Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (302)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Horší horor jsem letos snad ještě neviděl a nebýt posledního příběhu, dám tomu s klidným svědomím odpad. Představte si příběh, který je úplně o hovně a schází mu byť minimální pointa, ve kterém někdo najde VHS kazety, na kterých je dalších pět příběhů úplně o hovně, kterým schází byť sebemenší pointa. Přičtěte naprosto tragickou kvalitu (záměrnou), sekání a výpadky záběrů každých pět vteřin (při akci každé dvě) a dostanete velkolepé hovno s názvem V/H/S, které vás nepostraší, ani u něj nebudete napjatí, o pointě veškerých příběhů si více domyslíte, než pochopíte a všichni herci vám navíc budou připadat jak ochotníci, co sami ani nevědí, v čem vlastně hrají. Tohle skutečně není pocta žánru found footage, tohle je jeho ostuda. 40% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Found footage in Found footage? To je jako by člověk v záchvatu padoucnice spolkl vysokorychlostního Big Johna v tělové barvě.. Epilog: slova fuck, shit, či Jesus rámují kreténské video, kterých přibude na YouTube za den veletucet. Strach ne, kozy ano. Tape No.1: to nejlepší na začátek, aneb sexuchtivím mladíkům bude sáno něco jiného, než by si představovali. Atmosférické, dobrý konec, s trochou skromnosti a fantazie kozy ano. Tape No.2: Video z dovolené, léčka na heterosexuála a bohužel i na diváka. Nuda, za kterou, se nechce věřit, stál Ti West. Kozy jen v podprsence. Tape No.3: Cravenův Shocker vraždí v lesích (vskutku originální lokace). Vše skončí dřív, než začne, což bylo nakonec dobře. Kozy jen v náznaku. Tape No.4: Pár lekaček, kdy spodky mají asi nejblíže k hnědavému zabarvení. Kozy ano a hned několikrát. Tape No.5: Strašidelný dům, létající kultisti, porušování dopravních předpisů na železničním přejezdu. Žádné kozy! Pokud bych měl najít nějaké společné jmenovatele, tak jsou to nevýrazné pointy a samozřejmě divácký pocit, že projíždí na zuřícím býku zlomem San Andreas zrovinka v okamžiku, kdy se Kalifornie rozhodla odtrhnout od Spojených Států. Nedá se říct, že bych žánr found footage nějak bytostně nesnášel, nicméně pokud by byla kompilace V/H/S jeho labutí písní, kapesník bych nehledal.. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Treba sa hneď zmieriť s tým, že sympatickú postavu v tomto kvázi originálnom nízkorozpočtovom hororíku len tak nenájdete, vlastne ju nenájdete vôbec. Mládež chce len fuckovať a súložiť, čo je síce to isté, ale v tom prvom prípade hovorím skôr o ich spôsobe hovorovej komunikácie. Pointou prekvapí druhá poviedka, určitý strach naženú posledné dve, ale skutočne nejde o ten typ horou, po ktorom by ste sa báli prejsť cez chodbu na WC. Príbehy spája téma podrazov na kamarátoch/partneroch a ukazovanie ženských pŕs na kameru. Či ide o ambiciózne dielo poukazujúce na povrchnosť mládeže (rozumej až do tridsiatky, aj tak tu všetci žijú ako teenageri), je dosť diskutabilné, ale aspoň V/H/S ponúka nejaký ten vlastný pohľad na vec a má aj svoju tvár. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Sice jsem na to šel na rozdíl od některých od lesa a s vědomím, že se chystám na další nalezené-záběry výplod, jsem si strčil do prdele pružinu z Hyundaie, abych v nepravidelné frekvenci vibroval na gauči a trochu se dorovnalo to nervní klepání rukou amatérských kameramanů. Nebylo mi to nic platné, protože kamerová gymnastika byla tentokrát na samé hranici lidských i technických možností, takže jsem měl občas pocit, že se dívám z bubnu pračky s programem nastaveným na extra zadělané trenky. Stejně jsem se nějakého překvapení nedočkal a velmi rád bych nasrat na ruce krejčímu, co sešil trailer s takovým mistrovstvím, že vyzrazuje ty nejvíc nejstrašidelnější momenty z celého filmu. Jako pozitivum beru, že jednotlivé příběhy mají kolem čtvrthodiny, takže jsem se nestačil znudit do bezvědomí a ano, přiznávám, jednou jsem se lekl, až jsem vykuckal polovinu biokultury z jogurtu, protože jsem opravdu nečekal, že ten duch, který zrovna proběhl kolem dveří, poběží zase zpátky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako celok to skôr nefunguje, než funguje. Film som pozeral počas niekoľkých dní – vždy po polhodine. Keď som si pozrel prvú poviedku, ktorá bola pomerne strašidelná, nebolo mi všetko jedno a to dokonca až do takej miery, že keď som si mal pozrieť ďalších tridsať minút a uvedomil som si, že to budem musieť urobiť sám doma v neskorí jesenný večer, radšej som to nechal tak a pozrel som si to až na druhý deň doobeda. Čo ale bolo zbytočné, lebo zvyšok príbehov, česť výnimkám, už príliš hrôzostrašný nebol a v pohode by som ho zvládol aj o polnoci. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Snímek natáčelo 8 režisérů. Současně měl také 8 scénářů. (Dlee)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama