Reklama

Reklama

Atraktivní filmový titul, který je určen širokému okruhu diváků. Ming, zlý vládce planety Mango chce zničit Zemi. Zarkov, vědec z NASA, požádá bájného Flashe Gordona, aby pomohl zachránit zemi. Uvidíme záhadnou a stále žádoucí Ornellu Muti po boku Maxe von Sydowa. Jde o jeden z nejdražších projektů v dějinách kinematografie. Sugestivní hudbu nahrála skupina Queen. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

choze 

všechny recenze uživatele

Úspěch HVĚZDNÝCH VÁLEK a SUPERMANA v druhé půli 70. let Hollywoodu naznačil kudy se ubírat v příštím desetiletí a space opera FLASH GORDON byla jednou z prvních vlaštovek (mimochodem natočit ji chtěl už George Lucas, ale jelikož Dino de Laurentiis vlastnil práva, natočil HVĚZDNÉ VÁLKY). Laurentiis, který svého času produkoval velmi podobnou BARBARELLU, doufal, že se režie chopí Federico Fellini (nakonec alespoň získal jeho tvůrce dekorací), hudbu měli složit Pink Floyd a o roli Flashe se ucházel mj. i Kurt Russell, který si ale po odmítnutí nemusel nijak zoufat, protože ho o rok později proslavil anti-hrdina Had Plissken z Carpenterova ÚTĚKU Z NEW YORKU. FLASH je krásně naivní, byť hollywoodsky chladně vykalkulovanou pohádkou s velkorysou výpravou, kostýmy, triky a zvučnými jmény jako Max von Sydow coby čingischánovský padouch či podmanivá Ornella Mutti v roli, v jaké ji mužský divák přesně chce vidět (rozmazlená princezna zbičovaná vilným robotem). Zmíněný kalkul a přílišná nenápaditost a povrchnost filmu podle všeho způsobily, že snímek nedosáhl stejného ohlasu a statutu jako jeho zmínění předchůdci, přesto zbývá roztomile hloupoučká a úsměvná oddechovka s tou pravou mýtizující hudbou skupiny Queen, která vás už při úvodních comicsových titulcích dokonale vtáhne do Flashova světa. Akce tu není tolik, kolik by mohlo, ale souboj v pohybující se aréně s bodci nebo Flashův nálet na palác na konci filmu se povedly, stejně jako scéna s rituálním strkáním rukou do pařezu s jakýmsi hnusným jedovatým škorpiónem uvnitř. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vizuální slast. Na dnešní dobu jsou efekty už srandovní a papundeklové třesoucí se kulisy budí také posměch, jenže dohromady s totálně ujetýma maskama a extravagantníma kostýmama, blonďatým fotbalovým troubou v hlavní roli a příšernou hudbou Queenů jde o guilty pleasure až kost. I dnes dokonalá zábava a radost pohledět, můžeme jen litovat, že nedošlo ke crossoveru s Barbarellou. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Spidermana, Supermana, Chucka Norrise, Al Gora a všechny ostatní samozvané zachránce naší malé planetky, protože ani jeden z nich nedokáže konkurovat tomu největšímu frajerovi Flashi Gordonovi. Stačí vystřelit tohohle vysvaleného quaterbecka s vlastním jménem na tričku do vesmíru a vše je zachráněno. Musím se přiznat, že když jsem v prvních minutách viděl všechny ty zadní projekce, roztomilé triky a hlavně ulítlé kostýmy, na kterých se barvami opravdu nešetřilo a které vytvářely dojem, že postavy už už začnou každou chvílí zpívat, tak se ve mně začínal probouzet můj lehce zvrhlý filmový vkus, který okamžitě čenichal pořádnou guilty pleasure, ale skoro každému už je jasné, že přijde ALE. Takže: Ale po obsahové stránce se jedná o obyčejnou pohádku, která se jen prostě odehrává v šílených kulisách a kostýmech. A já si nemůžu pomoc, ale takováto stylizace si po narační stránce zasloužila něco mnohem šílenějšího, než standardně a lehce nudně odvyprávěný příběh o záchraně Země a lásky napříč světelnými léty. A sem tam nějaká ta komická situace, trpaslík Fellini či dobrá hláška (,,Slibujete, že svoji ženu nevystřelíte do kosmu?") už mému zklamání trn z paty nevytáhnou. Proto dávám ,,pouhé" tři hvězdičky, i když úvod filmu jich sliboval mnohem více. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je to "levné", jednoduché, prostinké, tupé, papundeklové, místo kvality levná bižuterie a bere se to hrozně vážně. Hlavní hrdina je neskutečný trapák a triky jsou občas dost ulítlé, samozřejmě to dost pošilhává po Star Wars. Je to ale taky hrozně barevné a díky ženskému obsazení i silně elektrizující. Ale hlavně, přes to všechno, je to úžasná jízda. Flash! Á-ááá! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dino De Laurentiis (KOSATKA ZABIJAK) a kapela Queen (HIGHLANDER) uvádzajú... veľmi drahú komiksovú adaptáciu. Nejaký čas trvá, kým si divák zvykne na celkovú kuriozitu diela (vizuálna stránka, dialógy, zápletka), ale niekde pri futbalovej scéne definitívne padá do pôvabnej priepasti, ktorú mu tvorcovia vyhĺbili a začína si užívať nádherne bizarný film s lahôdkovým hereckým obsadením (a nestarnúcou hudbou, pochopiteľne). Plus hoci kuriózna snímka po trikovej stránke úsmevne zostarla, dodnes pôsobia niektoré pestrofarebné veľkolepé scenérie prekrásne. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (37)

  • Režisér Mike Hodges nazval film jako „jediný improvizovaný film s rozpočtem 27 milionů dolarů, co byl kdy natočen“ a to kvůli nesčetným problémům, které film sužovali. (HellFire)
  • Jedním z předmětů na hodovním stole na slavnosti v Jestřábím království byly oblíbené americké buchty „Twinkie“, obarvené potravinářským barvivem. (HellFire)
  • Leon Greene byl předabován Davidem de Keyserem. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Zemřel herec Max von Sydow

Zemřel herec Max von Sydow

09.03.2020

Ve věku 90 let zemřel legendární herec Max von Sydow. Sydow se narodil ve Švédsku, významnou část svého života však strávil ve Francii. Významně spolupracoval například s režisérem Ingmarem Bergmanem… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama