Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pouliční svět Brooklynu své děti nehýčká… Michael (Freddie Prinze, Jr.), Carmine (Scott Caan) a Bobby (Jerry Ferrara) jsou od dětství nerozluční přátelé. Spojuje je víc než přátelství – vyrůstali v nebezpečných ulicích Brooklynu. Michael se svou láskou Ellen (Mena Suvari) začínají studovat na Kolumbijské univerzitě. Carmine, frajírek s mafiánskými způsoby, naproti tomu nechce nic jiného než v Brooklynu zůstat. A roztomilý škudlil Bobby se chce co nejdříve oženit a usadit. Všichni mají své sny a plány, ale možná také osud, který má jméno Caesar (Alec Baldwin). Obávaný mafián, který vládne brooklynskému podsvětí, Carmina fascinuje. Michael a Bobby jsou ve špatný čas na špatném místě. V Brooklynu propuká nelítostná válka gangů… Pevné přátelství může žádat ty největší oběti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Brooklyn je asi hnusná čtvrť,stejně jako ta zrnitá kamera v některých částech filmu,ale to odbočuji.Film má 2 hlavní problémy.Tím prvním je obsazení mladých,spíše komediálních herců,do “vážného” filmu.Druhý problém je totiž v tom že tvůrci asi nevěděli který žánr zvolit a tak udělali comedy-drama ! První část komedie,druhá trochu drama.Pokud by to bylo čisté drama,byl větší rozpočet a Alec Baldwin by neměl jenom větší cameo,mohlo to dopadnout dobře…. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Príbeh troch kamarátov, ktorí sa poznajú od čias, keď im ešte po bradách tiekla laktóza. Príbeh ich každodenne skúšaného kamarátstva odchovaného ulicou a životných osudov naberajúcich u každého iný smer. Každý z nich je iný, má iný osud a hodnoty, ale predsa len ich niečo spája. Na pozadí vidíme príbeh mafiánskeho Brooklynu 80tych rokov, ktorý ale neni servírovaný násilne, ale skôr podčiarkuje celkovú atmosféru životných ciest troch kamarátov. Gangsterka, ktorá sa na nič nehrá, len citlivo ukazuje "walk of life in Brooklyn". Príjemné. ()

Reklama

MareT. 

všechny recenze uživatele

Film, který je průměrný až běda. V mých očích místama i podprůměr..Junior mi byl protí srsti, vůbec se nehodil do role! Režie nudná, děj je řídky jak průjem...ALE všechno toto přebilo milé vyznění filmu a fakt, že jsem se ani na vteřinu nenudil! Jestli toto stačí k dobrému filmu?? Ne...ale vyjímka asi potvrzuje pravdilo!:-) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ale copak to tady máme za roztomilou hru na mafiánky...takovej malej Kmotr z Kinder vajíčka. Zápletka, styl vyprávění, postavy, prostředí.....jsme velcí mafiáni v malém těle....jako, když se kluci večer koukají na Vinnetoua a druhý den pospíchají pro slepičí pírka na čelenky. Freddie Prinze Jr. a Mena Suvari v dobách, kdy to ještě vypadalo na závratnou kariéru, mladej Caan, "želva" Ferrara (já furt, že ho od někud znám) , los mafiános Baldwinos.....nakonec proč ne? DeNiro to určitě není, spíš letní prázdniny u babičky na venkově....ale příběh to má, nějakou atmosféru taky...prostě příjemná gangsterka do kapsy. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jo Brooklyn. Nejdražší parcely. Nejčistší ulice. Ideální místo pro život:-) Zákony Brooklynu se snaží podobně třeba jako Scorseseho Mafiáni pomocí voiceoverů postav žijících v mafiánské čtvrti ukázat organizaci slavné firmy, která si říká Mafie. Jenže k tomu používá postavy, které jsou v hierarchii mafie naprosté nuly, takže je všechno posouváno jen z doslechu (rozhodně nečekejte velké přestřelky) a film se tak zaměřuje na vývoj možná schématických, ale sympaticky napsaných a zahraných postav, ve kterých jsem v některých momentech poznával sebe a své kamarády. Zákony Brooklynu jsou docela příjemná, komorní gangsterka, která se asi nejvíce blíží De Nirovu Příběhu z Bronxu, ale na jeho kvality úplně nedosahuje. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Pracovní název filmu byl Nailed Right In. (Terva)
  • Název ulice Sign Street je na tabulce vyveden bílou barvou na zeleném podkladu. Film se odehrává v roce 1985, tabulky se zmíněnou úpravou se však používaly až od roku 1990. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo v Brooklynu v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama