Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný kriminální thriller, natočený podle románu Krev na Měsíci Jamese Ellroye, ve kterém osamělý policista pátrá po psychopatickém vrahovi, se odehrává v Los Angeles. Hlavní hrdina napínavého příběhu, zkušený policejní detektiv Lloyd Hopkins, je zcela oddaný své práci, a to až do té míry, že jeho zaujetí přerůstá v obsesi a likviduje jeho rodinný život. Právě na vlastní žádost vyšetřuje případ brutálně zavražděné a zohavené dívky. Stopy na místě činu jej přesvědčí o tom, že stojí proti všeho schopnému psychopatovi. Za pomoci počítače si Hopkins ověří všechny podobné vraždy spáchané za posledních patnáct let. Zjistí, že jich je přes třicet a téměř polovina z nich vykazuje shodné znaky. Hopkins se pouští do usilovného pátrání po vrahovi, které směřuje k násilnému a vzrušujícímu závěru. (Cinemax)

(více)

Recenze (53)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádné dějové veletoče, žádný pachatel, co se celou dobu pohybuje kolem, žádné metody kriminálek CSI. Jen policejní instinkt, hledání modus operandi, hodně vykouřených cigaret a přístup ve stylu: „I don´t give a fuck!“ Famózní James Woods umí být drsný, za pomoci mimiky obličeje občas neuvěřitelně legrační a přitom všem se ještě dokáže v rámci vyšetřování dostat pod sukni zaryté feministky. Stará dobrá krimi škola natočená podle novely Jamese Ellroye: Blood on the Moon. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

I po letech naprosto parádní film s geniálním Jamesem Woodsem, kterej tu předvádí prvotřídní ukázku svýho drsňáckýho herectví. Totálně badass krimi thriller, jehož závěrečná scéna vyřešení zločince by měla být aplikovaná do právního řádu ČR jako jeden ze základních trestů. Jasně, každej tu má v oblíbenejch Avengers nebo Pána prstenů, ale pohled na Jamese Woodse s brokovnicí v ruce je milionkrát lepší, než všechny CGI. Polda je prostě klasika, která neomrzí. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn. Ale hlavne na dobu vzniku. Dnes už dokáže podobný výsledok spraviť aj epizóda MYŠLIENOK ZLOČINCA. Detektívna robota je dosť osekaná ("každý seriový vrah chce byť odhalený") a viac sa budujú vzťahy medzi policajtom a svedkami. Finále je vyslovene v duchu americkej akčnej tradície "stretneme sa len ty a ja a ukončíme to"... ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film mám hodně osobní vzpomínky...Řechtali jsme se v kině, když James Woods šel k domu podezřelého a i když tam byl chodníček, tak on si to šinul přímo přes trávu (taková blbost, ale hodně potěšila)...Na dnešní dobu hodně nekompromisní krimi, která si na nic nehraje a má přímý tah na branku...Hlavně je, ale politicky naprosto nekorektní a to už se dneska nevidí...Za mě 85% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu: James Woods zatím objel tři čtvrtiny žen, které mu zkřížily cestu. Druhá polovina filmu: James Woods své skóre nenavýšil, všechny ženy v okolí ho buď opustily, nebo jsou na něj extrémně naštvané (nebo obojí). A mezitím přichází to, co mám na filmech podle předlohy Jamese Ellroye tak ráda: Politicky nekorektní tvrdý nepříjemný polda, který očividně na své nadřízené i nějaké soudní příkazy k domovní prohlídce kašle. A k tomu závěr, který je tak zkurveně stylový, že tenhle snímek okamžitě hází o hvězdičku výš. "Mám pro tebe dobrou a špatnou zprávu. Dobrá zpráva je, že máš pravdu, jsem polda a musím tě zatknout. Špatná zpráva je, že jsem byl suspendován, a seru na to." A i když něco podobného nepíšu často, musím říct, že tady se to hodí víc než kdekoliv jinde: James Woods rulez. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Knižná predloha "Blood on the Moon" bola prvotne odmietnutá až 17 vydavateľstvami kvôli brutálnemu obsahu. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles, predovšetkým v časti West Hollywood. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama