Reklama

Reklama

Film NSR o mužovi, ktorého bezohľadnosť a sebectvo zviedli na šikmú plochu. (oficiální text distributora)

Recenze (69)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Promiňte, pane barone, že musíte vzít zavděk prostým policejním vozidlem, ale naše Ferrari nám bohužel odcizili." I policie může mít smysl pro humor, když luxusní vozidla mizí bez zanechání trasologických stop z ulic, parkovišť i autosalonů. Já si to tedy s falešným baronem von Dahlbergem užíval už v době, kdy se na novou škodovku čekalo na karimatce nejeden měsíc před Mototechnou a Porsche se dalo sehnat pouze v Tuzexu jako angličák. A dneska jsem si tu osmdesátkovou pohodu užil znovu, i když připouštím, že kdybych nebyl zasloužilý nostalgik, tak bych se asi tak dobře nebavil. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 29.7.1989, réžia českého znenia (ÚPF Praha) = ZDENEK SIROVÝ - V tomto filme MICHELa GALABRU nedabuje tradičný SOBĚSLAV SEJK. Napriek tomu sa česká verzia vydarila a film je navzdory dramatickému distribútorovmu sloganu pohodový a zábavný aj po rokoch. (16.5.2009) ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Dnes už ten film nemůžu hodnotit, je to tak strašně dávno, co jsem ho viděl... ale rozhodně vím jedno: "MONTEVERDI" - jeden ze zlodějů o něm říká: "Viděl jsem ho jen dvakrát v životě". Já ho neviděl dodneška (a asi ani nikdy neuvidím, dokonce i muzeum je vysoce exklusivní), ale díky tomuhle filmu si budu nadosmrti pamatovat, že tahle švýcarská značka kdysi existovala. EDIT: Tak jsem ten film právě viděl znova, asi po 20 letech. Je to taková pomalá mírná komedie, jaké se už dneska netočí. Není tu žádné násilí, žádná rvačka, honička, ba dokonce ani žádná postelová scéna. Vlastně tu nepadne ani jediné sprosté slovo, či nadávka. Je tu spousta pěkných aut, i když rozhodně nejvíc sexy je to duhové 911 turbo, kterým to všechno začíná. Hlavní hrdina je sympatický, žena jeho srdce milé krásná a italové skvěle kníratí. A Jirka Schmitzer odvedl v dabingu parádní práci. ()

Nobunaga 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to právě viděl. Když si odmyslím svůj názor na kradení čehokoliv, když přehlédnu scénu, ve které hrdina projíždí hraniční kontrolou v kradeném prototypu vyrobeném v počtu několika kusů, tak je to pořád tak dobré jako před dvaceti lety :o) Stále ten dobrý příběh zrady a (nejen) pomsty, plný nádherných sporťáků, šlechticů, a slunné francouzské riviéry... Skvělý dabing J.Schmitzera, který s hlavním hrdinou snad srostl. ()

ledofredo 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film se vždycky rád podívám, kde "italský Pavel Zedníček" krade drahá sportovní i velice luxusní auta, ten film má v sobě pořád napětí od roku svého vzniku. Stačí se nechat unýst už na začátku kde ukradnou Porsche Targa se to na ulici hemží vozy, který jsou k vidění už jen jako veteráni. ()

Zajímavosti (1)

  • Ačkoli nazvali celníci projíždějící bílý sportovní vůz Maserati, jednalo se o prototyp Mercedesu CW 311 z roku 1978. Tento vůz disponoval 12válcovým motorem o objemu 6,9 litru, výkonem 276 kW, maximální rychlost vozu byla 320 km/h a zrychlení na 100 km/h se událo za 4,9 s. Označení vozu 311 je odvozeno od koeficientu odporu vzduchu cx = 0,311. Mimo jiné, jedním z pilotů, kteří testovali tento automobil, byl i rakouský jezdec F1 Nicky Lauda. (DruidKarel)

Reklama

Reklama