Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mount Rose, Minessota. Malé městečko ztracené uprostřed Ameriky je ale něčím vyjímečné. Každý rok se zde pořádá soutěž o nejkrásnější "náctiletou" slečnu. A právě letos to bude obzvlášť napínavé, největší šance mají Amber Atkinsová (Kirsten Dunst) a proti ní, dcera samotné pořadatelky Becky Ann Leemanová (Denise Richards). A to by bylo, aby maminka (Kirstie Alley) své dceři kapku nepomohla.... Film ze zákulisí soutěže krásy, kde intriky, podvody i pokusy o vraždu jsou na denním pořádku. V hlavních rolích 8 krásných dívek, porota a televizní štáb, který celou taškařici filmuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

nash. 

všechny recenze uživatele

Pamatujete pohádku o ševci Číčovi, co měl kouzelné brýle a těmi viděl vše takové jaké to opravdu bylo? Michael Patrick Jann je našel a dovolil nám jimi nahlédnout na jednu typickou volbu královny krásy. Nekorektní, jedovatý černočerný humor, který se nezastaví před ničím a nelítostně smete soutěžící husičky, uslintané porotce, organizátory i diváky. A když se mu připlete do cesty cokoli dalšího, od přistěhovalců přes duševně postižené až po vlastenectví a tradice amerického maloměsta, bez špetky respektu je odstřelí přesně mířeným gagem. Všemu ještě dodává přesně zvolená forma pseudodokumentu plného jízlivostí a dokonalých karikatur s jejichž pomocí krok za krokem a zcela bez respektu k čemukoli rozkládá dané téma. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

keď som v televízii zazrel upútavky na tento film, pomyslel som si "no zbohom, ďalšia trápna americká tínejdžrovská komédia" - zašiel som však pre istotu sem - na čsfd a urobil som dobre, pretože som na moje prekvapenie prečítal celkom priaznivé kritiky a rozhodol som sa, že si to teda overím na vlastnú päsť - a nastalo moje prekvapenie číslo 2 - skoro 100 minút pri sledovaní tohto filmu nebolo vôbec márnením času, pretože som zhliadol nečakane podarenú a vtipnú sebairóniu, paródiu a sarkastickú komédiu na všetky tínedžerské filmy, na americký sen, na americky typické súťaže krásy a na americky typickú malomeštiackosť. účinkovanie krásnych denise richards, kirsten dunst a najmä brittany murphy bolo ďalším plus. jedným slovom - podarená zábava, popri simpsonovcoch asi druhý najväčší sebaironickokritický pohľad američanov na samých seba ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Lona Williams .. Zatraceně trefný scénář, který se otírá o jedny z nejzásadnějších maloměstských stereotypů - zejména středoškolské soutěže krásy a komplexní důsledky pro celou komunitu. Kirsten Dunst ve své první výraznější roli a třeba říct, že z mého pohledu mi to byla nejsympatičtější role. Neméně kvalitně, v roli naivní husičky, září začínající Amy Adams. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to vypadá jako obyčejná komedie, co běží o nedělním odpoledni na Nově, ale ve skutečnosti je to geniální výsměch americkým balíkům z maloměsta a církvi. Natočené je to dokumentární kamerou, což dává prostor šíleně vtipným monologům a překypuje černým homorem. Navíc kde jinde uvidíte Denise Richards tančit s ukřižovaným Ježíšem? ,,Máma mi ke třináctým narozeninám dala devítku. Jo, vždycky si vzpomenu co k ní napsala: Ježíš miluje vítěze!“ ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Satirický pseudo-dokument, místy lehce dýchavičná komedie s krimi zápletkou. Venkoncem povedená černohumorná zábava. Na paškál si bere maloměšťáctví, pokrytecké vlastenectví a prázdné fráze, což je až příliš snadný terč; zaujalo mě ale, že tam, kde se film vysmívá buranství, tam já cítím většinou sympatie. Tak přemýšlím, jestli to byl záměr, protože pokud ano, neznamená to, že jsem buran. 3¾. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme zaznie pieseň „Downtown“ od Petuly Clark, ktorá bola použitá aj v snímke Narušenie (1999), v tom istom roku. (Msscastillo)
  • Původně se měl film jmenovat "Dairy Queens". (Pumiiix)
  • Allison Janney tvrdí, že ju jej fanúšikovia uznávajú pre tento film viac ako pre akýkoľvek iný v jej kariére. (fandafilmov)

Reklama

Reklama