Reklama

Reklama

Atraktivní filmový titul, který je určen širokému okruhu diváků. Ming, zlý vládce planety Mango chce zničit Zemi. Zarkov, vědec z NASA, požádá bájného Flashe Gordona, aby pomohl zachránit zemi. Uvidíme záhadnou a stále žádoucí Ornellu Muti po boku Maxe von Sydowa. Jde o jeden z nejdražších projektů v dějinách kinematografie. Sugestivní hudbu nahrála skupina Queen. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Flash Gordon šel natočit dobře, špatně a takhle. Mike Hodges vsadil na odlehčenost a svéráznou stylizaci. Jakkoliv diskutabilní rozhodnutí to bylo, nedá mu se upřít, že má film specifickou atmosféru, díky níž dosáhl téměř kultovního statutu. Je s podivem, že se nerozpadl na sled ulítlých scének, ale drží pohromadě a dokonce zvládá i cosi jako gradaci. Akční scény ovšem z odstupem let vypadají přinejlepším úsměvně. Od brakovosti je zachránila jen skvělá hudba Queen. Pokud někdy uslyšíte ústřední motiv, ty dva tóny už pravděpodobně nikdy z hlavy nedostanete. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Výborné béčko. Je úplně jedno že se téměř celý příběh odehrává v papundeklových laciných kulisách, protože je to prostě nářez. Film je pojatý jako velká pocta komiksové předloze a je to znát. Navíc se ani trochu nebere vážně, což je obrovské plus. Pokud vypnete mozek a nebudete přemýšlet nad lacinými dekoracemi a jednoduchoučkým příběhém, ale přistoupíte na to že to je oddechovka, budete královsky odměněni. Ve srovnání s trikovými Hulk nebo Fantastic 4 poslední doby je to klenot. A navíc ti Queeni! ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Božský šwéd no.1 ve své totálně ikonické roli. No dobře, Antonius Block ze Sedmé pečeti, je ikoničtější.:) Ale co chcete, když jsem HO v tomto viděl po 1. ,,Patetičtí pozemšťané. Rozpráším vaše těla do prázdna, aniž by jste měli jen tušení, kdo,nebo co, je tam ve vesmíru!´´. A žádné všech oblíbené, Flash a-áááá! Tohle není o nějakém blonďatém šášulovi, s mozkem 15letého nadrženého puberťáka, ale o největším vládci, jakého galaxie kdy měla. Jasný?! Ming-nemilosrdný...na hrad!!! Special quest star- Ještěrkáč.:))) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Na Flashovi jsem vyrůstal, vždycky jsem si ho vyčíhal v programu ČT2 a královsky se bavil. Nicméně jak jsem rostl, z programové nabídky úplně zmizel a mně se ho podařilo sehnat až teď - kdy jsem si byl schopen vychutnat ty ostatní vtípky. Ano, i po patnácti letech jsem se královsky bavil. Je to sice šílená blbina, o jejíž umělecké kvalitě se ani nedá mluvit - ale je to neskutečně zábavná blbina, a to dovedu ocenit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si Flashe Gordona připomněl po letech... A databáze div se, přežil jsem to ve zdraví a bez vážnějších následků. Ať už jde o to, co se odehrává v pozemské Zarkovově laboratoři nebo po přistání na planetě, ať už jde o Flashovu "ragby" rvačku s Mingovými strážnými, o Timothyho Daltona, který tu vypadá jako Errol Flynn z Dobrodružství Robina Hooda, o naprosto dokonalého Maxe von Sydowa, závěrečný útok jestřábích mužů nebo o hudbu od Queenů... Všechno je tak připitomělé, až je to kouzelné a zábavné. Jasně, spousta té "zábavnosti" je vlastně čirá "směšnost", ale mělo by mi to vadit? Proč, proboha?__P.S. Zarazila mě jediná věc: Tohle že natočil režisér Chyťte Cartera? Inu, Britové. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (37)

  • Mike Hodges byl osmým režisérem v pořadí. (HellFire)
  • Scéna, kdy Flash (Sam J. Jones) na konci zahodí meč a vyskočí před kameru, byla improvizovaná. (NiaWolf)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Zemřel herec Max von Sydow

Zemřel herec Max von Sydow

09.03.2020

Ve věku 90 let zemřel legendární herec Max von Sydow. Sydow se narodil ve Švédsku, významnou část svého života však strávil ve Francii. Významně spolupracoval například s režisérem Ingmarem Bergmanem… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama