Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný kriminální thriller, natočený podle románu Krev na Měsíci Jamese Ellroye, ve kterém osamělý policista pátrá po psychopatickém vrahovi, se odehrává v Los Angeles. Hlavní hrdina napínavého příběhu, zkušený policejní detektiv Lloyd Hopkins, je zcela oddaný své práci, a to až do té míry, že jeho zaujetí přerůstá v obsesi a likviduje jeho rodinný život. Právě na vlastní žádost vyšetřuje případ brutálně zavražděné a zohavené dívky. Stopy na místě činu jej přesvědčí o tom, že stojí proti všeho schopnému psychopatovi. Za pomoci počítače si Hopkins ověří všechny podobné vraždy spáchané za posledních patnáct let. Zjistí, že jich je přes třicet a téměř polovina z nich vykazuje shodné znaky. Hopkins se pouští do usilovného pátrání po vrahovi, které směřuje k násilnému a vzrušujícímu závěru. (Cinemax)

(více)

Recenze (53)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela dobra detektivka osmdesatkoveho strihu. Ke konci uz je to ale unavne, melo to byt cele o 25 minut kratsi, a bylo by to fajn... Plno povidacich scen je zbytecnych a nudi...3+ P.S.: perfektni je ale uvodni podtitulkovy telefonat, a pak zaverecna patnactivterinovka celeho filmu. To jsou dva super momenty, to uznavam. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (ÚPF) = JAN MORAVEC - jeden z mála filmov, ktorý je na českých aj slovenských TV uvádzaný s pôvodným a skvelým kinodabingom dodnes (Okrem plateného kanálu MGM, ktorý si vyrobil nový SHIT dabing). Dajte si ale pozor na DVDripové "samoděly" na nete. Amatér, ktorý ich pripravil tam vložil kreténsky a nepočúvateľný VHS dabing od GUILD HOME VIDEO. Sranda je, že aj tam hlavnú úlohu dabuje ŽUPANIČ. (9.2.2009) ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu: James Woods zatím objel tři čtvrtiny žen, které mu zkřížily cestu. Druhá polovina filmu: James Woods své skóre nenavýšil, všechny ženy v okolí ho buď opustily, nebo jsou na něj extrémně naštvané (nebo obojí). A mezitím přichází to, co mám na filmech podle předlohy Jamese Ellroye tak ráda: Politicky nekorektní tvrdý nepříjemný polda, který očividně na své nadřízené i nějaké soudní příkazy k domovní prohlídce kašle. A k tomu závěr, který je tak zkurveně stylový, že tenhle snímek okamžitě hází o hvězdičku výš. "Mám pro tebe dobrou a špatnou zprávu. Dobrá zpráva je, že máš pravdu, jsem polda a musím tě zatknout. Špatná zpráva je, že jsem byl suspendován, a seru na to." A i když něco podobného nepíšu často, musím říct, že tady se to hodí víc než kdekoliv jinde: James Woods rulez. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film mám hodně osobní vzpomínky...Řechtali jsme se v kině, když James Woods šel k domu podezřelého a i když tam byl chodníček, tak on si to šinul přímo přes trávu (taková blbost, ale hodně potěšila)...Na dnešní dobu hodně nekompromisní krimi, která si na nic nehraje a má přímý tah na branku...Hlavně je, ale politicky naprosto nekorektní a to už se dneska nevidí...Za mě 85% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Bezvadná klasická krimoška, kde není nouze o mrtvoly a hlavně je tam poldou můj oblíbený herec ze seriálu Žralok, kde byl hvězdou a tam se mé srdce zachvělo. Takže za Jamese a jeho super jízdu za sériovým vrahem jdu nahoru, ale zaslouženě. Co bych chtěla z 88 roku? Žádné triky, prostá a čistá filmařina, kde vám nuda nebude hrozit. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles, predovšetkým v časti West Hollywood. (Real Tom Hardy)
  • Na jednom zo zvončekov v apartmánovej budove svieti meno Gene Rudolf. Jedná sa o scénografa tohto filmu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama