Reklama

Reklama

Epizody(26)

Mladý student Kei Kurono umírá pod kolejemi metra a následně se objevuje v místnosti se skupinou zvláštních lidí, a to není vše, je totiž vyslán na smrtící boj proti mimozemšťanům, aby bojoval o svůj život. Hra začíná! (Petrmachovec)

Recenze (31)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Důvodem, proč jsem se na tohle anime začala vůbec dívat, bylo jen to, abych byla později připravena na hranou verzi s mým oblíbencem Kenichim Matsuyamou. Pokud se Japonci rozhodnou natočit nějaký film podle anime či mangy, ráda se nejdřív seznámím s původním dílem. Zhruba třetinu celého seriálu jsem si říkala, že nemít tenhle důvod, nejspíš se na to nedodívám, protože přecejen, na můj vkus to bylo až moc kruté a krvavé a rozhodně se nejedná o můj oblíbený žánr. Nějaký 20., 21. díl byl na mě vážně trochu moc a přiznám se, že s takovou krutostí a hromadným odpadáváním důležitých postav z děje jsem se zatím v anime nesetkala. Přesto, v druhé polovině anime jsem začala na celé Gantz měnit názor. Zůstává sice pravdou, že chování některých postav v určitých scénách je hloupé a nepřirozené, jak už napsal Subjektiv, ale i tak jsem v průběhu celého anime neměla pocit, že to nějak moc vadí. Myslím, že i ve skutečném světě je spoustu idiotů a cvoků, kteří místo toho, aby ječeli a projevili nějaký strach z podivné situace, tak se smějí nad tím, že jim padne do ruky nějaká obrovská zbraň, kterou můžou střílet všude kolem. Je to možná přehnané, ale Gantz zobrazil dnešní pokroucenou společnost takovou, jaká je. Rozhodně mě dostalo, s jakou hloubkou dokázal vyjádřit pojmy jako smrt, přežití či zabíjení, což všechno bylo určitě na anime daleko propracovanější než třeba v Battle Royale, které sice taky mělo něco do sebe, ale pořádnou myšlenku nebo smysl jsem tam neviděla. Zkrátka, ve výsledku jsem měla pocit, že to sice nebyl můj šálek kávy, ale že Gantz je výjimečné a netuctové anime, které stojí za to vidět. A ještě malé plus - skvělá úvodní i koncová písnička. Stráveného času u sledování Gantz tedy určitě nelituju. ~(4,3)~ ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Četl jsem, že v Gantzovi se krví a násilím rozhodně nešetří. Po shlédnutí však musím konstatovat, že jsem mírně zklamán. Akce i mrtvol je zde sice dostatek, ale nadměrný psychologický balast mi požitek trochu zkazil. Nemám nic proti hlubším motivům v anime, ale tady toho bylo trochu moc. Abych ale jen nekritizoval, zmíním i klady. Dost bych vyzdvihnul animaci, které je velice kvalitní a oproti jiným seriálům dost realistická. Teď k samotnému seriálu. Mezi vší tou akcí, psychologický rozjímáním a erekčním problémem hlavního hrdiny, byly příjemným zpestřením takové decentnější hentai vložky. Dakším znakem seriálu je nelítostné zbavování se postav. V jednom díle se objeví nové postavy, v druhém jsou už na kusy. Co mě na seriálu hodně znechutilo byla pacifistická nálož v posledních pár dílech, kdo neviděl, nepochopí. Další věcí, co v Gantzu chybí je objasnění pozadí příběhu, včetně nejasného závěru, i když to u anime není tak neobvyklé. Závěrečné zúčtování: Gantz nebyl špatný seriál, každý, kdo chce vidět něco neobvyklého by ho měl zkusit. Já osobně jsem od Gantze nic extra nečekal, a ani jsem to nedostal, přesto shlédnutí nelituji. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

O existenci tohodle anime jsem se dozvěděl až po zhlédnutí filmové adaptace (na Perfect Answer se teprve chystám), nutno říct, že v anime se to narozdíl od filmu vyvíjí o dost jinak... což je asi dobře. Navíc, co jsem koumal na různých forech, tak tahle anime adaptace je z velké části filler a tak samo se to má i s koncem :) Mi se konec zamlouval, díky mnoha hintům k "samo-prezentaci". Za všechno můžou skvělé postavy... teď je řeč o Kuronovi (hlavní hrdina), jenž je tak trochu hajzl, který si hledí svého a všichni a všechno kolem něj ho strašně sere. Jak už je u těch lepších anime zvykem, tak tu postavy projdou nějakym vývojem charakteru a v tomhle případě si to každý užije naplno, bo o tom to vlastně celé je, že-ano. Druhá nej postava je jednoznačně pes.... ok, kecám, ale je to sympaťák, kterej se nebojí jít "dolů" a ještě si to strašně užít ... stejně jako já xD Animace a kresba je hodně v pohodě, sice občas "laggy", ale mi to sedlo perfektně. Navíc si k tomu přičtěte střeva, krev a vybuchující části těla plus hentai vložky (ale zase tak moc jich tam není... tak akorát, mkay?) a jak se říká: SMĚLE DO TOHO ! ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než hraná verze, ale i tak... nelogické až otravné chování postav zabíjí téměř veškerou akci a když akce není, tak se jen díváme životy těch, co jsou po smrti. Nebo ne? Až v posledním díle v podstatě dostaneme nějakou tu filozofickou chvilku, ovšem mám pocit, že z úst dost nevhodné postavy. A nakonec to, co jsem si z anime odnesla, je střídání kňourání postav s hrdinským to zvládneme, případně do toho, ty to zvládneš, kozomile! Má to násilí, anime se s tím nepárá a zabíjí bez rozdílu - to velmi oceňuji. Ale jinak netuším, co jiného bych dokázala dále pochválit. Příběh? Nic pořádného. Charaktery? Haha. Animaci? Nezaujala. Opening? Ending? Stejný dojem jako z animace - téměř žádný. Na druhou stranu je pravda, že to zase nebyla taková nuda a utíkalo to celkem svižně. Slabší 3*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to zlé, ale seriál na mě nedokázal zapůsobit tak, jak na mě dovedla zapůsobit manga, alespoň tedy svými prvními knihami. Postupně je to už takové o ničem a vlastně je docela nuda vývoj sledovat. Ani v kratší anime formě se nepovedlo udělat děj celkově natolik zajímavý, aby mě to na konci ohromilo. ()

Galerie (96)

Reklama

Reklama