Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprostá elita mezi motoristickými pořady. Dívám se ne to strašně rád a to nejsem vůbec fanda do aut. Top Gear totiž funguje velice dobře i jako zábavný pořad. Navíc, tihle týpci dokáži o autech básnit tak, že i v takovém motoristickém frigidovi jako jsem já, zažehnou plamen touhy. Naprosto bezkonkurenční záležitost, po jejímž shlédnutí mi přijdou veškeré ostatní moto-pořady zbytečné. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Top Gear kombinuje pečlivě konstruovanou zábavu a infotainment, přičemž usiluje o pohlcení diváka dramatičností a impresivně efektním představením aut. Spíš než k Auto moto revue má blíže k filmům Michaela Baye. Nejen že stejně jako americký Mr. Blockbuster má i britský televizní pořad aktivní spolupráci s domácí armádou, ale především spojuje schopnost transformovat "minoritně" atraktivní technofetišismus do univerzálně přístupné a divácky lákavé zábavy. ()

Reklama

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co by Top Gear potřeboval za komentář... jaký komentář si zaslouží... já nevím. Nekonečné záchvaty smíchu - Jeremy, Richard, James - stále neutichající záchvat smíchu - karavany, miniautíčko v BBC, kráva na autě na výletě po USA, rozvoz jídla v Indii - nikdy nekončící záchvat smíchu. Pozor, při sledování Top Gearu hrozí cvrknutí do textilu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nemůže být řeč o čemkoliv před rokem 2002 (tzv. Old Top Gear), a v mém případě ani před příchodem Jamese Maye. Až kvarteto Clarkson - Hammond - May - Stig dalo vzniknout fenoménu, z něhož se stala nejméně obvyklá automobilová show na světě, s největší fanouškovskou obcí, vlastním světovým turné, a tak dále, a tak dále... A překvapivě je to taky nejdražší pořad o autech na světě (pokud tedy nevysílají v Dubaji něco o Rolls Roycech z ryzího zlata a drahého kamení, a netestují jejich odolnost proti písečným bouřím a džihádistům;)) Buďto ty nadšené blázny berete nebo ne... já se u jejich "recenzí" nejednou se slzami smíchu v očích poroučel k zemi, a nevěřícně sledoval obojživelná auta, výlety na činné sopky, čtyřpatrovou japonskou zahradu na korbě pickupu, silnice smrti v Jižní Americe - nebo taky na Jihu USA. Legendární scénu s rednecky, kteří si to přijeli vyřídit s bandou demokratických buzíků na benzínku kdesi v Alabamě, snad netřeba připomínat. A navíc nedejte si pět hvězd show, která Škodu Yeti pasuje na nejlepší auto na světě:) 90%, ale kdybych znal všechny reálie, které jsou třeba k plnému pochopení, byla by to určitě stovka. ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele

Dát dospělým auto a hrajte si ... Samozřejmě s nadsázkou řečeno. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May mě každý týden baví na Coolu. Lepší show o autech široko daleko nenajdete. Věčné fňukání Hammonda, suverenita Clarksona a pohodový puntičkář a milovník svého piána James May. Perfektní složení. Za zmíňku stojí úžasné speciály. Kdy se tato trojka prohání po severním pólů nebo brázdí písky jižní ameriky. Nezapomenutelná byla pro mě cesta jestli se nepletu Alabamou s odvážnými nápisy na autech typu " Nascar sucks, I'm Bi. " Tento seriál mě i někdy dojme... A to v takových chvílich, kdy dorazí Jeremy se svým nákladem na střeše a Richard: "Přemýšlím, jak dlouho jsem byl na slunku... Protože vidím, a tohle se ti bude moc líbit, na střeše tvýho Camara, krávu." 85% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • Ve vietnamském speciálu ve 12. řadě pořadu mají všichni členové štábu uvedení v titulkách napsáno prostřední jméno Ford. (Martin_Happy)
  • Top Gear se vlastně rozděluje na Originální Top Gear a Nový Top Gear. Originální Top Gear se vysílal v letech 1978-2001, kdy pořad opustili moderátoři Tiff Needell, Quentin Willson a Vicki Butler-Hendersonová, k nimž se přidala většina producentského týmu včetně hlavního producenta Jona Bentleyho. Společně přešli na konkurenční TV Channel 5 a vytvořili podobný pořad s názvem Fifth Gear. (Wishkah)
  • Ve druhém díle patnácté série při vyhlašovaní času Alastaira Campbella (celebrita v cenově dostupném autě) umístil Jeremy Clarkson pásku s časem na výsledkové tabuli na druhé místo, ale v dalším záběru páska s časem na tabuli chybí. V dalším záběru je páska opět na svém místě. (Illuminare)

Reklama

Reklama