Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. 8:09 [2:10] ,2. Give Me Two Minutes [3:19] ,3. Destiny [2:07] ,4. Pier 18 [3:37] ,5. Carlotti Defines [2:50] ,6. A Few Minutes of Your Time [3:19] ,7. Multiple Point Surveillance [2:34] ,8. Who Knows What's Safe [4:04] ,9. Breaking News [4:08] ,10. Second and Broadway [2:44] ,11. No Good Deed Goes Unpunished [2:06] ,12. Looking for a License Plate [2:09] ,13. Shadow Group [2:04] ,14. All Elements Execute! [2:05] ,15. A Show of Character [3:39] ,16. I Believe Anything's Possible [3:41], ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Amíci sú vážne vadní. Berú ako úplnú samozrejmosť, keď nezávislá moderná baba (môže dnes byť v americkom filme hrdinka, ktorá nie je krásna, sebestačná a nevenuje sa chudobným deťom?) očakáva od chlapa, že bude spať v aute a on to sám urobí - namiesto aby sa podelili o dvojitú teplú posteľ... a na druhý deň ráno sa ho s priblblým úsmevom provokatívne spýta "What?", keď na ňu čumí, lebo je mokrá, zabalená iba v osuške... a o hodinu na to už majú po prvom sexe. WTF?! Zhovadilý národ a zhovadilý scenár. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

aneb příklad toho, že ne vždy je csfd hodnocení směrodatné. Dnes neumírej byl mnohem horší film. A tohle velmi zajimavý projekt, který mně opravdu potěšil. Nick si opravuje reputaci po GR a přichází v roli člověka, který vidí do budoucnosti. Což Tamahori dokáže vyjádřit velmi pěkně a pro diváka chutně. Občas jsem se začínal dokonce ztrácet, naštěstí to nebylo příliš zamotané a dalo se to překousnout. Dobré herecké výkony, pěkná Biel a depresivní závěr dělají z tohoto filmu velmi hutný scifi thriller. Chápu, předloha je skoro úplně jiná, ale také mnohem víc nestrávitelná a divnější. Phillip K. Dick to měl ale taky mnohem jednodušší.. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

To zase byla jednou ptákovina. Poslední dva filmy, které jsem viděl, byly Wanted a tento výtvor a já jen přemýšlím, který je víc padlý na hlavu. Začátek vypadal dobře, ale pak se z toho stala taková konina, že jsem to už ke konci ani pořádně nesledoval. No a ten konec? :-D Takhle překvapivé pointy nevypadají, Tamahori! Od poloviny film vůbec nefunguje a jen nudí víc a víc. Nepříliš originální, ale přesto zajímavý sci-fi nápad, byl rozprášen neschopností tvůrců vymyslet něco pořádnýho. Prostě to hrozně zvorali. SPOILER: A ten děj s teroristy a FBI a jejich obrovskou potřebou získat Cage, aby vyčmuchal atomovku? To byl ještě nepochopovější úlet, který vůbec nedával smysl. Absurdní. Nakonec je nějaká atomovka vůbec nezajímala a honili se za záchranou jeho milé. OMG! 40% ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Hurá, další průměrný biják Lee Tamahoriho, který se může pochlubit vážně zpodělanými triky a hárošovitým Nicholasem Cagem trpícím chronickým anachronismem (heh:)). Trochu mě zamrzelo, že v průběhu celého filmu není vůbec nic řečeno o těch sympatických teroristech, kteří na výsostním území USA hazardují s ukradenou jadernou hlavicí (když jí dokáže ukradnout taková tlupa podivínů, pro bych to nesvedl já) a tím pádem i s budoucností několika milionů tvrdě pracujících lidí. Podle brebentění to byli zřejmě Frantíci (vyloučit nemohu ani Belgičany, lichnštejnské kolonisty nebo Divadelní společnost od Matky Boží), o to víc mi nejde do hlavy jakou měli ke svému odpornému činu motivaci. Ví to vůbec někdo? Dobře, odpovím si sám. Nejpravděpodobnější důvod k odpálení bomby hromadného ničení na věřejném prostranství bych viděl v nemilosrdné expanzi Burger Kingu, předabovávání francouzských filmů, v Ratatouille a v Davidu Lynchovi. Jak to je ve skutečnosti se zřejmě nikdy nedozvím, neboť Pravda je někdě v hlavovém trezoru Lee Tamahoriho - a tam se naštěstí nechystám. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Povídka "Zlatý muž" Philipa K. Dicka, na které je film volně založen, vypráví o mutantovi, který má zlatavou srst a dokáže předvídat nejbližší budoucnost. Je na útěku, protože tito mutanti jsou určeni k likvidaci. Nicolas Cage (Cris Johnson) sice není ve filmu mutantem se zlatým porostem, ale nosí po většinu času matně zlatou koženou bundu. (Bertramm)
  • Jedna z ďalších adaptácií predlôh Philipa K. Dicka, ktorú mal na starosti scenárista Gary Goldman. Aj tentoraz sa predlohou iba inšpiroval a z poviedky využil len schopnosť hlavnej postavy vidieť do budúcnosti. (Greenpeacak)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama