Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesionální odstřelovač a nájemný vrah (Pierce Brosnan) by rád ukončil svoji kariéru v nepříliš populárním povolání. Ale jeho odchod ze světa zločinu není vůbec jednoduchý, dokud se mu do cesty nepřiplete jeden „správný“ Američan. Ten touží po bohatství a naplnění svého amerického snu, což přivodí řadu komických situací. Manželka se snaží svého nešťastného manžela ochránit před nebezpečným kriminálníkem, ale hra s ohněm není jen nebezpečná, ale i svůdná. Snímek si svoji světovou premiéru odbyl na loňském festivalu Sundance a známý James Bond Brosnan byl za svůj herecký výkon navržen na Zlatý glóbus 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Kubick 

všechny recenze uživatele

Kam ho jen zařadit? Opravdu nevím, čím chce film být, ale ať je čímkoli, ať je komedií, dramatem, thrillerem, tak vlastně není ničím a ani jednu z definicí těchto žánrů nesplňuje.. Musím sice uznat, že viděl Bonda s knírem, tetováním a pupkem, jak se jen ve slipech a kovbojských botách prochází po hotelu je opravdu zážitek. Až takový, že na zbytek filmu už si nevzpomínám a to jsem ho viděl včera. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Život nájemného vraha je bezpochyby v mnoha ohledech náročný, zvlášť pokud patříte ke špičce a podle toho vás vytěžují. Neustálý stres si vybírá krutou daň a dřív nebo později se dostaví vyčerpání a krize. Mohlo by to být dobré východisko pro komedii, jenže výsledek neodpovídá očekávání. Chyba není ani tak v Brosnanovi. Ten komediální part a celé zadání zvládá, i když typově mu role uzlíčka nervů nesedne. Tohle by mohla být doména pro herce typu Pierra Richarda. Hlavní problém je ale ve scénáři a dialozích. Matador není zdaleka tak vtipný a dobrý, jak by mohl být. Má hodně hluchých míst a jede s bídou tak na třetinu plynu. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Hned od začátku se Matador rozjede dvěma skvělými scénami (auto, strom) a smršť super dialogů, ale i pár nečekaných vzratů, se na pár výpádků nezastaví až do konce, kdy Brosnan pošle navštívenku tomu, kdo už ho nechtěli vidět jako Bonda (aspoň mi to trošku vzdáleně vyznělo ;). Ke skvělým hercům si ještě připočítejte (ne)bondovské cestování po mnoha lokacích, které sice nemá moc velký význam, ale já to mám rád :) K velmi příjemnému "feelingu" zcela jistě pomáhá výborný soundtrack, za hodně dlouhou dobu nejlepší, co jsem měl možnost slyšet (za soundtrack považuji zpívané písníčky, ne skladby napsané vyloženě pro film). Super 4* a cítím, že Matador bude zrát na další zkouknutí jak víno.. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Ani zajímavý námět, ani podmanivý herecký výkon ústřední dvojky (Brosnan/Kinnear), ani dobře napsané postavy a kopa hlášek, bohužel nedokázalo přebít naprostou režisérskou impotenci! Z původně zábavné myšlenky - točící se kolem jednoho nájemného vraha, jehož právě zastihla krize středního věku - se stalo 90 minutové utrpení... ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Má láska k mužnému a sexy P. Brosnanovi zaznamenala touhle rolí povážlivé trhliny. Nájemný vrah, alkoholik a děvkař, kterého po probuzení zaujmou na neznámé ženě, ležící v jeho posteli, pouze její nalakované nehty na nohou a tak si je taky začne lakovat. A místo elegantního 007 ve smokingu se sklenkou martini .... pobuda ve slipech, kovbojských botách a s kocovinou potácející se hotelovou halou k bazénu. Zoufalec, který nemá o svých narozeninách ani komu zavolat, tak se nalepí na prvního chlápka s kterým se setká v baru. Konečně někdo na koho může udělat dojem. Žánr? Nevím. Nicméně 3* dávám za Pierce, protože svého smutného a osamělého vraha zahrál výborně. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Mezinárodní filmový festival Ft. Lauderdale udělil v roce 2005 Richardu Shepardovi cenu za Nejlepší režii. (Terva)
  • Ačkoliv se ve filmu cestuje do Vídně, Las Vegas, Sydney nebo třeba do Budapešti, bylo vše natočeno v Mexico City a pak digitálně přepracované. (Terva)
  • Film byl mimosoutěžně promítán na festivalech Sundance, Toronto a Chicago, kde získal obecně dobrou kritiku. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama