Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ale jo mě se to líbilo. Některé rádobyfilosofické kecy o bohu jsou sice dost prvoplánový a tak uplně mi tam neseděj, ale vyvažujou to fakt zábavný scénky typu Jason Statham v S/M salonu, nebo japonci co řvou "di do prdele rejže." On se vlastně celý ten film snaží působit strašně hlubokomyslně a cool třeba i používáním takových těch nečekaných střihů a celé prostředí kde se odehrává je takové moderní vyvoněné a dost odosobněné. Herci jsou dobří a Jessice to hypersluší. Jason Statham "mateuje" jak o život a Chrise Evanse musim pochválit, protože má pořád dost dlouhý dialogy a mluví strašně rychle, takže asi dalo práci se to naučit. Hlavní je, že jsem se nenudil. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neznámý režisér Hunter Richards si chtěl patrně hrát na něco, co není a co neumí. Neuchopitelný výsek čehosi, snad zamýšlené jako konverzační drama, jakási pseudoromantická filmová psychoanalýza plná nefunkčního pozérství, při které usnul nejen ordinující psychoanalytik, ale i nejeden divák, významová pole jsou zde až neobvykle povrchní, herci naprosto bez charismatu a výsledkem je hodina a půl silné nudy... U tohoto filmu platí stejně jako u psů, že ten pes, který štěká, nekouše. A London je naprosto bezzubá oslintaná fenka... ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Přítomnost Jessicy Biel a Chrise Evanse v charakterově poměrně náročných rolích je vcelku diskutabilní, ale i přesto je zvládli docela obstojně. Bohužel jaksi zůstali ve stínu vynikajícího Jasona Stathama, který opět rozsévá dávky neskutečného charismatu a jeho barvité líčení návštěvy sadomasochistického salonu či „přednáška“ o mužské erekci jsou scénáristické perly, které si žádají opravdového herce, kterým Jason bezesporu je. Bohužel debutující režisér Hunter Harris pojal celou záležitost jako ryze smetánkovou záležitost (luxusní byty, drahé oblečení, spousta alkoholu a kvalitního kokainu), čímž film získává poněkud snobský nádech a v mnoha ohledech působí jako zbytečná póza, do které jako by ani příběh konce jedné velké lásky (plné sexu, mejdanů, pseudo-sofistikovaných debat a následných hádek) snad ani nepatřil a za předpokladu, že se vlastně nic nevyřeší a závěr odpovídá standardům, jedná se víceméně o (ne)tuctovou romantiku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seš kráva. Kdybys byla kamarádka, tak bys mi lhala." Asi to byla slušná párty, ale já jsem ji skoro celou strávil v koupelně a sledoval jsem zfetované krásky, jak si pudrují nos kokainem. Na můj vkus se přitom moc řvalo a řešily se hrozné hovadiny, ale Batemanova přednáška o sexuálních úchylkách mi přinesla hodně poučení do života. Takže koprofilie nebude, ani kdyby o to London, Rebecca, Mallory nebo Maya na kolenou škemraly. O všem ostatním se můžeme pobavit. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vzťahová konverzačka. Poňatá trochu modernejšie (drogy, nadávky). Občas mi to pripomenulo CLOSER. Miestami to zaškrípe, ale inak to super odsýpa a mne sa to dosť páčilo. Herecké výkony fajn, Statham pripomína, že začínal ukecanými Ritchieovkami, až potom začal mlátiť ľudí. Trochu viac vyšperkovať scenár a je to skvelé. Dávam 4, aby bolo jasné, že aj napriek drobnostiam ide o vydarený film... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)
  • Celé natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama