama