Reklama

Reklama

Parta studentů střední školy se velmi dobře baví v místním zábavním parku. Rozhodnou se i pro Ďábelskou horskou dráhu. Jenže jedna z dívek, Wendy, má špatné tušení. Někteří kamarádi z horské dráhy vystoupí, jiní na atrakci zůstanou. Dráha se rozjede a po několika vteřinách vykolejí a všichni ve vozících zemřou. Předtucha se vyplnila. Po společném pohřbu obětí chce Wendy školu opustit. Spolužačky se jí snaží pomoci, aby se netrápila a nedávala si za vinu smrt ostatních. Kamarád Kevin objeví na internetu článek o pasažérech letu 180, kteří vystoupili kvůli zlé předtuše z letadla, jež později spadlo. Ti, co přežili, pak ale za nejasných okolností stejně zemřeli. Hrůzná vize se začne naplňovat. Smrt postupně nalézá všechny Wendiny přeživší kamarády. O pět měsíců později jsou naživu už jen Wendy, Kevin a Wendina sestra Julie. Smrt ale nezapomíná... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (489)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Třetího dílu se ujal James Wong, režisér dílu prvního, takže se od toho dalo očekávat mnohem více.Začátek s horskou drahou není vůbec dobře udělaný jako například nehoda na dálnici ve dvojce.Potom to začne být dobré a různé smrtě jsou opravdu velmi dobré a originální.Dost se mi líbil nápad s fotografiemi, podle kteých se poznalo kdo a jak zemře.Jenže pak přišel na řadu konec, který byl až debilní, prostě jak když byl vycucán z prstu.Ale i přesto bych řekl, že na třetí pokračování se jedná stále o zábavnou podívanou. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

První Nezvratný osud byl originální a atmosférický horor. Tam, kde ztrácel druhý díl na originalitě a nervy drásající atmosféře, to doháněl vymazlenými záběry a brutálnějšími mordy. Třetí díl je už pouze recyklací původního námětu a vyčnívá jen nekompromisní brutalitou a originalitou jednotlivých zabití. Ničím jiným nepřekvapí. Dokonce bych tento díl už ani nenazval hororem, ale spíš krvavým thrillerem, bát se tu totiž rozhodně nebudete. Škoda, že se po prvním "hitchcockovsky" vymazleném díle série zvrtla v tuctovou teenagerskou vyvražďovačku...další díl snad radši už netočit. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jste-li chtiví zábavy, vyslyšte své obavy. * Horskou dráhu sjet jste chtěli? Smrtku máte za prdelí. * Obechcat teď chcete smrt? Vystoupit je platné prd. * Jak vás má Zubatá v notýsku, chytnete kosou po pysku. * Klidně si dejte lehárko, vzplane i s vámi solárko. * Nebo si prchejte jak chcete, stejně nakonec chcípnete! * Originál ten film není, jenom času zabíjení. * Ač mám blbou náladu, neskončí to v odpadu. * Nenadchlo ani neurazilo, tohle Wongovo zkopčené dílo. * Pokud jedničku neznáte, možná procenta přidáte. 50% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Aneb jak to všechno zase začalo. Mystično a strach z neviděného, který přetrvával v prvním díle je pryč. Tvůrci se pevně drží co nejbrutálnějších provedení smrti každého vybraného nešťastníka a není zde již víceméně nic, co by člověka mohlo překvapit. Dopředu se dá lehce vytušit, co se zřejmě dotyčnému stane a tak jen čekáte, jak moc bude jeho konec bolestný a brutální. Ovšem dost dobrý je nápad s fotkami, u kterých hlavní hrdinka později zjistí, co vlastně symbolizují. V tomto filmu jsem se poprvé setkala se sympatickou, mladou tváří Mary Elizabeth Winstead, která se mi začíná moc líbit:) ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ubohé, hloupé, nudné a nezajímavé pokračování dvou kvalitních vyvražďováků. A přitom takový potenciál! Pocit blízké smrti na horské dráze přeci zažíváme všichni. Havárie (neberu to jako spoiler, protože tady všechno, co se může posrat, se taky posere) ale nebyla vůbec dobře natočená a speciální efekty jsou z toho vidět na kilometry daleko, takže působivost se nekoná. Stejně tak metrem jezdíváme kdekdo každý den a je to pro nás už taková rutina, že si málokdy uvědomíme, v jak reálném nebezpečí se vlastně ocitáme. Je to velmi vděčné prostředí pro nějakou katastrofičku. Ale je zas pravda, že to metro je ještě natočeno docela dobře, součástí jeho scény je ale jeden z mnoha logických nesmyslů, které rovněž snímek provázejí. Nesmím opomenout také dialogy, jejichž stupidita nezná mezí a jsou tak pravděpodobně největším záporem spolu s velmi nepříjemnými charakterovými vlastnostmi všech postav. Final Destination 3 nenabídne ani jedno překvapení. I když se o něj tvůrci možná snažili, ale když má přijít, je natolik předvídatelné, že by větším překvapením bylo, kdyby nepřišlo. A pak jsou tu ještě úmrtí. V jedničce byly slušné, v dvojce grandiózní, ale ve trojce jsou to v naprosté většině případů akorát rozprsky a smáčknutí. A nakonec ještě závěr, který užuž vypadal dobře, avšak zcela ztroskotal, jelikož je to (možná spoiler) akorát mnohonásobně trapnější variace na konec z jedničky. Jo a ještě ihned podpořený dokonale nehodící se hudbou v titulcích. Dávám miniaturní hvězdičičku za scénu v soláriu, která sice byla asi nejpředvídatelnější (pokud to vůbec jde), ale byla aspoň trochu zajímavá. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (17)

  • Horská dráha z filmu sa nachádza v zábavnom parku Playland v kanadskom Vancouveri a volá sa "Corkscrew", čo v preklade znamená “Vývrtka“. Aby bola scéna so spomínanou dráhou hotová, museli na nej herci absolvovať 26 jázd. (Raccoon.city)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama