Reklama

Reklama

Wheelman

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Řidič (Frank Grillo), který se specializuje na odvážení bankovních lupičů z místa činu, si v průběhu loupeže uvědomí, že jej podrazili a místo tučného balíku peněz ho po téhle práci čeká jen kulka do hlavy. A tak začíná závod s časem, kde v sázce je nejen jeho vlastní život, ale i jeho rodiny. (h0n24)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (109)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Povedený thriller, který zaujme nejen fandy skvělých automobilových honiček, ale i hutnou atmosférou a nezpochybnitelným charismatem řidiče Franka Grilla. Někomu možná může vadit přílišná komornost, jejíž podstatou je kamera, která nikdy nevystoupí z auta, ovšem možná i právě kvůli tomu jsem celkem rychle dostal do příběhu a rychle mi to uteklo. Pro majitele Netflixu povinná výbava při oddchedu na další seriály. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zase noc, zase BMW, zase rodinné vztahy. Akorát se nyní řidič nevěnuje managementu betonování, ale přežití a auto kromě rekvizity plní i funkci užitečného nástroje.. Ostrá jízda, noha, co nesleze z plynu a skoro plná nádrž za málo peněz, tak to mám rád. Při hodnocení zařazuji čtverku na truc Zdeňku Pohlreichovi, který tvrdí, že nejde grillovat v autě. Frank je borec a je mi záhadou, proč se mu zatím vyhýbá nějaká zásadnější role.. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení a fanoušci Franka Grilla zbystřit, z kamery nesejde ani na sekundu. Wheelman je hodně minimalistický film odehrávající se z 90% v autě, ale že to funguje dokázal už Tom Hardy v Locke. Frank Grillo je správný drsňák a jeho roli jsem mu sežral i s navijákem. Líbilo se mi, kolik napětí a zvratů se dalo vydolovat z pouhých telefonátů, ale dojde samozřejmě i na naháněčky a pár mrtvol padne také. Za mě spokojenost, od debutujícího Jeremy Rushe se očekávat více snad ani nedalo. Malý, napínavý, velmi sprostý, slušný film. 75% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Ale ano, tie chvile napatia v aute s volajucimi, stresom a roznymi situaciami boli, co do atmosfery, zvladnute naozaj paradne. Skor ma rusili obcasne nelogickosti az hluposti, ale i tie sa napokon daju posunut do uzadia (...ako to, ze pri tej zbesilej jazde nocnym mestom plnym zakrut je papierovy balicek s nestabilnym obsahom stale na sedadle spolujazdca? :) ). Ozvucene je to tiez velmi slusne, na sluchadlach si ten BMW motor paradne duni, kym "porsacik" uz mi prisiel nevyrazny, asi si ho pretekar amater udziaval len v "civilnom" a nie sportovom ladeni. Zaujimave, ze sa zas a znovu stretavame so stereotypom, ze rodicia v pohode svoje male deticky pustia za volant (tych 16 rokov maju predsa len este za peknych "par") a su schopne v 13tich usoferovat aj take zihadlo. Zrejme sa to vyvija od tych malych auticiek, do ktorych sadnete uz v 1,5 roku :) Urcite nadpriemer, odporucam. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Takovej komornější Baby Driver. Typek (Frank Grillo) si jezdí v noci po městě, řeší fušky pro mafiány, telefonuje s dcerou a bývalou ženou, svačí a mrmlá. To je vlastně celá náplň filmu. Děj se odehrává prakticky jen v autech, minimálně se vychází na ulici a nijak se neřeší nějaká hloubka něčeho. Sympaťák se dostane do průseru při jedné akci, sbalí ukradený lovky, jezdí po městě a snaží se to přes telefon vyřešit. Sem tam po něm někdo jde, unesou mu bývalou ženu atd. Nejedná se o nic extra a svátečního diváka to asi nezaujme. Jenže já nejsem svatej a ani divák, tak jsem si užil film jednoho muže, kterej roupama neví, jak by situaci vyřešil, hereckým umem je to nabitý, Grillo umí dobře a klidné jezdecké sekvence střídají akční jezdecké sekvence. Normální divoch ať se tomu vyhne a počítám, že i nevědomky vyhne. Ti náročnější, směle do toho. 4* a.k.a 70% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Auto řízeno v první hodině filmu je BMW 330i, vylepšeno o výkonnostní balíček (ZHP). (TheSpearCZ)
  • V mnoha záběrech si jde všimnout na čelním skle a kapotě deště, který zůstává na stejném místě, i když jede auto velmi rychle. (TheSpearCZ)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama