Reklama

Reklama

Pán času - Série 14 (2023) (série)


73 Yards (S14E08)

(epizoda)

Recenze (5)

stepankoby1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY: Podivný na tom je komentář RTD, že jde podle něj o jednu z nejlepších věcí, co kdy udělal. Mysteriózní nadpřirozeno, které nakonec nevysvětlí a schválně ho nechá na interpretaci diváka, udělal lépe v Midnight. Charakterové prozkoumání společnice v alternativním vesmíru bez Doktora, který se nakonec sám vyruší, udělal lépe v Turn Left. Politické drama s nebezpečnými populistickými figurkami, které si lidi volí z frustrace, udělal lépe v Years and Years. Epizoda ve výsledku funguje jen jako další součást výstavby tajemství ohledně Ruby, další případ výskytu nadpřirozena v seriálu a velká metafora pro neznámo, které je na dosah, ale nikdy ho nedosáhneme. Dojem je silně podrobený budoucímu příběhu, co z ní vyplyne/nevyplyne. Sama totiž nemá moc co povědět. Jde si ji zatím jen užít pro atmosféru a mysterióznost. ()

petrzelka63 

všechny recenze uživatele

Epizoda série, ze které mám zatím asi nejvíce smíšené pocity. Sama o sobě toho moc neříká. Atmosféra a vizuál jsou úžasné. Příběhově ale moc nevím, co si z toho vzít. Bavilo mě to, ale ve výsledku nic, co se tu stalo, extra dopad (alespoň zdánlivě) nemá. A i kdyby to získalo smysl například po skončení série, i tak si myslím, že by to mohlo obsahovat něco víc i samo o sobě. Je fajn mít atmosférickou epizodu, kterou jsem si užila, ale něco tomu prostě chybělo. Zatím se mi nepodařilo přijít na to, co přesně to "něco" je. Každopádně tato epizoda vyvolala zatím asi největší diskuzi ihned po skončení se stepankoby1 z dosavadních epizod s Ncutim a jak jsem řekla, mám z ní velice smíšené pocity. Nemůžu nad ní přestat přemýšlet, což beru jako pozitivum. Epizoda velice nejednoznačná, což může být taky vlastně fajn v čase, kdy filmy rády podceňují své diváky a je tendence vše vysvětlovat. Bavilo mě to, atmosféra na mě fungovala, hodnocení možná časem přehodnotím. ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající díl až na to finální vysvětlení. Respektive nevysvětlení. To je jediný problém. Všechno už RTD udělal kdysi stylověji a lépe, ale to by mi až tolik nevadilo. Vadí mi jen to, jak povrchní ty scénáře vlastně teď jsou. Premisy dobré, ale absolutně neohlodané... ()

MrMartinTm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda, u které je strašně těžké něco říct, jelikož je to ve svém základu tak strašně jednoduchý děj, že prakticky jakákoliv informace by mohla být potencionální spoiler :D Takže ve zkratce jen řeknu, že to je boží. Už jenom ten koncept je prostě fantastický. Okultní, mystická epizoda s minimem Doktora, která se plně soustředí na Ruby a která má naprosto bombastickou atmosféru nadpřirozena a mystična, jež je určitě to nejlepší na epizodě. Je zde tuna momentů, ze kterých prostě jde mráz po zádech, spousta scén, kterou jsou neskutečně děsivé a obecně hromada chvil, které jsou napínavé a zajímavé. Chci neskutečně vychválit kinematografii, jelikož tento díl je asi nejlépe natočená epizoda zatím. Ty hrátky s kamerou, s vizuálem, s barvami a se světlem, to, jak se tady stříhá, působí to skvěle a krásně to přispívá té mysteriózní atmosféře. Bohužel, epizoda to není bezchybná, konkrétně závěrečná pasáž mi úplně neseděla do toho konceptu, který epizoda představila, abych to nějak upřesnil bez spoilerů, jakmile se odehraje první timeskip, tak se celý díl odkloní od toho okultismu a mystična k něčemu, co jsem úplně neočekával a moc mi to do toho nepasuje :D Plus taky závěr a finální rozřešení toho všeho je podle mě tak trošku neuspokojivé a dokázal bych si představit jinačí konec. Tahle epizoda je neskutečně fajn, ať už svojí mystickou atmosférou, nebo třeba faktem, že se zde plně soustředíme pouze na charakter Ruby. Neočekávejte žádnou akci, jenom si užívejte tu hutnou atmosféru, ten horrorový nádech a skvělý příběh. 9/10 ()

Reklama

Reklama