Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Found footage hororová antológia od 6 režisérov, ktorá dokáže takmer každému hororovému fanúšikovi (pokiaľ práve nie je ortodoxným odporcom FF) niečo ponúknuť. Partička vandalov je najatá, aby ukradla istú VHS, no po vlámaní do domu sú prekvapení nielen ich množstvom, ale aj úmrtím pána domáceho. Rozhodnú sa tam teda chvíľu ostať a VHS skontrolovať, čím sa divák postupne dostáva ku piatim príbehom. 1. "Amateur Night" (4*) ukazuje 3 kamošov, ktorí si vyrazia za zábavou a skončia s 2 holkami, z ktorých však 1 je špeciálna a pripraví im drsnejší večer. Napínavý, znepokojivý a krvavo vydarený úvod. 2. príbehom "Second Honeymoon" (3*) najprv Ti West predstavuje mladých manželov, čo si spolu vyrazili a tradične trochu ponaťahuje diváka, ktorý na rozdiel od nich vidí, že ich niekto sleduje, čo postupne vygraduje do slušne mrazivého záveru s pomerne zbytočným zvratom, ktorý mi do takéhoto kraťasu úplne nesadol. 3. "Tuesday the 17th" (4*) začína odľahčene, výletom mladých do lesov, kde však začnú byť postupne masakrovaní zvláštnou postavou. Otrepaná tematika, v tomto prípade však výborne a fungujúco spracovaná. 4. "The Sick Thing That Happened To Emily When She Was Younger" (3*) je príbehom mladej ženy, ktorá počas častých video-chatov so svojim priateľom nadobudne dojem, že v jej byte straší. Tradične vyzerajúca duchárčina ale vytrie zrak príjemne nečakaným rozuzlením. V 5. a poslednom príbehu "10/31/98" (4*) sa partia známych vyberie na Halloween po okolitých domoch, až sa ocitnú v jednom opustenom, kde pristihnú sektu ako chce obetovať mladú ženu. Napínavá a do nečakaných rozmerov vygradovaná vec, kde som mal miestami až dojem, že sa to s tými trikmi a výjavmi trochu prepísklo, no nakoniec to bolo fajn, rovnako ako aj celý tento filmový počin. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Vůbec neuškodilo, že jsem viděl před V/H/S found footage projekt ZEMĚ MRTVÝCH. V/H/S má výborné nápady ("kočičí žena", video web a závěrečná povídka s vlakem). V/H/S dokáže diváka v některých momentech velmi vyděsit, ale jako celek působí nevyrovnaně a překombinovaně. Stopáž je dost přepálená. Velmi se těším na pokračování S-VHS , kde se nám představí výborní tvůrci hororového žánru. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Já celou dobu říkám, že dnes "nízké" žánry typu komedie a horor nesnesou celovečerní stopáž (čest výjimkám) a natahování na 90 minut je největší nesmysl, co se stal v kinematografii standardem. Neříkám, že celovečerní horory a komedie nemají vznikat, jen že není rozumné, že 80 minut je u filmu vnímáno jako naprosté minimum. VHSka to jednoduše dokazuje. Žádný z těch příběhů (až na jedinou výjimku, tu příhodu v lese) by nepotřeboval ani minutu navíc. Jednoduché náměty jsou zcela vytěženy a může se jít dál... Některé díly jsou silnější, některé slabší. Dohromady ale tvoří slušnou žánrovou zábavu a jakési shrnutí found footage stylu. Proč ne. 70 % ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Videokazeta, ktorú som požičal sa navždy stratila - aj s osobou, ktorej bola určená. Film na ktorom mi záležalo zachytila kazeta len obrazovo, zo zvuku ostali len absurdné chrchotavé škreky. Pri spomaľovaní rýchlosti nahraných seriálov sa v pozadí objavili záhadné slová do mozgu vpaľovaných reklám. Osobné VHS spomienky evokoval film, ktorý napriek zblblému jackassovskému úvodu priniesol hádam to najzaujímavejšie z novších hororov. Jednotlivé príbehy sú v podstate len prehliadkou mestských mýtov (domy, kde straší, lesné zákutia plné záhadných zločinov, dovolenkové horory v moteloch...). Podstatné sa skrýva v ich doladení a ozvláštnení (okrem konkrétneho spracovania príbehu samotného sa to týka aj niektorých zámerne ťažšie postrehnuteľných detailov ). Práve tento posun spolu so zvolenou formou prezerania nájdeného obrazového materiálu a prepojením príbehov "spiacim divákom vo fotelke" patrí k najväčším plusom. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Sice jsem na to šel na rozdíl od některých od lesa a s vědomím, že se chystám na další nalezené-záběry výplod, jsem si strčil do prdele pružinu z Hyundaie, abych v nepravidelné frekvenci vibroval na gauči a trochu se dorovnalo to nervní klepání rukou amatérských kameramanů. Nebylo mi to nic platné, protože kamerová gymnastika byla tentokrát na samé hranici lidských i technických možností, takže jsem měl občas pocit, že se dívám z bubnu pračky s programem nastaveným na extra zadělané trenky. Stejně jsem se nějakého překvapení nedočkal a velmi rád bych nasrat na ruce krejčímu, co sešil trailer s takovým mistrovstvím, že vyzrazuje ty nejvíc nejstrašidelnější momenty z celého filmu. Jako pozitivum beru, že jednotlivé příběhy mají kolem čtvrthodiny, takže jsem se nestačil znudit do bezvědomí a ano, přiznávám, jednou jsem se lekl, až jsem vykuckal polovinu biokultury z jogurtu, protože jsem opravdu nečekal, že ten duch, který zrovna proběhl kolem dveří, poběží zase zpátky. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)
  • Snímek natáčelo 8 režisérů. Současně měl také 8 scénářů. (Dlee)
  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno