Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 16

Recenze (416)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Sérii Fast and Furious Family jsem nikdy neměl moc v lásce, ale s každým novým dílem se ve mě probouzí skrytá touha po upřímném smíchu, takže jsem si vždy našel cestu ke sledování. Desátý (z 23dílné ságy) díl bohužel či bohudík nemá tolik WTF momentů, při kterých bych se upřímně zasmál z plných plic, což mě na jednu stranu mrzí, na druhou stranu se na to dá chvílemi i dívat. Středobodem tohoto vesmíru je samozřejmě Vin Diesel, který zase divákovi ukazuje, jak je důležité míti Filipa... chci říct rodinu a přitom jen tak mimochodem zachraňovat svět.... teda Vatikán. Jestli mě něco (ne)zklamalo, tak právě Diesel a jeho (ne)herectví, trapné hlášky a taškařice za volantem. Akce je tentokrát natočena opravdu povedeně a jakž takž uvěřitelně, výsledný dojem ale kazí všechny vedlejší postavy, které tady slouží pouze jako comic-relief. To ale nemění nic na tom, že Fast and Forever považuji za hollywoodskou verzi děcka, kterému se všichni smějí pro jeho nedokonalosti, ale borec háže všechen hate za hlavu a jede si pořád to svoje. P.S. Hodně potěšil Alan Ritchson, ten chlápek má charisma na rozdávání. Ona scénka alias Jack Reacher hodně potěšila. P.P.S. Je humorné, že desátý snímek  (stejně jako většinu předchozích) ze série zběsilých vozů produkuje společnost Original Film. To musí být jeden z největších paradoxů v Hollywoodu. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ano, je to stejně vypatlané a digitálně přihnusnělé jako vždycky. Ale je tu docela hodně Charlize Theron v akci, Cena a Statham se taky snaží, a Jason Momoa hraje Jokera na tripu, co má na všechno šest záložních plánů x kilometrů od sebe. Takže jsem se dvě hodiny dobře bavil (i tím, jak hezky desítka pracuje se slavnými klišé téhle série) a těším se na pokračování. A ani se za to moc nestydím! (7/10) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nápad s rozdělením dílu ve dví se tady jeví naprosto směšně, vzhledem k nevysoké kvalitě materiálu. Takže co zde máme. Opět logické lapsy, opět jsou všichni nesmrtelní, opět se z bývalých nepřátel na život a na smrt stávají noví členové týmu. Charlize Theron už je defacto ofiko v Dieslově týmu. Navíc se oživil další duch a to konkrétně Gal Gadot. I hlavní záporák, mimochodem nebyl by vůbec špatný, protože si hraje na takového pološílence (inspirace Jokerem je prostě znát), který není úplně nepodobný Bardemovi ze Skyfall, samozřejmě v mnohem horším provedení. Takže Momoa dostane od Diesela pěkně na budku, tedy fyzicky na Vina nemá ani omylem. Jaký to rozdíl, když si to parádně spolu rozdali Vin s Rockem v pátem díle a ten rozdíl mezi nimi byl nepatrný. Rovněž mě štve jak tady každá postava Dieslovi pochlebuje, už to dělá i hlavní záporák. Kulka do hlavy by ho snad mohla na chvilku umlčet. Čekal jsem po tragické Devítce návrat k lepšímu, ale ten se nekonal. Je to stejně špatné jako minule a očekávání rozhodně byla. Jedenáctka ať tuhle srágoru konečně nějak celou uzavře, protože už vaří z hodně prošlé vody. Bez Hobbse a Shawa je to celé úplně o ničem. Tyrese už mě regulérně 3 díly jen a jen sere. 40% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Polepšení oproti poslední pandemické štaci? Jednoznačně. K návratu na vrchol má ale desítka pořád daleko. Příběh soustředící se na jednu postavu je sice z hlediska přehledné struktury správný, ale Diesel tím svým namachrovaným mudrováním už jen otravuje a prakticky nic z toho, co vypustí, nelze brát vážně (a problém je, že většina jeho scén je koncipovaná tak, že vážné být mají). Kde naopak desítka boduje je Momoův záporák (křížence Jokera a Jacka Sparrowa si vychutnal přímo královsky), kontaktní souboje jsou fajn a demolice s bombou sympaticky připomene pětku (která je naopak až přespříliš v úvodu recyklovaná). Další oživená postava už nudí, Brianovo (Paul Walker) násilné vystrčení z příběhu pak přímo otravuje (ta postava by NIKDY ostatní takhle nenechala na holičkách). Téměř seriálové nablblý cliffhanger každopádně v dobrém slova smyslu pobavil. To je ta správná přepálená konina, kvůli které se fanoušek těší na další díl. Jen by v něm bylo fajn méně vážného Diesela, který se tu jako jediný tváří, že točí umění. A vůbec to se zbytkem neladí. 70 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Některý věci se prostě nemění. Česká politika stojí za howno v práci na noční je to nuda a od série Fast and fekalious dostanete pořád to stejný, takže máte jistotu, že auta a všechny akční scény s nimi popírají veškeré fyzikální zákony, že záporák z předchozího dílu se přidá k rodině a, že nikomu z rodiny se nemůže nic stát a pokud náhodou ano oživí ho v některým z dalších dílů. Navíc Diesel to se svým výrazem já toho Oskara za toho Torreta nakonec dostanu soustavně kazí, takže nic novýho pod sluncem.35% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama