Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Při sledování druhé série jsem narazil na pár zásadních zjištění. 1. Top Gear je opravdu dobrý pořad, když sledujete jen jeho části. Jako celek je to neustále se opakující smyčka. Jen ta auta se mění. 2. Jeremy Clarkson jako by si v pořadu kompenzoval fakt, že doma ho manželka drží pod pantoflem, a tak se chová občas jako kretén. Jeho názor na cokoliv je vždy pravdivý a všichni, kdož jsou jiného názoru, jsou prostě diletanti. Nejlepším příkladem je stěna měřící "cool" efekt auta. 3. Na druhé straně Hammond je zábavný a podnětný. 4. Pořád to na mě celkově působí jako kdyby se děti rozplývali nad tím, které lízátko jim chutná víc. Není přece tak důležité, jestli jedno auto zajede kolo o 2 vteřiny rychleji nebo že má o 50 koní navíc. Netřeba nad tím slintat. S1** (Začátky byly hodně krušné. Střih a především hudební podkres je velmi amatérský a nevkusný, místo Maye se občas objeví nějaký obtloustlý chlapík, který většinou mluví jen o cenách aut, jinak jen tak přicmrndává kolem, powery lapy jsou místy sestříhané do 5 záběrů, uvedené celebrity znají pouze Britové a o nějakých speciálech si můžeme nechat jen zdát... ani ta chemie mezi Clarksonem a Hammondem neexistuje. Je s podivem, že se tenhle pořad vůbec po první sérii uchytil, už jen vzhledem k tomu, že většina času je vyplněna tlacháním.); S2*** S nástupem druhé série a Jamese Maye stoupla kvalita pořadu na novou úroveň. Pryč je amatérský střih a podivný hudební podkres, teď už jen vylufrovat ty nesmyslné výzvy typu "kdo je nejrychlejší vládce vesmíru". Poprvé a naposledy také uvidíte, jak Clarkson objímá Maye :). Až při zpětném pohledu je vidno, že tahle kamarádská trojice je sice pouto na celý život, ale přitom jsou všichni tři tak rozdílní, že jejich nesnášenlivost na obrazovce při sledování Grand Tour je opravdu nepředstíraná:); S13 ****; S14 ****; S15 ****; S16: ****; S17: ****; S18: ****; S19: ****; S20:****; S21:**** ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprostá elita mezi motoristickými pořady. Dívám se ne to strašně rád a to nejsem vůbec fanda do aut. Top Gear totiž funguje velice dobře i jako zábavný pořad. Navíc, tihle týpci dokáži o autech básnit tak, že i v takovém motoristickém frigidovi jako jsem já, zažehnou plamen touhy. Naprosto bezkonkurenční záležitost, po jejímž shlédnutí mi přijdou veškeré ostatní moto-pořady zbytečné. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Must-see pro všechny příznivce aut. Nebo pro všechny příznivce humoru. Nebo pro všechny příznivce kutilství. Nebo pro všechny příznivce dospělých mužů co si můžou plnit klukovské sny. Nebo pro všechny příznivce známých britských osobností. Nebo pro všechny příznivce závodních her. Jakýkoliv průsečík těchto skupin jen umocňuje zážitek, který se násobí s každou řadou strávenou s ústřední trojicí moderátorů. Hodnotím z pohledu nových sérií, trio Clarkson-May-Hammond je super v každém díle, skvěle se doplňuje a když je příležitost, tak i pošťuchuje. Zábavná alternativa ke klasickým "autosalónovým" pořadům, které fungují spíš jako katalog nových aut. Zde nová auta sice občas dostanou podobně laděný prostor, ale většinou to bývají auta drahá. Auta levnější a/nebo použitá vždy souvisí s nějakou zajímavou blbinou - zejména to jsou různé výzvy, kdy místo slibů a vyprávění prodejce autobazaru vidíme auta v akci, častokrát jedoucí na doraz. Anebo si moderátoři postaví úplně nové auto podle výzvy. Anebo si dají závod. Anebo si dá kolečko host. Anebo Stig. Každý díl je vždy napěchovaný nějakými činnostmi a klasická britská délka (6 epizod na řadu) zabraňuje, že by řídla kvalita. ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Nejsledovanější motoristický pořad na světe! Top Gear je neskutečně vtipná show o automobilech plus v každém díle je zajímavý host v cenově dostupném autě. Ano, zdůraznil jsem slůvko show, protože to tak je. Spousta věcí tam je nahraných a hnaných až do extrému, ale já to prostě žeru! Viděl jsem to od první řady až po současnou jednadvacátou, plus většinu speciálů a pořád mě to baví! Také oceňuji absolutně nabušený soundtrack, díky kterému jsem objevil mistra Ludovica Einaudiho a za to tomuto pořadu velmi děkuji. Za všechny řady dohromady je to za 9/10. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Nevím proč jsou tady na úvodní fotce tihle tři, protože tenhle starý Top Gear s něma nemá nic společného. Byl to takový základní kámen toho co jsme mohli vidět později a nebylo to špatné. Neviděl jsem všechny díly, ale bylo na co koukat a občas některý z moderátorů i pobavil (Clarkson už tehda věděl jak pobavit). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • Od začátku 14. série byl Top Gear vysílán v HD. (Maulincio)
  • Při natáčení v USA si Richard Hammond vybral na závodění auto Dodge Challenger. Společnost General Motors ale odmítla Top Gearu automobil zapůjčit s důvodem, že jejich auta v pořadu jen kritizují. Richard se proto rozhodl, že si auto pořídí na vlastní náklady. (šerminator)

Reklama

Reklama