Reklama

Reklama

Derren Brown: Magie a manipulace mysli

(pořad)
  • Velká Británie Derren Brown: Trick of the Mind
Dokumentární / Mysteriózní / Psychologický
Velká Británie, 2004, 18x24 min

Režie:

Stefan Stuckert

Kamera:

Jono Smith

Účinkují:

Derren Brown, Matt Lucas
(další profese)

Obsahy(1)

Derren dokáže užásné věci s lildskou myslí, dokáže uhádnout co se vám honí hlavou, na co myslíte, dokáže s člověkem manipulovat a dokáže číst lidem myšlenky. Svými kousky udivuje tisíce diváku. Na začátku každé epizody čeká na diváka test. (MsWampir)

Recenze (71)

Gerret 

všechny recenze uživatele

Já jsem vždycky tohohle chlápka obdivoval. Kolik dokáže věcí a s nedočkavostí jsem čekal co v příštím dílu zase předvede. Já osobně ho mám raději než Copperfielda. Věřím že to není udělaný jenom na oko myslím že on to opravdu dokáže. Jak dokáže poznat lež atd. Viděl jsem: Všechny díly 2x. Hodnocení 90%. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Raději si přečtěte stejnojmennou zajímavou knihu. Jako zábavný pořad v televizi je to spíš průměrné, protože velká část triků vypadá zjednodušeně řečeno asi takto: DB: Mysli si nějakou kartu. Oběť: Dobře. DB: Je to srdcová sedma? Oběť: Ano, je! Jásot kolemstojících. Oběť (do kamery): To je neuvěřitelné, já jsem si jen myslel kartu a on ji uhodl. To je fantastický zážitek, ještě teď se z toho nemůžu vzpamatovat!______ Je hezké, že se na začátku každéhu dílu DB chlubí, že v pořadu neúčinkují žádní herci, ale ještě by se taky mohl pochlubit, kolikrát byl každý trik natočen, než se povedl. Napoprvé to určitě nebylo, jinak by se s tím taky chlubil. ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Pochybuju, že je to tak sofistikovaný jako tady píše řada hodnotících. Dle mého je to jen další trapná show stříhaná a domluvená dopředu jako desítky jiných, akorát tahle je made in UK. Dál samozřejmě semtam slavná tvář jen podpoří zdání důvěryhodnosti (až na to, že slavní lidé z TV vydělávají protože jsou v TV, to je ale náhoda!). Derren Brown je další stroj na peníze pro lidi bez talentu, krom jednoho a ten talent je mít tu drzost lhát do kamery a nečervenat se. Kouzelníci neexistují, kouzla neexistují, psychologie může jako kouzlo vypadat, ale určitě se tady nejedná o ten případ. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Čím více dílů, tím větší nuda. Ze začátku jsem na to taky koukal jako puk s vykulenýma očima, ale to jsem koukal i na Copperfielda. Všechny triky kouzelníků s tím počítají, že se podvědomě chceme nechat obalamutit, že podvědomě nechceme vědět, jak se to povedlo, ale být ohromeni. Časem ale to prvotní okouzlení odezní a ani se člověk nemusí moc pídit, aby zjistil, jak se které triky dělaly. A ak vypovídá mnoho Derrenových fanoušků, často to není o nějaké hypnóze, ale o tom, že když si je vybere pro svoji show, berou to jako poctu a v podstatě je jim jasné, že musejí hrát svou roli. A tak hrají, ač jsou neherci. Derren to ostatně vysvětluje i ve své knize, že lidé prostě vidí a dělají to, co podvědomě vlastně vidět a dělat chtějí, a on je k tomu jen navede. Hra s asociacemi, pokud o ní víme, pak už také tolik nefunguje. K tomu si přidejme prohlášení policistů a televizních pracovníků, kteří Derrenovi pomáhali s různými spíše počítačovými televizními triky, a také našlapaným střihem nepovedeného materiálu, a máme zde entertainera, který se umí prodat, ale motá se pořád v jednom kruhu a nemá už čím překvapit. ()

laserr 

všechny recenze uživatele

Derren je prostě parádní psycholog. Některé kusy jsou neuvěřitelné, jiné až úchylně snadné a banální(které se dají zkusit i doma). Tak za ty neuvěřitelné 2*, přestože si myslím, že já bych mu na ty jeho laciné feagle neskočil a že bych mu pořádně zamotal hlavu, když procházel tím bludištěm plným pastí. PS: Trik "Tenhle kůň vyhrál!" sem už párkrát zkoušel, ale nefunguje. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (11)

  • Svou práci v televizi začal Derren Brown třemi šedesátiminutovými speciály natočenými během dvou let, které byly rozděleny na šest částí, jež obsahují sestřih toho nejlepšího z jeho hodinových speciálů. Vybrané části z prvních sérií jsou dostupné na DVD a videokazetách jako Derren Brown - Inside Your Mind. U nás byl projekt uveden v České televizi jako Derren Brown: Magie a manipulace mysli (od r. 2004). (Paity)

Reklama

Reklama