Reklama

Reklama

VOD (1)

Pronásledování právě začíná. Ethan Hawk se jako bývalý automobilový závodník Brent Magna snaží najít svou unesenou manželku. Společně se Selenou Gomezovou následuje v jejím nadupaném autě, Fordu Shelby GT500 Super Snake, záhadný hlas Johna Voighta a snaží se vyhrát napínavý boj s časem. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (234)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawke za Eleanořin volantem demoluje Sofii, na telefonu má Johna Voighta udílejícího pokyny a v patách bulharskou policii, jejíž Astry mají pozoruhodné výkony. Totální nenáročný výplach narvaný honičkama až po střechu, který nemá výraznější ambici vyprávět nějaký příběh. A mě to bavilo, protože přesně tohle jsem čekal a chtěl. Trošku mi sice vadila postava Seliny Gomez, která byla místy protivná za hranou snesitelnosti, ale i to se nakonec dalo přežít. Ukázkový exemplář ze škatulky se štítkem "vypnutý mozek". 60% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Fuuu, tak tohle opravdu nechápu. Začátek filmu hned pekelně nastoluje tempo, které neutuchá až do konce. Proč, jak, co jde naprosto stranou a film se dá rozčlenit na dva střídající se body. Honička, dialog, přitroublejší dialog, nudný dialog, opět honička, dementní dialog (prosím zabít tu krávu), dialog, Hawke blbe čumí, honička, honička, střelba, uspávací dialog, akce kterou nevnímám, moment překvapení (WTF), minuta Jona Voighta. Takto bych ve zkratce shrnul film. Hledal jsem film s Walkerem a shodou okolností má stejný název, risk se rozhodně nevyplatil.......1/10 ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Selenu síce nemám rada, no tu mi nevadila. Čo robilo problém, bolo práve spracovanie tohto prepratého materiálu. Ako tu v komentároch niekto písal, rozpočet išiel do explózie, namiesto toho, aby sa peniaze využili na lepšiu kameru a scenár. Tento "akčňák" ma celú dobu nudil, sem-tam Selena niečo dobré zarepoce. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Tohle prapodivně vystavěné - a nebýt autobusů Student Agency, tak i nelítostně zapomenuté - béčko je něčím bez nadsázky výjimečné. Nepodařilo se mi totiž do dnešního dne objevit celovečerní film s brutálnější kanonádou střihů: s více než 3,25 tisíci záběrů na ca. 80 minut stopáže střihá Getaway průměrně každých 1,5 sekundy! (A to má v samém závěru jeden velmi dlouhý záběr, takže je ve skutečnosti ještě rychlejší.) Jakkoli by podobná poznámka mohla znít dost sarkasticky, fakticky vzato jde o důvod k obdivu, protože navzdory výše řečenému si zachovává sled rychle nastříhaných obrazů dostatečnou kontinuitu, aby se divák prostorově neztrácel. Dosahuje toho jednoduše tím, že opakuje několik relativně snadno osvojitelných střihových vzorů (padouch u počítače / hrdina v autě; hrdina v autě / hrdinka v autě; několik kamer vně auta), protože na skutečně globální pokrytí akce z různých úhlů měli tvůrci zjevně málo kamer. Střihovou kanonádu navíc mnohde vytvářejí dost uměle střihy po ose, když se z nájezdu a odjezdu kamery/transforkace tam a zpět odstraní několik desítek okýnek. Tak či onak, z hlediska porozumění některým stylovým postupům akčního či automobilového filmu stojí Závod z časem za analytickou pozornost. Škoda, že vypravěčsky je tak ubíjející... s nepříjemně exaltovanými herci. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Náhodou je Getaway povedená akční jízda, která uteče jak voda. Je to čistě akční filmová honička, od který nelze nic jinýho čekat. Hlavní hrdina je uvěřitelnej, vyklepanej ze ztráty svojí manželky, kterou unesli nezníámí šmejdi. Horší už to je s mladou hackerkou, která mi nesedla chováním. Hlavní jsou zde pěkný reálný honičky, točený mnohdy nepřehlednou kamerou. Celkově je to ale paradni filmek na odreagování, od kterýho asi neakční fandové vůbec nic nedostanou. No my fadové Shelbyho hodně. Za mě 86% :) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Tento film si vypůjčil nehodu z NASCAR závodu 2011 5-Hour Energy 200 na trati Dover International Speedway a upravil ji pro své účely (ve filmu čas od 4:11). Tvůrci pouze upravili čísla vozů, cenzurovali skutečné sponzory a Brenta Magnu (Ethan Hawke) posadili do vozu č. 60 Carla Edwardse, který tu nehodu neúmyslně způsobil. (Mannoroth81)
  • Film se začal natáčet v květnu 2012 v hlavním městě Bulharska v Sofii. V září 2012 bylo natáčení zahájeno v Atlantě v americkém státě Georgia. (Neffy)

Reklama

Reklama