Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vydejte se na cestu proti proudu času. Ne o sto nebo tisíc let, ale do doby před celou historií - do časů bájí a fantazie, kdy bohové v lidské podobě kráčeli po Zemi a v začarovaných lesích žila bájná stvoření - kentauři, satyrové a nymfy. Ale i tehdy se válčilo. Ne mezi armádami, ale mezi bohy. Zeus bojoval s Hérou o vládu a z jejich války se stala válka lidí, protože následovníci Héry bojovali o nadvládu s těmi, kteří uctívali Dia.
Alkméné očekává v Thébách návrat své manžela Amfytrióna. Při slavnosti sklizně ale uvízne v osidlech lascivního vládce bohů Dia, který na sebe vzal podobu jejího manžela. Za devět měsíců se Alkméně narodí dvojčata. První syn je Amfytrióna, druhý _ Herkules - je počatý Diem. Alkméné chce po manželovi, aby Diova syna zabil. Amfytrión to ale nedokáže, naopak k nevlastnímu chlapci mimořádně přilne. Jednoho dne prchlivý Herkules praští tak prudce do hlavy lyrou svého učitele hudby, že učitel klesne k zemi. Všichni jsou přesvědčeni, že ho hoch zabil. Za trest je Herkules vykázán z Théb, pečuje o stáda v horách a dorůstá v neobyčejně silného mladého muže. V rituální noci počne s dcerou krále Kreonta Megarou tři syny. Ty ale o svatební noci pod vlivem drogy v záchvatu šílenství zabije. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

ripo 

všechny recenze uživatele

Snaha ukázať na Herkulovi aj niečo iné ako kopu svalov a testosterónu bola chvályhodná. Takisto poukázania na spletitosti starých gréckych bájí. No psychologizácia postavy ostala len na povrchu a nešla do hĺbky. Kvalitu, resp. nekvalitu digitálnych trikov pripočítam nižšiemu rozpočtu - veď sa jedná iba o TV film. Čo mi však najviac hýbalo žlčou, bola totálna topornosť Leelee Sobieski, z ktorej mi naskakovala husia koža. Horšiu ( a ešte k tomu škaredú, plastikovú) herečku by som nenašiel hádam ani v hlbokých albánskych horách za čias absolutistického vládnutia Envera Hodžu v Tirane ...bŕŕŕŕŕŕŕ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dvojdílný příběh z produkce Hallmarku je dle očekávání poněkud jiný, než jak je všeobecně znám. Fantasy spojené s pohádkovou mytologií však nevyznívá nijak špatně. Kouzelné dobrodružství bájného Herkula od jeho narození až po dospělost plný intrik a různého nebezpečí potěší malé i velké. Z počátku se to sice krapet táhne, ale jinak to má své přirozené tempo, kterému hlavně malý diváci budou stačit. Ani děj není nijak složitý. Rodinná podívaná, která nemá čím urazit. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Levné jako jídlo v nádražním bufetu. Ale i tam se lze někdy dobře najíst. 1) Nepříliš rozhazovačný avšak nikoli chudý rozpočet dal vzniknout s ohledem na řeckou mytologii relativně seriózně pojaté příjemné podívané. Rozhodně lepší než české vánoční pohádky._____ 2) Ovšem film není historický (dost dobře nemůže být), ani nepředstavuje vážnou reflexi antické mytologie. Berte ho jako čistou fantasy._____ 3) Pak je třeba ocenit švih a spoustu pěkných nápadů, o hezcích klucích ani nemluvě._____ 4) Jazykový koutek. Původní jméno titulní postavy podle řeckých básní je Ἡρακλῆς, což, jak všichni dobře víme, čteme Íraklís. Latina to přepsala na Heracles. Odsuď pochází například hlavní město Kréty Herakleion (čte se Íraklió). Aby toho nebylo málo, Římané při přejímání Heraklova kultu pozměnili i jeho jméno a tak vznikl Hercules. 5) Z kluků mě zaujali 24letý Australan Jamie Croft (Herkules jako teenager), 26letý Skot Paul Telfer (Herkules dospělý), kterému očividně přebývalo na svalech, co se mu nedostávalo na hereckém umu, dále pak 21letý Australan André de Vanny (Ífiklés jako teenager) a 24letý Kanaďan Luke Ford (Ífiklés dospělý)._____ 6) Výstižný koment: SeanLSD***. ()

Wishkah odpad!

všechny recenze uživatele

Když už někdo chce natáčet filmy s mojí milovanou řeckou mytologií tak by si aspoň mohl přečíst předlohu a ne napsat scénář z doslechu. Přitom o Héraklovi (na Hercula kašlu, protože je to jen obyčejná římská kopie Hérakla) by se dalo natočit několik skvělých filmů. Kdyby nebylo Oidipa je podle mě Hérakles asi nejtragičtější postavou řeckých mýtů, i když nakonec skončil na Olympu jako bůh. Prostě marnost nad marnost. Tenhle film je hovadina a za jediné plus na něm považuju jen to že naštěstí je to film z produkce Hallmarku tak jej neuvidí tolik lidí. Tvůrci a protagonisté tohoto filmu by si zasloužili aby je ztrestal samotný Herakles. Už jen proto co v tomhle filmu udělali z jeho matky..................zpráva pro tron : Ioláos se v mýtech vyskytuje. Pomáhá svému strýci (byl synem Héraklova nevlastního bratra Ífykla) Héraklovi v boji s Hydrou a poté žil v Aténách. Tam poté ke stáří chránil Héraklovi potomky před Eurystheem. A když se Eurystheus dostal do Atén a požadoval Héraklovi potomky vydal se stařičký Ioláos do války a před bojem prosí bohy aby mu na jeden vrátili mládí a sílu. Bohové jeho prosbu vyslyší a Ioláos se plný sil vydává do boje a Eurysthea poráží ()

Marward 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct. První část filmu byla mírně řečeno dost divoká a upřímně. Mám raději, když v klasických dílech se autor filmu drží více původní předlohy. Osobně oceňuji, že zde byly klasické bytosti řecké mytologie. Méně však, že zde je jakési vakuum a otázky, jak je to s těmi bohy. Působí to tak, jakoby dříve mezi námi žili úplně normálně satyrové, driády, harpyje a kentauři, ale pak jaksi zmizeli nebo vyhynuli. Řecká mytologie bez bohů je mírně řečeno bez obsahu a smyslu. Film postrádá nadpozemský rozměr a jasnou ideu. K čemu je Herkulovi, že obhájil svojí čest, když jeho skutky nemají dosah do věčnosti? Závěr byl samozřejmě dojemný. Šťastný konec a svatba. Takže to alespoň nějak dopadlo :) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama