Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Smileface 

všechny recenze uživatele

Simon West natočil vyloženě rutinně tenhle áčkový horror ve kterém Camilla Belle vpodstatě jen zameteně pobíhá po velkém proskleném baráku vždy když něco zaslechne/uvidí. Námět s mobilem je bezesporu zajímavý avšak nebyl dostatečně využit. Samotný závěr je nakonec celkem nudný a žádnou pointu v něm nečekejte. Prostě čistý průměr ač to mohlo být něco víc. ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to sám někdy po půlnoci a přiznávám, že zhruba do první poloviny mi to tedy napínavé přišlo. Ten film je ovšem tak předvídatelný, že jsem po nějaké době měl pocit, že se tvůrci rozhodli do scénáře dát všechna hororová klišé, která znají… A že jich je hodně. Všechny postavy (včetně vraha) jednají samozřejmě naprosto nelogicky, a navíc je celý film kompletně bez krve, takže některé scény, které mají vylekat, působí vyloženě směšně. Fascinující na tom všem ale je, že na tu necelou hodinu a půl, přičemž naprostá většina stopáže se skládá z toho, jak holka chodí po domě a zvedá všude možně telefon, to překvapivě baví. Největší trumf tohoto filmu, kvůli čemuž má cenu se na něj podívat, je fakt, že se na to více než příjemně dívá, protože celou dobu se pohybujeme v nádherné moderní vile a uvnitř sledujeme o nic méně krásnou Camillu Belle. A to mi vlastně na ty dvě hvězdy stačí. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $47,860,214Tržby Celosvetovo $66,966,987Tržby za predaj DVD v USA $13,054,494 //počet predaných kusov 827,247║ Toto je len o dívaní sa na peknú tváričku herečky Camilla Belle - nič viac to nedá, ináč je to nehorázne monotónne a po 20minútach čoraz viac otravné, suché a tuctové. /35%/ ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Dějově vyprázděná procházka po luxusní vile, jejíž zajímavost začíná i končí u líbezné tvářičky Camilly Belle. Na tomhle filmu by se dal krásně pořádat turnaj v hádání hororových klišé. Na nic víc se Simon West nezmohl. Bez krve, bez finále, bez hrůzy, bez strachu, bez napětí... jen bohužel ne nahoře bez. :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Simon West (CON AIR!) to myslel dobre - chcel nakrútiť napínavý, komorný, hitchcockovský triler. A nech si hovorí kto chce čo chce, aj sa mu to podarilo a 80% nedávam vlastne ani poriadne neviem prečo. Okrem ponurej atmosféry a pekne hnusne napínavých scén tomu strašne veľa dáva i prekrásny dom (s nádherným lesným okolím) a ústredná sympaťáčka v podaní Camilly Belle. Občas to upadá do jemnej stagnácie, hapruje logika (ako sa blondína dostala s autom do areálu, veď jej Jill neotvorila) a dostaví sa tiež klišé (žiadny signál, buchot na poschodí), ale proste mne sa to páčilo. Bizarné je, že tento remake je oveľa lepší, ako originál z roku 1979, ktorý je v podstate o niečom úplne inom (v origináli tvorí stalkovanie babysitterky len prológ a po zvyšok filmu šialeného vraha prenasleduje detektív, kdežto remake prológ z originálu rozumne natiahol na celú stopáž). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Přestože "vetřelce" hraje skotský herec Tommy Flanagan, hlas v telefonu patří Lanci Henriksenovi. (Cheeker)
  • Překrásný dům, ve kterém se děj odehrává, není bohužel skutečný. Exteriéry byly natočeny v Franklin Canyon Park a Beverly Hills. Samotný interiér je dílem Traci Kirshbaum. (em.redrum)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama