Reklama

Reklama

Sin City - město hříchu

  • USA Sin City (více)
Trailer

VOD (1)

Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce (Jessica Alba); Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky (Jaime Kingová) a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu (Brittany Murphyová) tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail (Rosario Dawsonová) a její lehké děvy z Old Townu (Devon Aokiová a Alexis Bledelová) před drsňákem (Benicio Del Toro) se zálibou v násilí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 582)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý film natočený podľa komiksovej predlohy. Má veľmi dobrý príbeh o meste Sin City, v ktorom je násilie na dennom poriadku a korupcia dosahuje až na tie najvyššie miesta. Príbeh je rozdelený na tri približne rovnako dlhé a až na pár spojitostí odlišné časti. Prvá o sadistickom psychopatovi Mickey Rourkovi, ktorý v sebe má aj kus dobra spozná lásku, o ktorú ale aj hneď príde a tak sa rozhodne pomstiť, druhá o slušnom zabijakovi, ktorý chce pomôcť svojim priateľkám tým, že odstráni telá skorumpovaných policajtov a tretia o starnúcom policajtovi, ktorý chce za každú cenu zastaviť psychopatického vraha malých dievčat, ale kvôli vrahovmu vplyvnému otcovi proti nemu stojí sám. Najlepšia je rozhodne prvá, okrem najzaujímavejšie podaného príbehu je aj najakčnejšia, najdrsnejšia a najzábavnejšia. Ale všetky tri časti sú na tom dobre, v každej sa nájde viacero výborných scén a slušná príjemne krvavá akcia. Najviac sa mi páčia všetky Rourkove likvidácie. Herecké obsadenie je výborné, najväčšiu pozornosť si bezpochyby zaslúži Mickey Rourke, ktorý ma nikdy tak nebavil ako tu, ale dobre je na tom aj zvyšok, klasicky dobrý Bruce Willis, Clive Owen, Jessica Alba, Devon Aoki a plno iných dobre obsadených zaujímavých postáv. A poteší aj mnoho skvelých hlášok a zábavných monológov v ich podaní. Réžia a technická stránka sú výborné, Robert Rodriguez to zvládol skvelo, film má výborný správne komiksový vizuál a spokojný som aj s hudobnou stránkou. Kiež by takéto boli všetky komiksovky, nápadité, hravé, dobre napísané a s tvrdým ratingom. Jeden z najlepších filmov svojej kategórie. Objektívna kvalita filmu- 84%, film sa páči mne na 77%. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný a hodně dobrý film, který je výborně natočen, hvězdně obsazen a chytlavě odvyprávěn. Sin City město zkorumpované, temné a prohnilé až do posledního morku kosti, plné krve a násilí. Amen . . . . Stejně jako kultovní komix je i film opravdu výborný. 85 % ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říci, že tohle je ten nejlepší film, co jsem v životě viděl, ale na tenhle zážitek do konce života nezapomenu. Vše co film odlišuje od ostatních adaptací je černobílá obrazovka s opravdu komiksovými efekty. Stejně tak ukazuje i násilí a krásu ženského těla. Pokud jste fanoušek komiksů a obzvláště Sin City, budete spokojeně vrnět blahem a klidně si dávejte plné hodnocení. Já nemůžu. Nečetl jsem předlohu, tak mi nebylo všechno úplně jasné. Navíc, někteří aktéři jsou jen zde pro efekt a doplnění hvězdného seznamu. Musím to napravit. Třeba po přečtení předlohy hodnocení změním. Jen ať to není k horšímu. Spolu s Hellboyem je tohle nejlepší komiksová adaptace co jsem kdy viděl. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že převést papír na celuloid je to nejlepší, co se může s komiksem stát. Po vizuální stránce nádhera, ale to se během deseti minut okouká a z filmu zbude nic. Ještě tak ta část s Willisem mě docela zaujala, ale jinak si už dneska (týden poté) nepamatuju skoro nic. Ani to, jak to vypadalo na pohled. Prostě se mi to nelíbilo, ale za ten první Bruceův příběh dávám ty tři hvězdy. Možná kdyby to provázali trochu víc, nebo kdyby v tomhle vršení několika příběhů byla nakonec i přiložena pointa, tak by se mi to líbilo mnohem víc, ale takhle ne. Jen si to spíš hraje na něco víc, ale kromě okecávání a žvástů tam není nic hlubšího. Příliš nudný, aby to bylo zábavný. Možná bych měl být nadšen, že jsem vlastně hlavním hrdinou celého filmu (monolog), jenže tomu tak není. Právě kvůli tomu je Sincity příliš o ničem. Místo abysme děj sledovali na obrazovce (plátně, hladině studánky), tak nám jej odvypráví obvykle naprosto nezajímaví lidé, kteří se pouze snaží být cool. Jediná vyjímka je Hartigan Bruce Willise a pak ještě možná Marv Mickey Rourkea, kterej ale na Hartigana moc nemá. Ti ostatní nestojí za nic. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Film bez „drajvu“, jakéhokoliv napětí, gradace či zpětné vazby na diváka. Tupě natočené obrázky, které by nemusely, s odebráním drtivé většiny monologů, být tak ubíjející a nudné. Dle některých zde přítomných názorů, by se dalo vydedukovat, že dobrá adaptace je vlastně otrockým přepsáním literárního díla a jeho doslovného převedení na rozpohybovanou fotografii. Co se týče jiných položek snímku, tak herecké výkony jsou nevyrovnané, hudba nijaká až mdlá a kamera prachsprostě obyčejná. Tak mě napadá, že jsem měl vždy zažitou představu, že pokud se režisér není schopný rozhodnout co nechat a čeho se zbavit, nastoupí na jeho místo nekompromisní střihač, který bez přehnané citové vazby vůči dílu dokáže zjednat pořádek. Z tohoto důvodu je mi zde krajně nesympatický trend všeumělství, které není zcela určitě podrobeno racionálním úsudkům. Nic jsem nečekal, nic jsem nedostal aneb obyčejný průměr, který se mi z hlavy vykouřil během několika hodin. Billy Wilder v jednom dokumentárním filmu řekl, že monolog patří na divadlo a pokud ve filmu splňuje funkce, které jdou vyjádřit i kinematografickou řečí, je něco špatně. Lze jen souhlasit.... ()

Galerie (85)

Zajímavosti (78)

  • Jessica Alba (Nancy) navštívila několik strip barů, aby načerpala inspiraci pro svou roli striptérky. Moc jí to ale nepomohlo, protože zdejší tanečnice podle ní prý dělají jen vše pro to, aby dostaly spropitné, a na tanec důraz nekladou. (don corleone)
  • Benicio Del Toro (Jackie Boy) později popsal natáčení scény v autě, jíž se coby "hostující režisér" účastnil i jeden z nejslavnějších žijících tvůrců: "V jednu chvíli byli na place Quentin Tarantino, Robert Rodriguez i Frank Miller a a my seděli před zeleným plátnem na krabicích od jablek. Neměli jsme tam ani auto, jen volant. Podíval jsem se na Clivea, on se podíval na mě - a vyprskli jsme smíchy. Nemohli jsme to zastavit, v jednom kuse jsme se řehtali. Byli jsme rádi, když se nám podařilo natočit aspoň jeden použitelný záběr." (NIRO)
  • Podprsenku, kterou Jessica Alba (Nancy) nosila ve filmu, poté herečka věnovala do jedné charitativní dražby. (Roman.Ticka)

Související novinky

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama