Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

zette 

všechny recenze uživatele

Temer dokonaly zivotopisny film o jedne hokejove legende, ktery by mel zaujmout i nehokejoveho fanouska. Vyborne zabery z hokejovych zapasu, vyborna atmosfera Montrealu let padesatych. Podoba Richarda a Dupuise se take povedla. Pravem vysoce hodnoceny film. Doufam, ze se brzy dockame, minimalne od Kanadanu dalsiho filmu o nejake dalsi hokejove hvezde. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Krása! Každý film z hokejového prostredia poteší, a to som doteraz Maurica Richarda poznal len skrz jeho legendárne roky v Canadiens, no o tom pozadí okolo jeho účinkovania v NHL som až tak veľa nevedel (hoci dávnejšie som o tom čítal článok). Perfektne vystihnutá atmosféra 40tych a 50tych rokov v NHL, resp. slávnu éru Original Six (Canadiens, Maple Leafs, Bruins, Rangers, Red Wings a Blackhawks). Tento film je obrovskou poctou pre montrealskú Raketu, presne takú ako si zaslúži. Veď aj vďaka nemu sa "pohli ľady" a Franko-Kanaďania sa po dlhom boji dočkali uznania. Aj keď Mauricova kariéra bola doslova popretkávaná neustálymi konfliktami a predsudkami zo strany vedenia, len kvôli jeho francúzskemu pôvodu. Ani sa mu nedivím, že cítil taký smútok a bezútešnosť, a to aj napriek toľkým úspechom, za ktoré by si obrovský kus úcty právom zaslúžil. Je to pán hokejista! Toľko skvelých hokejových príbehov, osudov, udalostí a kariér hráčov by stálo za sfillmovanie - tak dúfajme, že ich bude len a len pribúdať. The Rocket bol výborný filmový príbeh s veľkou dávkou reálnosti, no k úplnej spokojnosti predsa len niečo chýbalo - najmä lepšie vykreslenie vzťahov medzi Mauricom a jeho spoluhráčmi (presne to isté mi chýbalo aj vo filme o Charlamovovi - Legenda 17). Takže tak - len malý kúsok od 5*. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hokej navždy bude jedním z mých srdcových sportů, a proto mě mrzí, že o něm moc dobrých filmů není. O existenci Maurice Richarda, s červenými tvářemi přiznávám, jsem netušil, nicméně se mi jeho příběh moc líbil, protože to byl očividně nejen skvělý hráč, ale navíc důležitý člověk pro celý Quebec. 80% ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší film s hokejovou tématikou... perfektní vizuál, zajímavý příběh a ohromná výprava. Je vidět, že Kanaďané hokej milují a jsou schopni to přenést i do filmového vyprávění. Jen škoda, že se film hlouběji nezajímá o postavu hlavního hrdiny, a že konec nepřinese žádnou větší katarzi. Ale to je už zkrátka problém všech životopisných filmů... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Maurice Richard byl na dlouhou dobu jediným hráčem, který dokázal v NHL vstřelit 50 gólů v prvních 50 zápasech sezony. Až v osmdesátých letech jej dokázali napodobit Mike Bossy, Wayne Gretzky a Mario Lemieux a v devadesátých letech Brett Hull. (pawleta)
  • Maurice Richard vytvořil v dresu Habs s Elmerem Lachem a Hectorem Blakem legendární "Punch Line". (JOHN.NY)
  • Uznávaný týždenník "The Hockey News" v roku 1997 vyhlásil Mauricea Richarda za piateho najlepšieho hráča v dejinách NHL. Pred neho sa dostala iba štvorica Wayne Gretzky, Bobby Orr, Gordie Howe a Mario Lemieux. (KoRner)

Reklama

Reklama