Reklama

Reklama

Rude Boy

  • Velká Británie Rude Boy

VOD (1)

Ray je punkový fanoušek s mnoha ušlechtilými zájmy. Jmenujme alepsoň tři: pivo, punk a The Clash. Pracuje na zkrácený úvazek v sexshopu a sní o punkovém povalečství a slávě. Rayovi se splní sen a dostane místo bedňáka na koncertním turné The Clash. Jeho nadšení nezná mezí, ale až příští dny ukáží, nakolik mu sedí názory členů stále populárnější (a stále méně subkulturnější) kapely a tvrdá práce v doprovodném týmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

RockChick 

všechny recenze uživatele

Jasně, že tomuhle polodokumentu chybí skutečný příběh. Jasně, že herecké výkony všech oscarové nejsou a filmoví řemeslnící se taky zrovna kvůli své práci nepřetrhli. Rude Boye ale nelze chápat jako nějaký film, Rude Boy je hlavně vysoce cenná historická relikvie ze života druhé nejvýznamnější punkové kapely UK a z tohohle hlediska si tohoto snímku skutečně vysoce cením. Je fakt, že dva, tři roky zpátky bychom byli svědky trochu jiného punkového rejdění. Takhle vidíme, jak jedna punková vlna odchází a The Clash jsou zachyceni v náladě, v které později natočí nadžánrovou placku Sandinista! Fanouškům se Rude Boy určitě bude líbit, ostatní třeba fuck off! Zajímavostí je, že toliko ceněnné živé záběry mají ve skutečnosti zvuk ze studia, protože zvuk z místa natáčení byl prakticky nepoužitelný. Nic to však nemění na tom, že The Clash naživo byli fakt jízda a energický a živelný výkon Joeyho Strummera je totálně omračující a hypnotizující! ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z filmov, pri ktorom už je dopredu jasné, koľko hviezd odo mňa dostane. Opäť film, ktorý sa stáva pre mňa kultovou záležitosťou. Punkovica ako má byť! Dej takmer nebadateľný, herci slabučký, scenár primitívny, ale atmosféra našlapaná od začiatku do konca. Ak vám to je aj tak málo do uší vám hrajú live pecky od legiend: The Clash. Koncertné live zábery, ktoré vytvoria fanúšikom, orgazmické stavy, roztrasú kolená a nejedného diváka donútia bľačať songy, akoby skákal v kotli meter od pódia. Mnoho ľudí môže namietať, že toto nieje ani film. Áno je viac dokument a záznam koncertov s filmovými vložkami. The Clash u mňa síce nepatrí do topky obľúbených kapiel, avšak film si určite ešte niekoľko krát pustím. ()

Reklama

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Bylo sice zajímavé nahlédnout aspoň trochu do života The Clash, ale to je asi tak všechno. Jiná pointa filmu, než právě seznámení diváka s kapelou mi trochu unikala. Možná by to bylo líp stravitelné, kdyby nebyla stopáž natažená do neuvěřitelných dvou a čtvrt hodiny. Nejlepší na filmu byly jednoznačně záznamy z koncertů, jinak se to táhlo čím dál pomaleji ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Miluju Clash! Možná by prospělo udělat z toho obyčejný koncert a ještě více potlačit příběh a dát ho do pozadí, protože je to jen příjemná vložka mezi písněmi, které mám tak rád, zejména ty staré- I´m SO Bored With The USA, What´s My Name a hodně často ve filmu zmiňovaná a opakovaná White Riot.... Zajímalo by mě jestli je opravdu Mick Jones tak arogantní jako se mi ve filmu jevil nebo jestli to byla jen dobová póza, když si Clash chtěli dál hrát na pankáče a přitom už v 80tém byli pankáči asi jako já ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Film je dost slabý, zkrátka je to hromada poslepovaných dokumentíků - záznamů z koncertů, zkušeben a zákulisí The Clash v průběhu několika let (1978 až 1980). Skoro celým filmem Vás provede flákač Roy. Na pozadí historie UK konce 70. let lze sledovat růst slávy kapely, rasistické, aj. problémy společnosti, ale taky postavu Roye a jeho úpadek... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Hudební záznamy koncertů měly tak špatnou kvalitu zvuku, že je museli The Clash znovu nahrávat ve studiu. Záběry jsou ale originální. (candy_daze)

Reklama

Reklama