Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Oslovilo mě, o kolik propracovanější myšlenkově to je než novější víc na akci zaměřená verze. Provedení je ale občas trochu krkolomné, dlouhé dialogy nepřirozeně roubované na sebe působí divadelně a mechanicky a ke konci už jsem byl docela netrpělivý a zmatený. První půlka je ještě lepší než Brotherhood, ale pak se to trochu ztratí - a to říkám i přesto, že samotné směřování a originální dějové zvraty se mi líbily. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Výrazně originální dílo svými postavami, příběhem, prostředím, i přesto, že je zde zastoupeno více žánrů, nemlátí se navzájem, funguje to skvěle. Příběh je silně návykový, gradující konec se pobedl, nenapdá mě nic na oc bych si mohl stěžovat. Jen poznámka chystá se nová adaptace, neboť ato série nebyla podle děje mangy, půjčila si postavy, prostředí a některé jiné propriety. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nádhera, naprosto úžasný seriál, moc se mi líbil a jeho fiktivní svět jsem si tak jako The Grid z Trona nebo Svět čtyř národů z Avatara (Legenda o Aangovi) zamilovala. Má všechno, co potřebuju ke štěstí - pěknou animaci, zajímavou mytologii, silný příběh, výborné sympatické postavy... Nejprve mě těch 51 dílů trochu vyděsilo (ono to hned vypadá jinak, když je to rozděleno do sérií), ale nakonec jsem je s nucenými pauzami sjela během týdne a pár dnů. Nemohla jsem se dočkat, až zhlédnu Bratrství. Bratrství se nakonec opravdu ukázalo ještě lepší a návykovější... Boj o místo v mé seriálová topce tedy nakonec vyhrálo Bratrství, ale hodnocení zůstává. 9/10 ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem viděl remakeovanou verzi, až po třech měsících jsem si pustil tohle, což můj výsledný dojem hodně ovlivnilo. Openingy a endingy jsou oproti FMA:B průměrné, celé je to až příliš epizodní, proč se homunculové jmenují po smrtelných hříších úplně ztrácí význam, navíc to na mě emociálně mnohem míň zapůsobilo (hodinky, pálení domu, připoutání duše k brnění). Vynechat úplně postavy z Východu, které jsem já osobně měl celkem rád + degradování Armstrongovy sestry (Ledová královna ze Severu), která byla v dvojce naprosto fantastická do průměrné blonďaté dvacítky, která se tam jen tak mihne... Ne, ne a ještě jednou ne. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že scénáristi (zhruba po prvních deseti, dvaceti dílech) začali vymýšlet naprosto šílené dějové kotrmelce. == 60 % == Doporučuju tohle: http://www.csfd.cz/film/257242-hagane-no-renkinjutsushi/ ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina seriálu na ten řádně ochucený děj z mangy sice nemá, na druhou stranu si můžeme užít více prostoru a nabrat sympatie pro děj a postavy, které jsou v remaku poněkud okleštěny. Teda ne že by druhá půlka stála za přesně mířený políček pro tvůrce, ale dovolím si citovat paní Dědinovou ze Smržovky u Jablonce nad Nisou, která vždy v teleshoppingu na Barrandově „recenzuje” přistýlku Dormeo Renew: „(…) to jako ne že by se pak člověk už nevyspal na těch starejch, proleženejch matracích, ale když už jste naučení na lepší, tak je to něco jinýho, no, na lepší si člověk prostě zvykne rychlejc…" V překladu: nezabije to nikoho, když se na to dodívá úplně do konce, ale když si pak naservírujete před čumák nového Alchymistu, už si na něj zvyknete (a to rychle) a budete jej hltat až po čtyřiašedesátý díl. Ale neodrazuji tím nikoho od sledování toho starého, to ne, mrkněte se na něj, ale tak po třicátým díle na to hoďte bobek a ukájejte se novým Alchymistou. Přeji dobrou chuť. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Jméno Dante znamená v latině "věčný". (Hromino)
  • O první ze čtyř úvodních písní „Melissa“ se postarala kapela Porno Graffitti. Ta druhá „Ready Steady Go“ je od kapely L'Arc~en~Ciel, třetí „Undo“ je od kapely Cool Joke a o tu čtvrtou „Rewrite“ se postarala kapela Asian Kung-fu Generation. (CarnTheNunya)
  • Homunculové jsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů (Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněv). (Komprimus)

Reklama

Reklama