Reklama

Reklama

Skřítek

Trailer

VOD (1)

Podivín O'Grady získá zlato ve kterém je ukryta moc starého skřítka. Skřítek ho však pronásleduje a snaží se své zlato získat zpět. O'Grady zlato ukryje, chytí skřítka a zavře ho do bedny. O 10 let později kupuje O'Gradyho farmu JD otec Tori. Skřítek nešťastnou náhodou uniká a nerovný zápas mezi skřítkem a lidmi začíná... (Multi Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Tento film započal jednu skvelú hororovo komediálnu sériu. Už samotný prvý diel jasne ukázal, že o čom to bude a že to bude stáť za to. Autorom filmu je expert na komediálne béčka - Mark Jones (Rumpelskiltskin). Dej je síce plný klišé (čo vadí hlavne na konci v bezvýchodiskovej pasáži, keď je nám jasné, že Leprechaun nezabije žiadnu z hlavných postáv a mizne všetko napätie). Ale WARWICK DAVIS!!! Ten chlapík je absolútne cool. Svoju životnú rolu si užíva a je úplne bezkonkurenčne najlepším malým hercom všetkých čias. Zábava zaručená. PS: môj rebríček ságy L6, L3, L2, L1, L5, L4 ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď prvé spoznanie škriatka dalo na známosť,že tento film bude mať silu aj v humore.Lebo škriatok bol veselá kopa a mal správne a uštipačné poznámky,čierny humor tu fungoval parádne.Mladučká J.Aniston mala tiež drzé hlášky ale pristalo jej to.Ale vedľajšie postavy boli fádne a ich dialógy tiež nestali za veľa.Z hereckého hľadiska to tiež nebola sláva.Scenáristicky tento film nebol moc premyslený ale aspoň celkové prevedenie pobavilo,len neviem či to mal byť účel.Ešte sa vrátim k tým postávam neskutočne sršali naivitou.Maska škriatka bola veľmi dobrá ale najviac zaujala tá jeho bezočivosť,zlomyseľnosť a duša malého dietata.Tieto tri aspekty boli na vysokej úrovni,len škoda že ako celok to už bolo o niečo horšie.Ci sprostučkými postavami,scenáristickým fiaskom alebo viac zameraným na komédiu ako na horor.Ale jeden film je podobný a to Gašparko Zabijak ale tento ma bavil viac.A ten koncoví rozklad bol efektný. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Remeselne slušne zvládnuté i keď o strach tu ani tak nejde ako o vylomeniny toho škriatka ktoré bohužiaľ nie sú nijak výnimočné. Sem tam je tam dobrý nápad, ako keď sa tomu mentálne zaostalému podarilo prehltnúť jednu mincu, pričom skúšal či je to pravé zlato, alebo keď toho škriatka na malom aute zastavil policajt „- Daj si dole tú špatnú masku a nie si trochu primladý na jazdu autom? – Mám 600 rokov...“, dosť blbosť bola keď prevrátil ten tereňák s malým autíčkom ale čo už, to ako poskákal po predavačovi na tej skákacej tyči to bolo fajn takých scénok tam mohlo byť viac ... ešte že tam hrala Jennifer Aniston (asi prvý krát som ju videl hrať že mi nepripomínala Rachel z Priateľov, čo bolo len dobre =)). ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

První díl Leprechauna. Už vůbec nevim jestli jsem tenhle první díl viděl jako malej, ale myslim že ne. Viděl jsem ho už jako dospělej staženej z netu. Poprvé jako malej jsem viděl dvojku na VHS. No abych byl upřímnej, tenhle díl z celý série kde hraje Warwick Davis, tak se mi tenhle díl líbí ze všech nejmíň. Mlaďoučká Jennifer Aniston v roli Tory je sexy i když tahle herečka se mi nikdy moc zvlášť nelíbila, popravdě líbí se mi víc starší, jinak tady roli zahrála dobře. Atmosféru to má fajn i když neni nějak extra zajímavá. Bavilo mě to dost a to jenom díky mladýmu Warwicku Davisovi, ten se pro roli Leprechauna přímo narodil, skvělá postava a hlášky má fakt dobrý. Pro mě nejlepší a nejlegendárnější Warwickova role :) První dabing z VHS kde Leprechauna namlouvá Vladimír Čech je fakt sranda :D Druhý dabing kde ho dabuje Martin Sobotka, to už vůbec neni ono, to Prima pěkne skurvila. Film neni ani tak moc horor a je to díl kde je nejmíň krve. Spíš je to taková hororová pohádka a komedie pro děti. Jinak je to supr filmek. A tuhle sérii mám hodně rád, další díly jsou mnohem lepší. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

,,Pokud chceš tuhle věc vyřešit, musíš si chytit Leprikóna. Ale takový Ježíš Kristus je ještě lepší. Ten vydá za 10 Leprikónů. Jo. Jenže toho jen tak nechytneš´´. ;-))) Nevím sice, jaký je hlasový projev samotného Davise, ale Vladimír Čech si po Garfieldovi u mě může připsati další roli. Ten do toho dal 100% Anistonová si zde nenápadně cvičila roli Rachel (ať úmyslně či ne) a ostatní jsou jen do počtu. I když Ozzie Jones byl fajn. Dále mi přišlo, jako bych 2.pol. sledoval nenápadnou čas. smyčku, neb se zde snad 3x naše parta pokouši odjet v jeepu a nikdy se jim to nepodaří. Nejsem sice krvelačný, ale co se týče krvavých efektů, rozhodně bych pár přidal. TOP scéna? Náš skřet si to drandí v naprosto squellém dětském autíčku a zastaví ho policista, načež se ho zeptá, jestli není pro tak malého kluka na ježdění v noci, už trochu pozdě.:)))  Přequapillo poděkování Georgi Lucasovi. Že by kvůli tomu, že Davis hrál Ewoka? ()

Galerie (98)

Zajímavosti (8)

  • Podľa slov Warwicka Davisa mal byť tento film pôvodne určený pre detí. Štúdio však rozhodlo, že sa prerobí pre staršie publikum. (beso74)
  • Film šel do kin 1. ledna 1993, což z něj dělá první film roku 1993. (hladass)

Související novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Reklama

Reklama