Reklama

Reklama

Šílený policajt

  • Velká Británie After Alice (více)

Obsahy(1)

Stárnoucí policista Mick Hayden nevede nijak příkladný život. Žena mu utekla a jeho byt připomíná dračí sluj. Z ničeho nic ale u něj propuknou senzibilní schopnosti a jeho život začne mít opět smysl. Detektiv Mickey Hayden je pověřen opětovným otevřením případu šíleného masového vraha. Ten proslul, kromě počtu obětí, zejména tím, že detaily o svých vraždách posílal do vydavatelství metropolitních novin, aby se o nich dozvěděl co největší počet lidí. Mickey se v nouzi obrátí na záhadného muže jménem Harvey, který má údajně nedpřirozené telepatické schopnosti. Ten ale namísto pomoci Mickeyho obviní, že je drsným cynikem s psychopatickými sklony. Mickey se dostane k jedné psycholožce, která by mu mohla pomoci. Hlavním Mickeyho problémem je totiž to, že opravdu má halucinace o první vrahově oběti - Alici Lidelové. Zvláštní je i fakt, že masového vraha doposud nikdo nespatřil. Kdo je ale tím masovým vrahem? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Poměrně složitý příběh se vinou nedůkladného postupu stává okamžiky nepřehledný. Není však obtížné dojít konce, je obtížné určit, co je k němu stopou a co pouhou mystifikací. Kiefer Sutherland svým výkonem pošilhává po svém hereckém vrcholu, Jacku Bauerovi, ke kterému se uchýlil o mnoho let později. Výsledek je nadprůměrný pouze v případě, že akceptujete pravidla hry a v příběhu se příliš neztratíte... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Slušný mysteriózní thriller, pokud trváte na škatulkování. Nebýt Kiefera Sutherlanda, šlo by o dílko podprůměrné, takhle se pohybujeme lehce nad 60%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dnes už poněkud otřepaný námět byl velmi elegantně napasován do vcelku povedeného scénáře. Bohužel režijní zpracování se jaksi minulo účinkem i myšlenkou. Detektivovy schopnosti, které film posouvaly do mysteriózního žánru, navíc původně zamýšlené jakožto hlavní deviza snímku, se nakonec ukázaly jakožto jeho hlavním problémem. V dějovém konceptu jsou sice jakž takž přijatelné, jenomže jejich samotné užití vyvolá spoustu otázek. Obětování části logiky ve prospěch efektu (pokud možno zajímavé pointy) se tedy nemusí vždy vyplatit. Další otázky pak vyvolá poněkud uspěchaně vedený závěr, který ač dokáže zpochybnit fakt, že vrahem je zahradník, nedokáže správně „sejmout“. Nejvíc tak dokázal režisér zaujmout paradoxně ve vedení samotného vyšetřování, kterému napětí nechybí a v němž příjemně civilní výkon Kiefera Sutherlanda opět potěší. Což navíc při započítání děje, který není k zahození a přitom byl tak nedbale zahozen v konečném součtu vyjde na čisté tři hvězdičky, které mohli tvořit mnohem početnější souhvězdí. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vykonstruovaný příběh, Keiferovi takové role sedí. Avšak, problém je především s hluchými místy a nudnými pasážemi, kterých je v příběhu celkem dost, díky nim si divák všimne, že i 100 minut může být na film až moc. Možná by tvůrci udělali lépe, kdyby toto dílko zařadili mezi séie Krajních mezí a zkrátili minimálně o půl hodinku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ne zas tak moc známý film s Kieferem Sutherlandem nám sice nenabídne zrovna moc kvalitní podívané, ale vyložený průser to taky není. Má to pár slibných pasáží, ale většinu filmu budete znuděně pokukovat po časomíře. Vražd je tu sice dost, jenomže jsou opět dost slabě natočené, většinou divák vidí jen funícího vraha a debilně přehrávající oběti. Představitel „Jacka Bauera“ si to ale zřejmě vyloženě užíval, protože v klidu před kamerou mohl provozovat své neřesti (chlast, cigára) kvůli kterým měl nejednou v kariéře problémy. Díky němu to však bylo alespoň snesitelné podívaní a průměrné ohodnocení dám i za přítomnost Polly Walker. Jinak ale žádná sláva, hodně průměrný film na jedno podívání… ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

No žádnej zázrak to není to ne...ale rozhodně to stojí za to to vidět už kvůli Kieferovi Sutherlandovi.Nadprůměrný thriller. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ako epizoda nejakeho krimi serialu s nadprirodzenymi prvkami by to bolo dobre, ale v roztahanej 100 minutovej verzii to dost nudi. Nezachrani to ani charizmaticky Sutherland, ktory mi v stave, ked mal opicu a koselu od krvi dost pripominal Bruca Willisa. Fanusikovia krimi si to asi vychutnaju viac, ja som to aspon prezil bez ujmy. 5/10. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou chystám u pokladny v supermarketu zaplatit nákup, když si vedle v regálu všimnu DVDčka s mým oblíbencem Kieferem Sutherlandem na obalu. Jelikož se jedná o film, který jsem ještě neviděl, okamžitě kupuji. Zpočátku jsem se trochu obával, že svých peněz budu litovat, ale nakonec tomu tak není. Šílený policajt je sice vcelku průměrný snímek, který kromě pár zajímavých scénáristických nápadů nepřináší do daného žánru nic nového, ale Kiefer v něm předvedl slušný výkon. Bez něj by to asi nebylo nic moc, takhle se jedná o celkem sympatické tři hvězdičky. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Nebýt totálního zmatku na začátku, děr v ději a vůbec spoustu nedořešeného příběhu kolem, tak by to mohl být hodně povedený thriller. Takhle je to jen průměr, z kterého se nejlíp pamatuje hlavně Kiefer Sutherland, který snad není schopný sáhnout po správném scénáři, ani kdyby mu to mělo zachránit život. Konec byl dobře vygradovaný a pointa zajímavá (byť v samém závěru dost překombinovaná), ale těch prvních 30 minut, kdy není jasné co se to vlastně děje, to prostě kazí. Za slabší tři. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak Vapet mě po delší době zklamal. Celý film je v takovém tempu že vidíme Kiefera jak chlastá (3/4 filmu) do toho má vidiny jak se staly určité vraždy a jsou ukázány ty vraždy. Vraždy jsou ukázány stylem že se hýbe kamera a do toho vrah/vražedkyně dýchá jako by byl/a nehorázně nadržena a měl/a přitom chcípnout :-). Postupně jsou nám nabízení různé možnosti vrahu načež vyhraje nakonec jedna ta ´´ nečekaná,, načež ani ta to není a je konec filmu. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl půlku filmu, ale znějakého důvodu jsem se musel přestat dívat. Po čase jsem si film pustil znovu a opět jsem dokoukal jen do poloviny a pak si vzpomněl proče jsem posledně nedokoukal celý film. Protože to je hovadina a Kiefer byl strašně nesympatický. Teď už si to snad zapamatuju že Šílenýho policajta nikdy více. ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi slabé....Začátek filmu je tak nehorázně chaotickej,že se v něm asi těžko kdo vyzná!No a celkově film působí dost nepřehledně...A přitom námět není zas tak špatný,no budeme si asi muset počkat na jiné zpracovaní senzibilního policisty, který odhalí všechny a všechno.. :-) ()

burton 

všechny recenze uživatele

Dobrý to je. Kiefer prima, sedne mu role a docela mysteriózně jsem se bavila. Příběh je chytře vymyšlený. Zapojte své mozkozávity, nic u dívání neháčkujte, stojí to za plnou pozornost a bude se vám to líbit. ()

DENIROSIS 

všechny recenze uživatele

2 dávám,za velice slušného Kiefera Sutherlanda.Jinak film žádnej zázrak.Film se mi líbil až do okamžiku než vypukly u Kiefera Sutherlanda senzibilní schopnosti,a to bylo hned na začátku.Možná kdyby se autoři vykašlali na mysteriózní slátaninu a udělali z toho klasickej thriller s rozporuplným hlavním hrdinou... ()

benny159 

všechny recenze uživatele

Kiefer Sutherland je síce môj obľúbený herec, ale v tomto prípade si vybral veľmi zlý scenár. Celý film mal až príliš veľa nudných a hluchých miest. Námet je fajn, ale spracovanie dosť slabé. No napriek tomu dávam 2 hviezdičky ja Kiefera, ktorý ten film ťahal. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

2* dávám, za velice slušného Kiefera Sutherlanda, který má vidiny jak se staly určité vraždy. Styl televizní kriminálky. - 40%. ()

Reklama

Reklama