Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (835)

plakát

Imawa no kuni no Alice - Episode 7 (2022) (epizoda) 

Dost nečekaně jedna z největších akčních smrští, co jsem letos viděl. A zároveň dost šokující ukončení osudů hned několika hlavních postav nabízí předposlední epizoda. Po řadě slabších až roztahaných dílech je tu slušná koncentrace dokonalých akčních sekvencí. Kombinace japonského stylu a Johna Wicka tu v podání hot asiatek vytváří pastvu pro oči.

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

Jak si pracující důchodce Diesel představuje záporáka? Asi jako toho nejvyměklejšího a k tomu gay záporáka ze Spy kids. Zápletka je opět debilní, tedy tradiční. Je to dobře natočené, videoherní fyzika aut mi po těch letech už nevadí, ale je škoda, že Theron nebo Momoa nemají temnější/dospělejší charaktery protože na to mají a jsou dobří v tom co hrají. Pak postavy jako Cena nebo Gibson by alespoň rozbíjeli Domovo drama a utrpení. Vin Diesel je tu senilní, vypadá víc jak stará paní a hraje jak kdyby odříkával Shakespeara ale to co říká je absolutní sračka kdykoliv má text.  Hudba je mimořádně debilní a otravná (zejména songy) a je to zbytečně dlouhý. Bez Momoa bych to vypnul po půl hodině, potěšil mne Reacher ale i řada dalších postav. Na cringe jako tu záporák předvádí nejste připraveni ve filmu co není pro děti do deseti let 😂

plakát

Dva a půl chlapa - Série 5 (2007) (série) 

Two and half men je jeden z nejlepších sitcomů. Pátá sezóna ale je i nejlepší sezóna vůbec v rámci žánru. O vtipné a zákeřné nápady není nouze.

plakát

Kinolog (2022) (pořad) 

Super pořad, kde Kamil Fila nakládá výraznějším filmům a seriálům novým i starým a k tomu je to plné vtipů střílející si z popkultury i politiky a vždy chytře, vtipně, moderně a věcně.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Lepší béčko od CW než všechna ta generická áčka od Netflixu. Prey má ideální stopáž, umí nadchnout a jako fanda Predátora jsem maximálně spokojen. Sice to nemá AAA budget, ale celkový dojem je skvělý, indiánský setting se mi líbil a dávám palec výrazně nahoru.

plakát

Best Shape of My Life (2021) (seriál) 

Slušná zpověď, která zejména v době “po Willowo flákanci” na oskarech mi vysvětluje mnohé. Will není pozér a ani takový pohodář, jak by člověk myslel.Best shape of mylife je skvělá serie na Youtube Originals. Jeho knihu bych si klidně přečetl.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Umírněný Ritchie mne zas tolik nebaví, ačkoliv jsou heist a revenge filmy moje oblíbené, tady je často další vývoj dílem náhody či až skoro nadpřirozených schopností. Film je tak trochu Johnem Wickem, tak trochu Nelítostným soubojem a tak trochu Den of thieves, ale v ničem konkurenci nepředbíhá. Atmosféra zase nezúčastněně čerpá ze Sicaria a opět to nedělá lépe, jen dost dobře. Za mne velmi slušný nadprůměr s výbornou kamerou, hudbou i herci jsou fajn, ale chybí tomu něco navíc a tak dvacet minut naopak přebývá.

plakát

Muž s cejchem smrti (1990) 

Ačkoliv je základní zápletka vlastně v pohodě, co naopak je děsné jsou herecké výkony, občas strašné záběry a celková výprava. Je to béčko jako prase. A to nevadí! Akce je akorát, jamajští drogoví dealeři jsou originálnější v čele se Screwfacem než u ostatních segalovek. Steven Seagal v originále zní bohužel vykrouceněji než Travolta a hraje jak Tommy Wiseau, což je kombinace smrtící. Bohužel ačkoliv jsem tento Seagalův film měl nejraději, ztratil dost na vážnosti a nechtěně královsky pobavil. Seagalovo ruce mimo boj při běhu to je na samostatný film - komedii. Seagal má vlastní ligu. Uvítal bych film o něm podobně jako má JCVD.

plakát

Planeta Česko (2017) 

Kdyby odpadlo to home made video a osobní přístup a vypravěč by nám sděloval více informací o zvířatech a přírodě obecně, celý dokument by byl o dvě třídy lepší. Technická kvalita není BBC, ale zase se to kompenzuje tím, v čem vyrůstáme. Bohužel zas tolik nového se právě z důvodu mála dat a informací nedozvíme o přírodě kolem nás.