Reklama

Reklama

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil

  • USA Sin City: A Dame to Kill For (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Je další horká noc. Bezvětrná a vyprahlá. Dwight (Josh Brolin) hloubá o tom, na kolik způsobů to v životě zvoral a co by dal za to, kdyby dostal šanci začít znova s čistým štítem. Vtom mu zavolá jeho osudová žena Ava (Eva Green) a požádá ho, aby jí ochránil před násilnickým manželem. Dwight však netuší, že Ava má úplně jiné úmysly. Marv (Mickey Rourke) se probudí na dálnici, obklopen několika mrtvými těly a ani za nic si nemůže vzpomenout, kde se tam vzal. Sebevědomý gambler Johnny (Joseph Gordon-Levitt) chce ve hře porazit největšího padoucha ve městě, senátora Roarka. Zahrává si ale s nebezpečným mužem a události se vymknou kontrole. Striptérka Nancy (Jessica Alba) se jen těžce vyrovnává se smrtí Johna Hartigana (Bruce Willis) a je odhodlaná jeho smrt pomstít za každou cenu. V pokračování kultovního snímku Sin City se v několika propojených povídkách vracíme do města hříchu, plného kriminálníků, zkorumpovaných policistů, zabijáků a sexy žen. (A-Company CZ)

(více)

Videa (23)

Trailer 4

Recenze (994)

H34D 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že už mi nešlo ani tolik o smysluplný děj, jako jednoduše o atmosféru temného a zkaženého Města hříchů... Ulice zhasnou, ze stínů vylezou slizcí gauneři, burani, feťáci, mafiáni, zkrátka podzemí se dere na zem a z filmu je to cítit. Osobně jsem pak schopen odpustit o poznání slabší příběh než v jedničce a vlastně i méně charismatické hrdiny (na kterých oba filmy stojí). Dáma, pro kterou stojí za to vraždit má sice kozačky pěkné, ale na andělskou Nancy (z jedničky) se stejně nechytá... 7/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Kariéra Roberta Rodrigeze se řítí do řádných temnot a zapomnění už nějakou dobu, nic jiného si o člověku, který začne předělávat své filmy s áčkovým hereckým obsazením do telenovelovitých seriálů s partou hereckých dřev myslet nemůžu, a tohle mohla být jeho poslední jízdenka do vyšší ligy, jenže to by nesměla být tak slabá. Prvně tu chybí hutná a mrazivá atmosféra zvrácenosti, strachu a lidské hniloby, kterou zajišťovali v prvním díle úchylné postavy jako byl Žlutej parchant, nebo kanibalistickej hobit, místo nich je tu pár více méně normální postav a de facto jen JEDEN padouch a k tomu všemu se přidává docela trapný scénář, který místo na atmosferickou brutalitu sází na brutalitu sterilní a to jen pomocí toho, že když nevíme coby, zavoláme Marva! Hotový Marv ex machina. Ovšem rozhodně je tu spoustu věcí funkčních, mnohé postavy mají charisma výšky Olympus Mons, nějaká ta atmosféru tu také je a je to všeobecně zábavný film, ale... On ani ten vizuál není tak kulervoucí jako před lety, je mnohem méně promyšlený, což zamrzí u Femme fatale Evy Green, kde není využit ani její herecký talent ani její koz.. Křivky. Zklamání, průměr a plastová vidlička. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Víc než plnokrevný film je to add-on k jedničce, či snad "data-disk" chcete-li. Původní Sin City bylo ve své době nevídaně stylové, inovativní, průkopnické. Doba, kdy se zdokonalily filmy před zeleným plátnem a šly do módy 3D efekty je ale dávno pryč, přece jen 9 let je dlouho a dnes už je to samozřejmost. A tak druhý díl vypadá maximálně tak cool a tím to hasne. 3 zmateně sestříhané příběhy jsou odosobněné a nebudete fandit hrdinům tak jako dřív. Možná budete obdivovat trojky Evy Green a čtyřky (!) Rosario Dawson, možná budete mít rádi i málomluvného, zato jednajícího Mickeyho "born to kill" Rourkea, ale do sedačky to určitě nepřišpendlí. Na to je to až příliš sterilní a nastavované/vařící z vody. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedničku mám rád hodně, ale tohle je jiné kafe. Samé explicitní neopodstatněné násilí, přeobsazení většiny postav (během těch devíti let dva herci zemřeli a koho vůbec napadlo to točit až po devíti letech?) Je to celé takové jiné a víc tupější. Čekal jsem víc, ovšem na druhou stranu jsem po trailerech ani moc doufat nemohl. Rodriguez nedokázal navázat na super jedničku. Škoda. PS : Asi by bylo snazší spočítat minuty Evy Green když je oblečená než naopak PPS : Po druhém zhlédnutí překvapivě mnohem lepší pocity...70%...[3.9.2014_Čsfd projekce_Cinestar Anděl] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než předchozí film (to, co v komiksech nebylo a co Frank Miller vymyslel jen pro tento film, je opravdu navíc), ale přesto stále velmi dobrá a stylová podívaná. Na nic si to nehraje, chce to být drsným noirovým brakem plným vnitřních monologů, osudovosti, sexu a krve... A také jím to je. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu se v malé cameo roli objevují i režiséři snímku Frank Miller a Robert Rodriguez. Objevují se na obrazovce TV, kterou sleduje Nancy (Jessica Alba). Miller se pak sám objevuje i na začátku filmu, kdy sedí u stolu s Marvem (Mickey Rourke) a dívá se, jak Nancy tančí. (gogos)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama