Reklama

Reklama

Sin City - město hříchu

  • USA Sin City (více)
Trailer

VOD (1)

Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce (Jessica Alba); Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky (Jaime Kingová) a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu (Brittany Murphyová) tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail (Rosario Dawsonová) a její lehké děvy z Old Townu (Devon Aokiová a Alexis Bledelová) před drsňákem (Benicio Del Toro) se zálibou v násilí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 582)

tron 

všechny recenze uživatele

"Pravda niekedy nič neznamená. Ale ty budeš vedieť svoje. A to pre mňa veľa znamená. Drž sa odo mňa ďaleko, Nancy. Inak ťa zabijú." Hardcore! Omračujúci zástup hercov všetkého kalibru (Elijah Wood, Mickey Rourke, Josh Harnett), chladnokrvne bezcitná réžia a ďalší "technický" spôsob, akým do budúcnosti nakrúcať filmy (viď. neskoršie 300 Zacka Snydera). Cynizmom naprataný dialóg, kastrácia, noir, džez, cigarety, alkohol, striptérky a veľa ďalšieho. No v prvom rade fantasticky nezastaviteľný a dojemný (!) rytiersky buldog Rourke. Komiks som nečítal a Roberta Rodrigueza pokladám za ťuťmáka, ktorý by sa mal viac venovať režírovaniu, než rozprávaniu o režírovaní, ale toto sa mi páčilo. Aj keď mi to trocha pripomínalo úderný vtip, natiahnutý na neúmerných 127 minút. A niektoré postavy (Owen) a herci (Albaová) ma nebavili. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na SinCity jsem kouknul dvakrát a i podruhé mi to utvrdilo skutečnost, že takovéhle filmy prostě nejsou pro mě. Tarantino, Rodriguez a teď už i Miller jsou režiséři bez kterých se skutečně obejdu a jediné co by mi mohlo od těchto tří chybět by byly možná tak komiksy které Miller původně nakreslil, protože ty mají skutečně co nabídnout, ale jejich filmy jsou čistá prachbídná snůžka jednoduchých příběhů jdoucích za pomstou plných neskutečných, neuvěřitelných ale veskrze silných scén, které se v paměťi ukotví ať už člověk chce nebo nechce. Tady si prostě nevybere. Sin City si z Pulp Fiction vzal ten způsob vyprávění jednotlivých příběhů, i když, jak mi jeden uživatel zde řekl, Tarantino na filmu spolupracoval minimálně. Každopádně i tak jsem nebyl spokojený a na další díly se rozhodně nijak závratně hnát nebudu. Stylové to sice je, ale zbytečně stylová brutalita, a zbytečně syroví hlavní hrdinové mi absolutně nesedí, i když v knize si je většinou rád užiju, ve filmu to jaksi nefunguje. Kniha je prostě kniha a přetavit tak jednoduše postavu která v knize funguje do filmu zas tak jednoduchý není. To by klidně mohli vyprávět tvůrci filmu Stopařova průvodce po galaxii. Sin City je městem hříchů, ale já bych se bez něj klidně obešel. Je vidět, že ho podporují hlavně rukopisy Tarantina a Rodrigueze. Ta stylovost je stejnak naprosto o ničem a to dokazuje film Spirit. Takže na tomhle je hezké akorát tak těch pár jmen, a to je asi tak všechno. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

První dojmy fanouška comicsové předlohy? Rozhodně zajímavé. Není to žádná bomba, která by vás uvedla do transu, ale vidět zfilmované políčko po políčku příběhy, které člověk miluje až za hrob, je zkrátka magické. Neumím si ale dost dobře představit, jak může snímek působit na někoho, kdo neměl s geniálním comicsem tu čest se setkat. U něj se dozajista vytrácí to kouzlo oživení oblíbených postav, jejich hlášek a mnohdy šílených činů, které kupodivu působí velmi sugestivně na papíře i na plátně. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Je to dost rozporuplné. Na jednu stranu skvělá vizuální stránka a forma, na druhou stranu však trochu slabší zacházení s materiálem. Film vás sice hned chytí, což podpoří skvělé komiksové úvodní titulky a první příběh, který je asi nejlepším z těch tří. Skvělý Marv, hlášky atd. To druhý příběh už je trochu (více) horší. Začátek je sice slibný, ale postupem času to řídne, především Clive Owen přehrává a napětí opadává. Světlou stránkou je tu epizodka s chlápkem s šípem v hrudi. Třetí příběh osciluje někde mezi velmi kvalitním filmem a nudným filmem, ovšem skvělý Bruce Willis to vyváží. Co se tedy týče herců, výtky bych snad měl jen k Elijahu Woodovi (ta role mu nesedla) a Jessice Albě (občas to skřípe, ale je pěkná, takže stejně palec nahoru.) Technické zpracování je také dost všelijaké. Kamera ucházející, především úhly atd. Docela mi také vadila absence hudby. Absence nebyla úplná, jde jen o to, že hudba se odsunula do pozadí, aby byly slyšet neustálé vnitřní monology postav, které mě buď štvaly, nudily nebo potěšily. O vizuální stránce jsem se už zmiňoval, takže se ještě musím zmínit o krvi. Krev tu hraje dost podstatnou roli, ale jak se na ní mám soustředit, když má u Marva a Hartigana červenou barvu, a u všech ostatních (kromě Roarka Juniora - zasvěcení vědí) bílou? Ale ono to zas není tak podstatné. Podstatné je, že Sin City je tady a i když není tak super, jaké mohlo být, rozhodně je to velmi dobrý film a stojí za shlédnutí. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě to vůbec není film pro mě a vlastně jsem ho chtěl vidět jen proto, abych zjistil, co tolik pohoršilo českou reinkarnaci Stalina, kterou máme na Hradě a poštovních známkách. Na karlovarském festivalu se Herr Klaus z pozice vládce všehomíra o Sin City vyjadřoval dost nelichotivě, což je z mého pohledu ta nejlepší reklama. :-) Tihle konzervativci jsou vždycky celí nesví, když se zrodí dílo, které se vymyká, které nemůžou vecpat do žádné ze svých tabulek, kolonek a stranických stanov. A přesně tato očekávání Sin City naplňuje - není podobné ničemu, co jsem dosud viděl a dokonce si myslím, že je to první případ, hodný označení comicsový film. U všech dosavadních pokusů se comicsový způsob vyprávění transponoval do filmového, takže nakonec zbyl jen nějaký ten chlápek v legrační pláštěnce, kdežto tady film přesně obkresluje comics, včetně všech těch vertigo efektů, škrábancového deště, typického stínování atd. Jen je škoda, že hrdinové všech tří příběhů jsou víceméně stejní, schémata rovněž. Asi to není až tak podstatné, forma je v tomto případě dominantní. A je to krásný film. Krásný jak džber krve, převržený ve smutečním domě, jak by možná napsal Vítězslav Nezval. 80% ()

Galerie (85)

Zajímavosti (78)

  • Robert Rodriguez usiloval o to, aby byl film po vizuální stránce co nejvěrnější komiksové předloze. Černobílé filmy obvykle obsahují velké množství odstínů šedé. Komiksová předloha Franka Millera naproti tomu pracuje s ostrým kontrastem černé a bílé barvy. Použití digitálních technologií tak bylo nutností. Film byl natáčen barevně před zeleným pozadím, díky kterému mohli tvůrci lépe pracovat se světelným kontrastem a zahalit tak např. pozadí do absolutní tmy. Stylizovaný černobílý obraz byl poté dotvořen v postprodukci. (Seejey8)
  • I přesto, že byl film natočený na motivy komiksových povídek "The Hard Goodbye", "The Big Fat Kill", "That Yellow Bastard" a "The Customer is Always Right", je zde i krátký moment převzatý z příběhu "A Dame to Kill For". Jedná se o scénu, kdy Dwight (Clive Owen) v Kadies baru přemýšlí, jak by byl Marv (Mickey Rourke) v pohodě, kdyby se narodil o pár tisíc let dříve. (cihlenka)

Související novinky

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama