Reklama

Reklama

Imago

Animovaný / Krátkometrážní
Belgie / Francie, 2005, 12 min

Hrají:

Lara Guirao

Recenze (4)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Proč vyžadovat od filmu hlubší myšlenku, když se především snaží vyvolat a předat určitý nostalgický pocit, pocit bezstarostnosti dětství a s ním spojené, dosud nespoutané představivosti (imaginace, odtud Imago). ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

K místním komentářům ( "Absenci hlubší myšlenky bohužel nevyváží ani kouzelné vizuální zpracování..." + " ... v tomhle provedení by mi podstatě stačil i film bez smyslu :)" ) bych přidala jedině toto: Vměstnat lidskou fantazii a život (a co může být hlubší, než právě ony?) do jedné desítky minut je jednoduché i těžké zároveň. Ale nikdy se autor nezmýlí, pokud do toho zobrazení přidá něco "věčně" krásného - nebe, moře, stromy, létání, hudbu ... Jako důkaz bych připojila další dva animované filmy: "Father and Daughter" (http://www.csfd.cz/film/188664-father-and-daughter/strana-1/) a "Kiwi!" (http://www.csfd.cz/film/232400-kiwi/). Samotné filmy lze (prozatím) vidět a porovnat třeba zde: Imago - http://mubi.com/films/44645/watch, Father and Daughter - http://www.youtube.com/watch?v=HQfOFVMth5Q&feature=fvst, Kiwi - http://www.youtube.com/watch?v=sdUUx5FdySs ()

Reklama

raelz 

všechny recenze uživatele

Nádherný a podmanivý krátký film. Ačkoliv co se týče obsahu už to tak dokonalé není, stálé dávám za pět, protože v tomhle provedení by mi podstatě stačil i film bez smyslu :) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama