Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle nic moc nebylo, sice je film natocenej dobre a prijemne, jenze tu je desne malo vtipu. Samozrejme sem necekal naky uchylarny, kdyz se jedna o britskou komedii, ale presto tu bylo vtipu minimum. Aspon, ze je film ladenej trosku do cernohumorna a ma zaroven slusnej pribeh. Jinak Atkinson sice nesaskuje, ale ze by podaval nakej skvelej dramatickej vykon se rict neda, navic nema moc prostoru. Pozornost na sebe strhava Maggie Smith, ktera je v roli naprosto kouzelna a pak uchylacek Patricka Swayzeho. Ackoliv se jedna o prijemnej film, tak to vic nez na 3* nebude. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na 3* to , vytáhli především herecké výkony ani tak ne Rowana Atkinsona, který se, ale vypořádal ze škatulkou Mr.Bean docela dobře, ale především Kristin Scott Thomas perfektní výkon. Bohužel slovo perfektní nemůžu říci k tomuto snímku, vtip a černé grády začal mít film totiž, až něco 20min. před koncem a i když závěrečná cca čtrvthodina je solidní zábava do černa, nemůže napravit ten univezálně uklizený humor z předešlých minut . ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí začne nejeden frustrát významně mrkat na mamku, podstrkovat jí seznamy jmen sousedů, nadřízených či oblastních ouřadů - a očekávat od ní trvalé řešení. A tak to má být, kurde, když mě sem vyprskla, tak ať mi trošku umete cestičku, že. Film v ničem nevadí, jen těžko nadchne, na postkoitální zívanou ideální. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Komedie, při které jsem se já bavila báječně a bylo mi jasné, že se bavili při natáčení i všichni zůčastnění. Je to z filmu znát a to ho vytahuje do nadprůměru, protože jinak nic moc nového nepřináší, je "jen" krásně anglický, černohumorný a příjemný. Navíc Rowan Atkinson konečně není Mr.Bean, Maggie Smith je jako vždy skvělá (její způsob myšlení a odpravování lidí neodolatelný) a Kirstin Scott Thomas je jednoznačnou špičkou filmu, svou matku v znuděnou, zhrzenou, nevyspalou a neuspokojenou ženu v domácnosti si užívá a je báječná... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Univerzální uklízečka mohla být s minimálními rozdíly natočena někdy v 50. letech s Margaret Rutherfordovou a Alecem Guinnessem v hlavních rolích. Skutečně. Připadá mi jako milé připomenutí toho, co jsme si s anglickým humorem spojovali dřív a co v poslední době trochu zastiňují představitelé britského psychotického humoru (nic proti nim). Odehrává se sice v současnosti, ale dýchá z ní genius loci malebného anglického venkova, který je stejně vhodným dějištěm pro čaj o páté jako pro vraždu. A Maggie Smithová při něčem takovém nesmí chybět. ;-) Škoda, že poté, co ostatní postavy odhalí, co my známe od začátku - její neblahou minulost, film nabere trošku jiný smysl a žánr a kazí si tím celkový dojem. 70% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama