Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Kowalski je bývalý automobilový závodník. Těsně před Velikonočními svátky je nucený na pár dní opustit svou manželku, která je ve vysokém stádiu rizikového těhotenství a odcestovat na druhý konec států. 2000 km od domova se dozví, že manželka je v těžkém zdravotním stavu v nemocnici a hrozí, že ztratí manželku i dítě. James se v zoufalství rozhodne přejet 2000 km ve vypůjčeném autě v rekordně krátkém čase. Hned na začátku ho však zastaví brutální policejní hlídka za překročení rychlosti. Jeho snaha vysvětlit jim vážnost situace mu nepomůže a policajti ho zatknou. Zoufalý James si uvědomí, že když ztratí dny ve vězení, je možné, že svou rodinu už nezastihne naživu. Rozhodne se pro šílený útěk před policií přes celé státy. Postupně se stává slavným a lidé mu drží palce, aby se dostal ke své ženě včas... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Mortensen je charismatický maník, na mém žebříčku oblíbených herců pomalu stoupá víš a víš, ale ani on nedokázal nic udělat s tupým scénářem, kvantem debilních hlášek a replik a naprostou zbytečností nudných flashbacků. Lacinost televizního zpracování nám tu kouká z každého záběru, snaha o filozofický podtext a morální patos je odpudivá, a jedinou oázu na poušti filmového balastu tak tvoří pár (doslova) pěkných záběrů legendárního auta Dodge Challenger z roku 1970 (opravdu krásný stroj) a dvou pěkných bouraček ("kotrmelec" pronásledovatelů a "konečná" hlavního hrdiny)... Mimo to už jen taková "perverzní" vsuvka - dvěma vedlejšími postavami (moderátor "live free or die" J. Priestley a věřící Kowalského žena Ch. Elise) je zastoupen seriál B.H.90210 :-) 30% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Na chlup okopírovaný původní Vanishing Point. Snad jedinou inovací je zde charismatický Viggo Mortensen, který ale Barryho Newmana nemůže jentak trumfnout. Je to tak trochu zbytečný film, mohli ho obohatit pár změnami, které by zpestřily ten známý děj ze 70. let, ale povídejte jim to. Přesto mě ten film ničím neurazil, je to prostě jen výborně udělaná kopie. ()

Reklama

Heroine 

všechny recenze uživatele

První půl hodinku jsem myslela že to bude trapná nuda o autech. Příběh se potom ale pohnul trochu jiným směrem, a začalo mne to bavit. S tím že má film dost solidní nápad, a že je Viggo vynikající herec, byla to pro mne nakonec dost zajímavá podívaná. Původní předlohu filmu neznám, takže není s čím posoudit. A závěr mne opravdu překvapil, celou dobu jsem myslela že nakonec dojede. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Zlá americká vláda reprezentovaná FBI jde po chlápkovi, bývalím rangerovi, kterej se chce jen dostat za svoji rodící (nemocnou) manželkou do nemocnice. Na cestě pouštní krajinou potkává indiána se kterým projde duchovní očistou a blondýnku na motorce v bikinách. Veřejností je považován hrdinu. To můžou vymyslet jen amíci :-) P.S. Pozor, vysoká koncentrace dementních hlášek. P.S.S. Na straně uprchlíka je i mně jeden hodně sympatickej moderátor rádia s příšerným knírkem. ()

Balet odpad!

všechny recenze uživatele

20. 03. 2009: Neskutečná hloupost a trapný film. Nevím proč měl někdo potřebu přidávat k původnímu námětu debilní love story. Navíc do devadesátých let se to prostě nehodí (i když se snažili o jakousi historickou nadčasovost, nebo jak to mám říct.). A pasáž s pouštní motorkářkou?? "Na mě doma čeká žena..." ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Vůz, který Kowalski (Viggo Mortensen) převáží, je Dodge Challenger R/T (Road / Track) ročník 1970 s motorem V8 Magnum 440 cui. (Martin_Happy)

Reklama

Reklama