Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

castor 

všechny recenze uživatele

Když divák přestane dumat nad tím, že šlohnout za jednu krátkou noc padesát luxusních aut, do kterých holky samy padají, je hrozně nereálný námět, může si tuhle story o jedné nadupané Eleanoře užít. Sofistikované bezpečnostní systémy tuhle starou partu nemůžou zdeptat, dohromady je dal další průšvih mladšího bráchy Nicolase Cage, který si troufl na kšeft, na který jednoduše neměl. Produkční matador Jerry Bruckheimer, toho času měnící ve zlato kdejaký zaprášený scénář, nechal jasně nalajnovat, kdo je dobrý a kdo zlý, do toho zaplácal překážky od dotěrných policajtů po psa, který zbaštil klíče a nechce je jaksi vykakat. Střih je svižný, kamera velmi dobře umístěná, herecká sestava parádní, ale pořád jedeme tak nějak na půl plynu. Neužijeme si pořádnou honičku s přehlednými zatáčkami, neužijeme si pořádný sex na zadním sedadle, neužijeme si reálný strach o mladšího bráchu, neužijeme si regulérně napínavé scény. Scénář až moc spoléhal na kopírák, příliš toho autor Con Airu Scott Rosenberg nevymýšlel. Prostě taková příjemná vyjížďka, do které se dá nasednout i víc než patnáct let po prvním sešlápnutí plynu. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Mno jo, musím dát 5* a prohlásit, že tohle je jeden z mejch nejoblíbenenějších filmů. Film, který jede od začátku do konce, s výborným obsazením, hustou atmoférou, docela slabším záporákem (asi jediná slabina filmu) a především ďábelským soundtrackem, kterým se nemůže pochlubit snad žádnej film a mj. přenádhernou károu Eleanor (mňam, mňam, mlask !). A závěrečná honička v právě Eleanoře je to pro mě prostě pastva pro oči. Prostě je to film, kterej jsem viděl už asopň 20x a můžu se na něj dívat furt dokola a nikdy mě nepřestane bavit. I když koukám, že jsem jeden z mála, komu se to fakt líbilo. Mno, co se dá dělat..... ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Skvělý film. Parádní obsazení. Vynikající soundtrack. Svižné tempo. Atraktivní prostředí. Kvalitní scénář. Malé množství "wtf" scén. Nicolas Cage :) To vše = velmi dobrá práce. Na to, že je film starý již 12 let, tak i nyní dokáže pobavit a zaujmout. Film, ze kterého mám odjakživa v paměti Vinnieho Jonese, jak nakope prdel té černošské partě a zapálí jim auta. No a závěrečná scéna, jak hlavní gangster vytáhne boxera a praští s nim Niciho, tu si také dobře pamatuji. Zkrátka...dneska jsem si zavzpomínal a vrátil se do doby lehce po roce 2000, kdy jsem z tohoto akčního kousku byl pořádně vyplesklej. 82% // (18.11.2016) NOVA HD - Opět příjemná nostalgie. Má to prostě šmrnc, odsýpá to, parádní soundtrack a napětí. Nedivím se aktuálnímu 257. místu mezi nejoblíbenějšími filmy. Stále 82%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Spolu s M: I 2 největší akční pecky léta 2000. Jo, byla to dost slabá letní sezóna. Papírově vše sedí, sexy námět, sexy auta, sexy obrázky videoklipaře Seny a k tomu v žánru prověřený Cage, sexy Angelina Jolie a další fajn herci. Ale chtělo by to zatlačit na nevýrazné postavy (detektivové, záporák) a překvapivě i na akci - sice se tu auta kradou ostošest, ale pořádné honičky se dočkáme až v závěru, což mi u takového filmu přijde neodpustitelné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dominic Sena nie je dobrý režisér. Svoj prvý film natočil v roku 1993 (Kalifornia) a jeho posledný režisérsky zárez sa datuje v roku 2011 (Honba na čarodejnice). Na svojom konte má len šesť celovečerných filmov. Ani jeden z nich sa nestal kinohitom alebo nebodaj nejakým kultovým dielom. Tento režisér taliansko-amerického pôvodu proste nemá ten potrebný talent, či cit pre to, aby dokázal natočiť divácky i komerčne úspešný, kvalitný snímok. Nejde mu to ani vtedy, keď má pridelený štedrý rozpočet a hollywoodsku hviezdu do hlavnej úlohy. Takúto možnosť mal v roku 2000. Nemusel šetriť doláre a mal k dispozícii Nicolasa Cageho v najlepšej forme. Napriek tomu to nevedel zúročiť a natočil len mdlý, nevýrazný akčný thriller. ** ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • V jedné ze scén Memphis (Nicolas Cage) při couvání urazí na Eleanor zrcátko. V následujících scénách je však nepoškozené, opět chybí až na konci filmu. (KucC)
  • Postava Vinnieho Jonese (Sphinx) chce rozpárat psovi břicho kvůli tomu, že snědl klíče od kradených aut. Podobná scéna se odehrála v podání stejného herce ve filmu Podfu(c)k (2000), v němž pes snědl diamant. (Koman)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama