Reklama

Reklama

Hodná holka

  • USA The Good Girl (více)
Trailer

Obsahy(1)

Justine (hraje ji slavná Jennifer Anistonová) už dávno není malá holka vyrostla, je vdaná a ráda by založila rodinu. Její manžel Phil ji nade vší pochybnost miluje, ale v posteli jim to spolu nějak nevychází. Jednoho dne se Justine setkává se zajímavým mladým mužem, který jí nabízí šanci uniknout z manželské nudy do zářivého světa emocí a sexu. Jenže z banální milostné aférky se záhy stane posedlost a Justinin život je plný zmatků, lží a podvodů . Dokáže si vybrat mezi spolehlivým manželem a neodolatelným milencem? Je to hodná nebo špatná holka? Film podle scénáře Mikea Whitea natočil režisér Miguel Arteta a Jennifer Anistonová v něm dostala výraznou hereckou příležitost ztělesnit moderní Emmu Bovaryovou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príbeh jednoduchej ženy-predavačky, ktorá po príchode nového zamestanca-milenca rieši dilemu svojej budúcej existencie. (1) Stabilita, rutina - predstavovaná HomerSimpsnovským, milujúcim a dobráckym manželom s ktorým je proste nuda, alebo (2) útek z práce zamestnania, zamestanania a zabehaných stereotypov s psychicky a emocionálne labilným, so života zmeteným, vášnivo zamilovaným madíkom (výborný Gyllenhaal) s nulovou víziou budúcnosti. Trochu som sa obával výkonu Jennifer Aniston, ale bol som milo prekvapený jej sympatickým, civilným a hľavne uveriteľným výkonom, v ktorom našťastie Rachel nenájdete. Príjemný film s pár výbornými nápadmi. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hlavně v úvodu melancholická a mírně hypnotická sonda do všech bolavých a beznadějných duší. Škoda, že se postupem času začne dávat načernalému humoru přednost o kousek víc, než by bylo ideální a postavy jsou s výjimkou dokonalého Holdena přeci jen příliš archetypální a spějí k očekávanému závěru. 70% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hodná holka není nikterak vyjímečný film, nicméně v kategorii "nezávislé" americké tvorby představuje slušný nadprůměr a na rozdíl od žánrových snímků velkých studií dokáže zprostředkovat poznání aspoň kousíčku té skutečné Ameriky tuctových lidí, kteří se živí běžným, nikterak zajímavým zaměstnáním. Jennifer Aniston jsem tu unavenou a životem otrávenou prodavačku věřil - je zajímavé, že je to první role jedné z nejlépe placených seriálových ženských hvězd, kde jsem její výkon vzal. Vedle J. Gyllenhaala stojí za zmínku i zkušený John C. Reilly v roli poněkud přízemního manžela. Celkový dojem 65 %. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hodná holka mohla být mnohem lepším filmem. Přišlo mi to celé příliš mdlé, bez šťávy. Snímek s psychologickou podstatou a zajímavým příběhem postrádal nějaké grády. Něco, co by ho povzneslo na vyšší, záživnější úroveň. Takto zůstalo jen, sice u příjemného, kvalitního, ale průměrného snímku bez výraznějších dojmů. Ale Jakeu Gyllenhaalovi a Jennifer Aniston to společně slušelo a Jakeovi, coby psychopatickému mladíkovi ještě víc:) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston ako obyčajné poctivé dievča, ktoré hľadá zmenu a lásku, len nevie, či ide správnym smerom. Až na ten kriminálny záver by to aj bol obyčajný pohodový film, ale ani tá akcia mu nedala nejaký zvláštny šmrnc. Takže zostalo to len pri tom obyčajnom filme, ktorý zaujal aj pri pomerne očakávanom vývoji udalostí. –––– Máš v očích napsaný, že nenávidíš svět. To já taky. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Jennifer Aniston přijala roli Justine pod podmínkou, že se již dále nebude do scénáře nějak zásadně zasahovat. (Avalon820)
  • Postava Holdena (Jake Gyllenhaal) je pojmenována podle jednoho z charakterů vytvořených americkým spisovatelem J. D. Salingerem. Shodou okolností je podle jiné z jeho postav (konkrétně z románu "Franny and Zooey") zase pojmenována herečka Zooey Deschanel, ztvárňující v tomto filmu postavu Cheryl. (Avalon820)

Reklama

Reklama