Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hokej navždy bude jedním z mých srdcových sportů, a proto mě mrzí, že o něm moc dobrých filmů není. O existenci Maurice Richarda, s červenými tvářemi přiznávám, jsem netušil, nicméně se mi jeho příběh moc líbil, protože to byl očividně nejen skvělý hráč, ale navíc důležitý člověk pro celý Quebec. 80% ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to kanadský film poteší veľmi kvalitá vizuálna stránka filmu. Naozaj som sa cítil niekedy akoby som sledoval dokument - keby som nevidel Mauriceovu ženu, ktorá od 17 rokov až do 30 vyzerá úplne rovnako. Tvorcovia mohli rozvinúť aj nejaké svetlé stránky jeho života, takto to vyzerá, že celú kariéru bol stále podceňovaný aj cez to, že dával góly a bol najväčšou hviezdou ligy. Dupuis bol ako najlepší hokejista 50-tych rokov neuveriteľne prirodzený, rola bola naňho ako šitá. ()

Reklama

šerminator 

všechny recenze uživatele

Frank J. Selke, Toe Blake, Elmerem Lachem, Jean Beliveau, Clarence Campbell, Conn Smythe, James Norris, Jack Adams .... a samozdrejme Mariuce "The Rocket" Richard. Tak slavnymi takovymi jmeny se to ve filmu jen hemží a to něterými jen tak okrajově, jako by se ani nechumelilo... Tento snímek nás vrací až do 40. a 50. minulého století, a přestože mám historii NHL mám pěkně zmapovanou, tak o Richardovi jsem věděl kromě rekordů v podstatě prd. Takže to co jsem videl mě absolutňě šokovalo. Snímek ukazuje hokej v jeho nejsyrovější podobě a jednoho chlápka do kterého bych (na dnešní poměry) ani neřekl, že je kanaďan. Celý snímek je na hooodně vysoké úrovni, jenže něco málo tomu chybí. Nevim... možná proto, že ta doba je už moc vzdálená a možná proto, že nejsem frankofonní kanaďan mě ten konec příliš nenadchnul. Jinak skvěle se na to dívalo, výprava špičková, hokejové scénky na jedničku (ani Miracle takové nenabídne). Stejně nejlepší na celém filmu je Stephen McHattie jako Dick Irvin, to je bomba - opravdu chrakterní role. Jo a píše o tom Ještěřák: tenhle film má GENIUS LOCI (PS: všichni hokejoví nadšenci si jeho komentář povinně přečtěte). ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Čo viac si želať ako dobrú športovú drámu, čo poviete? Možno športovú drámu s príbehom, ktorý nevzišiel umelo z pera scenáristu, ale napísal ho sám život. Maurice Richard je nielen pre filmových, ale aj globálne pre športových fandov tou pravou lahôdkou. Dobové prvky vo vizuálnom ponímaní pôsobia viac ako dôveryhodne, Roy Dupuis v "Rocketovej" koži je viac ako presvedčivý, kamera je viac ako dobrá a celý film je viac ako priemerná záležitosť. Takže let´s go habs. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Zas tolik filmů z hokejového prostředí není a tak musíme my fanoušci vzít zavděk každým kouskem, který se objeví. O to větší radost mám z Maurice Richarda, protože to je navíc velmi kvalitní film inspirovaný skutečnými událostmi. Příjde mi, že každá osobnost, která něco dokázala tak to neměla lehké a o Maurici Richardovi to platí dvojnásob. Film o hokejové legendě celé Kanady a zároveň Montrealu Canadiens. Klasický životopisný film. Všechno na správném místě, nenudí, ale nadšený z toho také úplně nejsem. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Počas bitkárskej scény v Madison Square Garden (aréna New York Rangers) sme si mohli všimnúť hráča na lavičke so slúchadlami, ktoré v tej dobe ešte neboli vynájdené. (vander19)
  • Maurice Richard získal za svou karieru 8 Stanley Cupů (5x jako kapitán). (JOHN.NY)
  • Film pojednává o éře, kdy NHL hrálo pouze 6 klubů zvaných "Original Six". Šestici tvořily Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Boston Bruins, Chicago Black Hawks a New York Rangers. Často se nesprávně uvádí, že jde o zakládající členy NHL, ale liga byla těmito kluby tvořena pouze mezi lety 1942 a 1967. Ve filmu vidíme v akci všechna tato mužstva kromě Chicaga. (pawleta)

Reklama

Reklama