Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární série koncertů na podporu výzvy Boba Geldofa a jeho přátel v předvečer summitu G 8 v Edinburghu na začátku července. Účinkují: Annie Lennox, Bob Geldof, Coldplay, The Cure, Dido, Sir Elton John, Joss Stone, Keane, Madonna, Mariah Carey, Sir Paul McCartney, Pink Floyd, R. E. M., Robbie Williams, Snoop Dogg, Sting, U2 a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Uplynulo 20 let od koncertu Live Aid. Zatímco jeho smyslem bylo vybrat peníze na pomoc hladovějícím, letos Bob Geldof naopak vyzýval "nechceme peníze, chceme vaše jméno" a spolu s obrovským množstvím muzikantů na mnoha světových podiích tak hodlal podpořit summit G 8 v Edinburghu. Jak dopadl, to už dnes víme, projev dobré vůle je jistě chvályhodný, ale jak kdosi řekl : "kdo to zkontroluje?". Snad tahle dojemná snaha všech účinkujících - a pravdou je, že jsem se často neubránila slzám (zvlášť vůči Annie Lennox nejsem imunní) - nepřijde vniveč, snad už nebude třeba užívat pro názornou demonstraci třívteřinových intervalů k lusknutí prsty, ohlušujícího lusknutí, které stále ještě znamená interval dělící jednu africkou lidskou smrt od druhé. PS: pro ty, co to nepochopili - hudba tentokrát nebyla cílem, ale prostředkem!!! ()

Windu85

všechny recenze uživatele

Souhlasím s plomem, to už by tady pak mohlo být skoro vše co někdy vyšlo na dvd nebo VHS, mám třeba kazetu Vídeň 1996 (z MS v hokeji), kazetu Aleš Valenta neb mnoho záznamů z koncertů které vyšly na dvd. Konec konců je to česko-slovenská filmová databáze. Jinak musim se pochlubit, Live 8 sem viděl naživo (ten Londýnskej) a byl sem absolutně unešenej. Z hudebního hlediska *****. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Labutí píseň populární hudební scény 20. století a poslední záchvěv přesvědčení, že hudba může měnit svět k lepšímu – „The long walk to justice“ už ovšem nemělo tu údernost jako „This shirt saves lives“, i když bylo podstatně blíž realitě. Jsou tu silné chvíle v čele s definitivně posledním vystoupením kompletní sestavy Floydů, jsou tu vkusné i méně vkusné dojímací momenty a je tu poměrně dost balastu a muzikantů smutně za zenitem. Dokumentárně-historická hodnota bude v čase narůstat. Hodnotím celek, ne nejpůsobivější okamžiky, a skutečný dopad, ne ušlechtilost myšlenky, to vše optikou roku 2013. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabou turné Madonny, Rolling Stones apod...Během jedné třetiny dne jsme viděli nejen jmenované hvězdy hudebního nebe, ale několik desítek dalších stálic a začínajících "amatérů" světové hudby. Osm hodin hudby rozmanitých žánrů a stylů - vše od U2 přes Björk až po ne moc známé asijské hudebníky. Od Boba Geldofa to bylo nádherné gesto. Myslím si, že na podobnou podívanou si budeme muset počkat nějaký ten rok, ale Live 8 jen tak něco nepřekoná. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Bob Geldof - Ir, který se ničeho nebojí. Zorganizoval největší světový koncert, jehož výdělek doufejme šel na pomoc hladovějícím a jinak strádajícím lidem v Africe a jiných rozvojových zemí. I přes jeho délku se jedná o překrásný koncert se spoustou hvězd, který mě opravdu bavil a myslím, že každý si našel svého oblíbeného interpreta. Zajímavé ale docela bylo slyšet na živo některé zpěváky či zpěvačky. Třeba taková Dido byla skoro celou dobu falešná jak sviňa :-) ale jinak nic proti. Chci tím říct, že pokud je z vás někdo trochu muzikant a slyšel to, tak musel být malinko překvapený jako já, protože bylo tam pár jedinců, kteří teda na živo nic moc hlas nemají nebo jsou dokonce falešní. Ale snaha byla znát u všech, takže co k tomu více dodávat. Pokud výdělek opravdu doputoval tam kam měl, tak byl účel splněn a já jsem o to víc rád. 5 hvězdiček tentokrát věnuji všem dětem a lidem, kteří neví, co je to internet, počítač, mobil, topení a jejich největším životním cílem je sehnat vodu, jídlo a přežít. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Skupina Pink Floyd se na podiu objevila v sestavě s Rogerem Watersem po 24 letech. (gogos)
  • První celosvětový přenos vysílaný v HD formátu. (D3VIL)
  • Koncerty se konaly 2. července 2005 v Londýně, Paříži, Berlíně, Římě, Philadelphii, Ontariu, Tokiu, Johannesburgu, Moskvě, Cornwallu a 6. července 2005 také v Edinburghu. (gogos)

Reklama

Reklama