Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šerif Rooster je zbaven funkce, protože ve službě příliš často sahá po zbrani, ale také po alkoholu. Soudce Parker ho požádá, aby našel a dopravil zpět vůz naložený zbraněmi a výbušninami, kterého se zmocnila banda psanců vedená obávaným Hawkem. Pokud je přivede živé, odznak mu vrátí natrvalo. Rooster spěchá k pevnosti Fort Ruby, ale Hawkův gang ho předešel. Sídlo v indiánské rezervaci přepadl, znásilňoval a zabíjel. Jeho obětí se stalo nejen mnoho mírumilovných Indiánů, ale také místní kněz, reverend Goodnight. Řádění bandy přežila pouze reverendova dcera a indiánský chlapec Vlk. Aby je ochránil, chce je nechat na blízké farmě, ale žena si nedá říct a jede s ním i s Vlkem chytat zločince. Roosterovi se podaří získat jen ukradené zbraně. V noci jsou ale přepadeni bandity... (Nova Cinema)

(více)

Recenze (46)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

V mládí jsem byla velký milovník koní a westernů. Teď po letech jsem se k tomuto žánru díky vnučce a televizi s potěšením vrátila. Tento klasický méně známý snímek vyniká vtipnými hláškami, krásnou krajinou v níž se natáčelo a především skvělými hereckými výkony dvojice filmových veteránů. Jen se mi jevila trochu odbytá opatrnost při přepravě nitroglycerínu, který při otřesech mohl snadno explodovat, jak mi připomněla utkvělá vzpomínka na francouzský film Mzda strachu. Velká spokojenost. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jo, je to obšlehlý syžet z Maršála a nejspíš i s nějakým dozvukem Africké královny. Padouch je nanicovatý a vůbec z něj nejde strach. Nitroglycerin přežije zacházení, při kterém by každému chemikovi zešedivěly vlasy. A chudák ten malý indián slouží jen jako garde, aby se na sebe jednooký Duke a v příšerném staropanenském čepci oděná Kate nevrhli rovnou v lese nebo na prámu. Ale právě proto film stojí za to. Starý Wayne a stará Hepburn v sobě mají ještě pořád tolik ohně, že by zapálili stepní požár pouhým svým dotykem. V tomhle jsou nedostižným vzorem pro většinu nedomrlých romantických dvojic současných zaláskovaných filmů. Wayne a Kate si nedají ani pusu, ale stejně by mohli milostnou vášeň vyučovat nejenom na vyšší dívčí, ale i na Oxfordu. - Odkud by je nejspíš pro přílišné zaujetí pro věc vyhodili. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tohle je teprve druhý film, ve kterém jsem měl možnost vidět K. Hepburn a zároveň druhým, na němž pracoval Stuart Millar jako rejža. John Wayne již měl dávno po šedesátce a před sebou již jen 4 léta života. Mě v tomto filmu přišel lehce statický, málo pohyblivý. Ovšem vzájemné jiskření mezi dvěma rozdílnými hereckými pohlavími naprosto fungovalo. Jenže za mě snímek postrádá skutečně dramatické přestřelky a opravdové napětí. Zde je snímek řazen i mezi komedie a možná je to víc westernová komedie. Přesto zde prvky dobrého westernu najdeme. Zároveň je tu zmíněno pomalu mizící právo starých ochránců práva sahat po zbrani kdykoli, ale více se zmiňují práva zločinců a nutnost soudu. Přesto jsem našel krásné scenérie. Mě osobně film vcelku bavil, ale k hodnocení přistupuju čistě pragmaticky s ohledem na hodnocení jiných Waynových filmů. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jednak v 70.. rokoch uz western bol prakticky mrtvym zanrom, lebo v 60. rokoch doslo k akejsi westernovej inflacii, kedy sa tocili 100 -ky westernov za rok niekedy. No nic, Film ani nema poriadny dej, dialogy su len vatovo plane plky, Katharine Hepburnova /Africka kralovna/ sa do westernu hodi asi ako Bette Davis do ceskoslovenskej kinematografie. John Wayne mal za rok 1975 hlavne vyborny film Brannigan, toto je len taky sivy priemer. Proste len dalsi ukecany western bez dejovej linie, keby toho zaveru nebolo, tak je to velka bieda. Takto aspon ten zaver potiahol film do znesiteneho priemeru : 50 % ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Tenhle western prostě potěšil. Je tak trochu srdečnější , díky skvělému obsazení dvou hlavních rolí. Vlastně i ta třetí – hlavní záporák, byla dost dobrá. Starý „dědkovitý“ šerif a pobožná žena do nepohody a divočiny. Z tohoto spojení vypadává spousta zábavné konverzace a suchého humoru. A jízdu na voru peřejemi s nákladem nitroglycerinu také hned tak někde neuvidíte. Krajina a hudba bez chyby. ()

Galerie (134)

Reklama

Reklama