Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu mě náhle přepadla pěkná depka, protože mi připomněl jedno období z mého života. Od půlky jsem se na něj nedokázala plně soustředit, tak jak by si tento film zasloužil, ale myslím si, že právě to, bylo účelem tohoto filmu, donutit nás přemýšlet a to se mu opravdu podařilo. Nějak jsem ani nedokázala vnímat herce, spíše jsem vnímala myšlenku, kterou se film snažil předat. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu mě spíš než název, který také dokáže přitáhnout pozornost diváka zaujalo obsazení. Chris Evans v jedné ze svých velice náročných rolí a Jessica Biel jako povrchní holka s přezdívkou London. Mám ráda prolínání přítomnosti s minulostí a pozvolné osvětlování příběhu a osudů postav. Syd, který se stal troskou poté co ho opustila krásná London se dostává na rozlučkovou párty již jmenované slečny a tam uvažuje nad tím co se životem přitom fetuje a pije alkohol s chlápkem, kterého ani nezná a skrývá svou bolest za závislost a clonu nevzhledného pobudy. Oceňuji propracovanost postav ale někdy je to na diváka příliš. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Aby film s podobným námětem fungoval, musí se v něm objevovat charismatické postavy, kvalitní herci a scénář musí obsahovat nadstandardní dialogy. Bohužel ani jeden z těchhle zásadních požadavků není splněn - postavy jsou naprosto ploché, Jessica Biel byla, je a s největší pravděpodobností také zůstane pouhou fyzickou ozdobou filmů a nějakého výrazného hereckého projevu není schopná, no a dialogy jsou většinou takové to prázdné tlachání o ničem, pardon o mejdanech a o tom, kdo s kým, místy to má dokonce charakter plků ze známého komiksu Hana a Hana. Nutno přiznat, že se tam objevují půvabní mladí lidé obého pohlaví a film na druhou stranu není ani vyloženě odbytý. Celkový dojem: 40 %. Pokud tohle je životní styl a problémy průměrného mladého Američana, pak si tu hospodářskou krizi skutečně zasloužili a měla by trvat hodně dlouho - než dospějí. A to bude klopotná cesta... V některých momentech je film opravdu povrchní - kde berou hrdinové prachy na svůj životní styl, když např. barová servírka vyšňupá předlouhé lajny kokainu, který rozhodně nepatří ani v Americe k levné droze, je trochu záhadou... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Milujem, keď sa niekto pustí do filmu plného, doslova preplneného zaujímavými, logickými, no častokrát i úplne nelogickými a zvrátenými dialógmi, ktoré niekedy stoja za pozornosť a za porozmýšľanie. Keď sa k tomu prifarbia reči o vzťahoch, sexe a iné podobné citové i netradičné dialógy, nie je o čom. Na ich pozadí sa nám nenápadne premieta príbeh žiarlivosti, lásky, ktorého súvislosť je najviac vyhrotená až k záveru, o ktorý som sa bál, no neprávom. Statham konečne znovu ukázal, že mu to ide nie len za volantom a s búchačkou v ruke a Evans mu príjemne konkuroval, čím pridávam hviezdičku. Veľmi efektne zahrané. 80%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se nehodí do rolí chlápků co mají vlasy a používají mozek. Jeho frenetická reakce na nadhozené téma „mužská potence“ stojí za zapamatování, ale jinak je nevýrazný jako trs trávy na Libyjské státní vlajce, resp. jako celý film. Sledovat afektovaného Newyorčana prokládajícího vzpomínání na jiné afektované Newyorčany šňupáním koksu již dlouho nebylo tak nezáživné. Neříkám (dobře, tak nepíšu, ale neříkat je tak nějak přirozenější), že režie není celkem svižná, čili nenudící, že mě pár dialogů nerozesmálo (třeba ten o „rýžovém“ experimentu), ale celé je to hrozně zbytečné. Celé to snad vzniklo, aby Bielová mohla dokázat, že není herečkou charakterních rolí, tedy, že jí je, ale nakonec dle očekávání ukázala, že není. Podobně jako ona ve své roli bohaté na expresivní výlevy emocí přehrává Ned Bellamy, ten navíc nemá pěkné nohy a prsa a je na plátně delší dobu. Třeba mělo jít o realistický obraz americké „zfetované“ generace, o nastavování zrcadla (miluji tohle slovní spojení) nebo o vztahovou studii, takový upřímnější Woody Allen bez smyslu pro humor. Možná to mělo být všechno, možná nic, tak jako tak, mladistvé skorodelikventy, kteří – maje hlavy plné nějakého svinsta – řeší existenční otázky, prostě nežeru, tedy nejím. 50% Zajímavé komentáře: Faye, numi ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Celé natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)
  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)
  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)

Reklama

Reklama