Reklama

Reklama

Obsahy(1)

...jeden muž, jedno auto, krádež která dokáže naštvat až příliš policistů. Kaskadér H.B. Halicki si vytvořil roli přímo na tělo a napsal scénář k jednomu z nezapomenutelných automobilových hitů. Skvělý zloděj a řidic čtyřkolových miláčků si musí poradit nejen s hordou policistů, ale hlavně s neutěšitelným motorem Eleanor (Mustang Mach 1). Eleanor má také hlavní roli v tomto skvělém, dnes již kultovním automobilovém filmu z let osmdesátých. Tento film skýtá nejlepší a nezapomenutelnou 40-ti minutovou automobilovou honičku, při které nejeden policista přijde o dobré jméno... přeji vám skvělou jízdu která vás zaručeně nenechá chladnými! (Tony.cs)

(více)

Recenze (89)

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Příběh o ničem, herecké výkony o ničem, hudba o ničem... jediné čím se člověk může kochat, jsou krásná auta a prvních cca 15 minut automobilové honičky, která po dalších 5 minutách splyne do jednotvárné patlanice... a neškodilo by filmu dát konec. Jediný důvod, proč je originál blahořečen vidím jen v tom, že se jedná o opravdu starý film a sentimentalita v hodnocení převažuje nevalné kvality filmu. Remake je lepší naprosto ve všem, i když je plný klišé, ale aspoň pobaví. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jo, první půlka napůl bez scénáře, postavy máte šumák a filmově vzato to moc nedrží, ta druhá je pak ale totál - honička trvá 40 minut, zboří dopravu a půlku policejních vozů v L.A. :D Hodně cool 1970’s, sympatický jako Halickiho snový projekt, ten dobový carsploitation trůn však pevně drží Vanishing Point. ()

Reklama

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že verze z roku 2000 je remake, začalo mě hodně zajímat jak vypadá originál. Prvních dvacet minut jsem měl ještě celkem guláš v postavách (oni ti herci ze 70. tých vypadaj skoro stejně), ale pak se to začalo rozjíždět krádežema až nakonec začla honička s Eleanor. A dojem? M A Z E C ! Naprosto brilantní kaskadérská práce, vedle toho počtu zdemolovaných aut je i Kobra 11 hadr. Opravdu skvěle strávená hodina a půl. P.S.: stejně je ale Shelby GT500 hezčí Eleanor než zdejší Mustang ´73 :) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kam se na tohle hrabe Nicolas Cage, tenhle klenot ani po 35 letech neztratil nic ze svého lesku. Sice první polovina působí lehce nudně, občas komicky, a víceméně spíš jako návštěva nějakého drahého autosalonu, ale když se spustí zdánlivě nevinná honička, je fakt nářez v co všechno se to vyvine. Klasika, kterou je nutno vidět, ať už máte rádi jakákoliv auta. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I SHOULD HAVE READ MY HOROSCOPE THIS MORNING! Těmito slovy začíná zřejmě největší filmová automobilová honička EVER! Začátek filmu je přeci jenom trošku nuda a postavy se mi celkem pletly. Navíc scéna, kde jde Maindriane kolem řady všech těch nablýskanejch kradenejch aut, je podle mě zbytečně prostříhána záběry na Pumkin a navíc do toho hraje příšerná hudba. Myslím, že stačilo jen kdyby kolem těch aut šel v jednom dlouhém záběru a bez hudby. Prostě jen klapot bot. Bylo by to stylovější. Když ale začne ta slavná honička, tak to je o něčem jiném. Bohužel tu hraje taky ta příšerná hudba, až na pár záběrů. Mohli se inspirovat Bullitem a nechat jen burácet motory. Přesto vás to strhne a tu hudbu ani nevnímáte. Záběr na kopec z poza kterého jsou slyšet jen motory, se za chvíli vynoří Mustang Eleanor s tuctem policejních aut za zády. Nepopsatelná záležitost. To se musí vidět. Přišlo mi to jako když lovci honí divokou šelmu. Snaží se jí uštvat. Další pamětihodný záběr je rozhodně skok přes vrak auta. Hodně savage záležitost. Mno a konec je fantasticky úsměvný. Dnes už se nic takového nenatočí. Ty sedmdesátá léta a koráby, které ztrácely disky kol v každé zatáčce už prostě zmizely. It's gone, but not in 60 seconds, but over 40 years. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Za 97 minút filmu sa zničilo 93 áut. (fishki)
  • „Eleanor“ je krycí kód pro jedno z aut na seznamu. V tomto snímku je „Eleanor“ Mustang Mach 1, v pozdějším remaku z roku 2000 je „Eleanor“ upravený Mustang Shelby GT 500. (Tony.cs)
  • Kaskadér H.B. Halicki napsal scénář, chopil se režie, film produkoval a zahrál si hlavní roli. (Tony.cs)

Reklama

Reklama