Reklama

Reklama

VOD (1)

Atraktivní filmový titul, který je určen širokému okruhu diváků. Ming, zlý vládce planety Mango chce zničit Zemi. Zarkov, vědec z NASA, požádá bájného Flashe Gordona, aby pomohl zachránit zemi. Uvidíme záhadnou a stále žádoucí Ornellu Muti po boku Maxe von Sydowa. Jde o jeden z nejdražších projektů v dějinách kinematografie. Sugestivní hudbu nahrála skupina Queen. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (368)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je to "levné", jednoduché, prostinké, tupé, papundeklové, místo kvality levná bižuterie a bere se to hrozně vážně. Hlavní hrdina je neskutečný trapák a triky jsou občas dost ulítlé, samozřejmě to dost pošilhává po Star Wars. Je to ale taky hrozně barevné a díky ženskému obsazení i silně elektrizující. Ale hlavně, přes to všechno, je to úžasná jízda. Flash! Á-ááá! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kde jsou léta kdy tento film dávala čt2 a já se nemohl dočkat úvodních titulků stejně jako u Hvězdných válek. Čekal jsem a čekal mnohokrát a viděl toto dílo, které mě dříve úplně dostávalo, několikrát. Bohužel jsme nikdy neměl šanci si tento film natočit, ale o to více jsem se na něj těšil a vážím si ho. Písnička od Queen také není k zahození a o komiksu nemám ani páru. Škoda, že stáří je na Flashovi hodně poznat. ()

Reklama

messiah 

všechny recenze uživatele

Byl jsem mladý, školou povinný capart co musel chodit spát po večerníčku. Už ani nevím proč jsem tolik toužil tohle vidět, kde jsem se o tom dověděl, ale kňoural jsem tak dlouho, dokud mě naši nenechali vzhůru déle než obvykle. Přišel jsem o začátek, asi deset minut, ale zbytek jsem shlédl a tenkrát se mi líbil. Odvaz, už jen proto že to byl "film pro dospělé" a já mohl koukat. Jenomže po čase to zas jako takovej odvaz nevidim...v porovnání třeba s Vetřelcema který jsem si tenkrát taky vyškemral, odpracoval a různě se zasloužil o to abych je mohl shlédnout. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mike Hodges ostal s týmto filmom s väčšinou divákov asi lost in translation. Zámerne ultra gýčové sci-fi, ktorého vizuál by nikto normálny nemohol myslieť vážne, aj keď vychádza z komiksov. Odkazy na americkú zahraničnú politiku a obsadenie Teheránskej ambasády tu boli iba pre vyvolených filmových kritikov. Podobne nepochopený (aj keď s lepším komerčným výsledkom) ostal neskôr Verhooven so Starship troopers. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Flash se mi jako comics nikdy moc nelíbil, ale jeho převedení na filmové plátno dopadlo velice dobře. A soundtrack od Queen prostě nemá chybu, i když to není jejich běžná tvorba. Ale takhle se aspoň může říct, že na co od filmu sáhli, to se stalo věčným. Film samotný je na 70% a to ještě jen pro někoho. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (38)

  • Britská rocková kapela Queen, která obstarala soundtrack k filmu, jej zároveň vydala jako své studiové album. (Indy_Brabino)
  • Leon Greene byl předabován Davidem de Keyserem. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Zemřel herec Max von Sydow

Zemřel herec Max von Sydow

09.03.2020

Ve věku 90 let zemřel legendární herec Max von Sydow. Sydow se narodil ve Švédsku, významnou část svého života však strávil ve Francii. Významně spolupracoval například s režisérem Ingmarem Bergmanem… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama