Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film svou úroveň mohl mít ale vše je odhaleno když v prvním zápase proti Migueli Rojovi náš Jin hodí hlavou směrem do hlediště a jeho pohled je opětován stejně mrštným švihnutím Christie. To je záběr opravdu na ránu a to vše se vážení koná přesně uprostřed zápasu. Ano ty věčné záběry publika jsou hrozné a to se raději už nešířím o zbytku filmu. Další povedenou scénou je když po zabití svého otce záporák Kazuya pronese do kamery větu " Heihachi Mishima je mrtvý." Dívá se přitom divákovi přes kameru upřeně do obličeje tolik, že jsem se raději podíval za sebe jestli to bylo opravdu adresováno mě. Pak jsem si řekl že asi nějak musel zdůraznit že zabil svého otce, pak mě ale napadlo proč to vlastně říkal když jsme to viděli? No a takových srandovním scén je ve filmu hned několik. Nejhorší arénovka co jsem kdy viděl. Jsem rád že Jin vyhrál turnaj a že už nikdy nebude žádný druhý díl. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Tekken v podstatě přejímá stejné schéma jako nadhodnocený Warrior, protože v jádru všeho toho bitkaření stojí hlavně třídní konflikt. Ve Warriorovi musí hrdina nasazovat krk v ringu, protože nemá na splácení hypotéky, a tak se účastní turnaje organizované hedge fund manažerem (tedy kapitalistou non plus ultra), zatímco v Tekkenovi jde vzhledem k futuristickému pojetí o více vyhrocený střet chudé lůzy (ktero zastupuje Jin) a všemocné korporace, navíc personifikované záporákem. Napřed je to dost sympatické, protože film uvědoměle ukazuje původní způsob oldschoolového odboje, založeného na nostalgii, jako nefunkční (uctívání Beatles, hláška "Your revolution will NOT be televised!") a jako cestu vidí infiltrování korporace a její pokoření zevnitř. Povedená je taky reflexe utkání jako reality show, kterou sledují miliony lidí na celém světě a kvůli vyšší sledovanosti sociopatičtí pořadatelé zvyšují brutalitu soutěže. Tak důsledný jako Neveldine s Taylorem ale Dwight H. Little není a ke konci se to všechno začne hroutit do předvídatelného osobního, v zásadě rodinného konfliktu. Navíc unikátní vlastnosti postav nejsou nijak zvlášť zužitkovány, přestože jejich představení slibuje značnou dávku osobitosti. Jako videoherní adaptace je Tekken spíš podprůměr, byť s mnoha slibnými místy. Lepší 2* ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Filmový Tekken má jeden podstatný háček. Víceméně je výhradně pro fanoušky původní videoherní série, ale právě je nejvíc naštve pitomý děj, vynechání nejoblíbenějších charakterů (Xiaoyu, King, Julia) a upravení těch zahrnutých ve prospěch Jina (Nina je chladnokrevný vraždící stroj s vlastní agendou, ovšem ve filmu je z ní sexuchtivá číča podkuřující Kazuyovi). Ovšemže na souboje se dívá vcelku hezky, a ještě lépe se jistě pánům (a snad i některým dámám) dívá na mnohokrát zabíranou prdelku (bílé) Christie, nicméně to nezakryje fakt, že tady něco hodně podstatného chybí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ty adaptace počítačových/konzolových her mají, ale smůlu. Bohužel Tekken dvojitou, protože tady jde nadávat na vše od schématu turnaje, který je zároveň popřen (vždyť ani polovička postav nezápasila:)), přes obsazení neherců a dobře stavených polo(modelek)hereček (což je vlastně klad:))), až po naprostou hloupost a předvídatelnost čišící z každého okamžiku. Přesto jsem se bavil akcí, zajímavým světem a spoře oděnými krasavicemi. Ano, je to asi úchylné a měl bych být na pár let odkázán na náročnější podívanou, ale když byla nálada, Tekken nezklamal. Ovšem pár drobností mu už nikdo neodpárá (Yoshimitsu je king a ne one-hit-man, Kelly Overton měla být aspoň 10 minut nahá, perlička po konci titulek byla jasná a státní policie ČR si zaslouží své místo ve filmu víc než Městská policie:)). PS: něco jsem přehlédl?:( PPS: na Lateefa nedávejte, jeho idol tam byl zase tři minuty, tak je frustrovaný:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi normální, že řezničina, jako je Tekken mě bude bavit. Škoda, že jediný, co bylo skutečně dobrý byly souboje. Všecko ostatní pak už bylo tak strašný, že jsem nevěděl čí jsem. Herci šílení, toporní, bez života, příběh nulovej, ale akce stylová a všecko kolem toho parádní. Co si pak člověk o takovýmhle filmu má myslet? Snad jenom, že ho natočil magor, co nedokázal zkloubit dvě věci do jednoho a udělat z toho parádní kousek. Horší je, že to těžší se mu povedlo. Jenže se zbytkem bych ho poslal do odpadu a ještě to by by bylo málo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Filmovou adaptaci počítačové hry Tekken od společnosti Namco měl původně režírovat Charles Stone III, jenže filmu se nakonec chopil úspěšnější Dwight H. Little. (Ignus.cz)
  • Ozbrojené složky Tekkenu používají samopaly belgické firmy FN - P90 a F2000. (Wopat)
  • Náklady na výrobu čítají 35 milionů dolarů. (Dawid199)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama